Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Αξιολόγιο: Τι 'χες Γιάννη, τι 'χα πάντα



Τι 'χες Γιάννη, τι 'χα πάντα
Σε λίγους μήνες θα κληθούμε ξανά στην ετήσια διαδικασία της Αξιολόγησης. Το Χειμώνα  του 2007 ήταν η πρώτη φορά που η διοίκηση Βουρλούμη αφού είχε λύσει όλα τα άλλα προβλήματα που χρόνιζαν, έριξε στο τραπέζι την μαγική λέξη: Αξιολόγηση. Από πολλούς καλοπροαίρετους συναδέλφους ακούγαμε τότε: Και γιατί όχι; Και τι θα μας κάνουν; Τι έχουμε να φοβηθούμε; Μην είστε και τόσο μυγιάγγιχτοι καλέ! Το πολύ - πολύ να ζοριστούν μερικοί τεμπέληδες! Βοήθησε να λέμε και την αλήθεια και η ανακοίνωση της ΟΜΕ που τους έκανε τα μούτρα κρέας:  «Η ΟΜΕ-ΟΤΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, να οδηγήσουν το νέο Σύστημα Αξιολόγησης σε απαξίωση,  βαθμολογώντας τους εαυτούς τους  με άριστα και να προβούν σε ενστάσεις αν οι αξιολογητές τους έχουν διαφορετική άποψη»
Κάπως έτσι κύλησαν τα χρόνια, η διοίκηση άλλαξε κάμποσες φορές το σύστημα αξιολόγησης, από 4-4-2 σε  4-3-3 και μετά σε 4-2-3-1. Άλλαξε και ο κόουτς, φτιάξανε και μια επιτροπή – τι την θέλανε τρομάρα τους – αφού μόνοι τους παίζουν μπάλα. Οι άλλοι είναι σκιές μες το γήπεδο!! Αστεία αστεία ήρθε η ώρα που ο καλοπροαίρετος που λέγαμε παραπάνω πήρε 2,92 το 2011, πήρε 2,73 το 2012 , πήρε 2,52 το 2013 και τον ζώσανε τα φίδια. Τώρα που σφίξανε οι κώλοι δεν είναι πιά τόσο καλοπροαίρετος.
Και μονολογεί σαστισμένος: Και αν πάρω δύο φορές κάτω από δυόμιση τι παθαίνω; Και μένα γιατί δεν μου βάλανε πριμ το κέρατό μου; Να κάνω ολοκλήρωση ή να μην κάνω; και τι θα πει ο τμηματάρχης μου; Να γράψω σχόλια ή θα ακούσω τα σχολιανά μου; Και τι κάνει το σωματείο το φελέκι μου; Και αφού πιάσαμε καλύτερους στόχους από πέρυσι γιατί εγώ πήρα λιγότερο; Και γιατί να με αξιολογήσει εμένα ο τενεκές ο αγράμματος ο προϊστάμενός μου; Δεν πα να πνιγεί ο και Γκάους και η καμπύλη του!
Μόνο η ΟΜΕ παραμένει σταθερή και ατάραχη…..

 

blogger templates | Make Money Online