Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Σχόλιο για την συγκρότηση του νέου ΔΣ της ΤΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας της ΕΕΤΕ-ΟΤΕ



Θεσσαλονίκη Νοέμβριος 2014

Σχόλιο για την συγκρότηση του νέου ΔΣ της ΤΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας της ΕΕΤΕ-ΟΤΕ
Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ του τοπικού τμήματος της ΕΕΤΕ-ΟΤΕ Κ.Μ. την Παρασκευή 21-11-2014 που προήλθε από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες της Ένωσής μας.
Ευχόμαστε στο νέο ΔΣ να επιτύχει τους στόχους του και να καταφέρει να εκφράσει τις ανάγκες και τις αγωνίες των συναδέλφων μας - ιδιαίτερα των νέων - που πλήττονται από τις κυβερνητικές πολιτικές και την επίθεση της εργοδοσίας στα δικαιώματά μας.
Ταυτόχρονα όμως θεωρούμε απαραίτητο να εκφράσουμε την αντίθεση και απογοήτευσή μας με την Ενωτική σ.κ. Κ.Μ. και τον τρόπο με τον οποίο η ίδια αντιλαμβάνεται έννοιες όπως αντιπροσωπευτικότητα, αναλογικότητα και σεβασμός στην βούληση των συναδέλφων.
Είναι πάγια πρακτική στην ΕΕΤΕ-ΟΤΕ η θέση του Γραμματέα να δίδεται στην δεύτερη παράταξη και προκειμένου περί ενιαίου ψηφοδελτίου στον δεύτερο σε ψήφους σύμβουλο. Αυτό το δημοκρατικό κεκτημένο πλουραλισμού και πολυφωνίας επιβεβαιώθηκε και στην συγκρότηση του κεντρικού ΔΣ της ΕΕΤΕ και στα περισσότερα τοπικά τμήματα ανά την χώρα.
Δυστυχώς όμως το τοπικό τμήμα της ΕΕΤΕ Κ.Μ.  υπήρξε η εξαίρεση. Ο συν. Βασίλης Δενδρινός αν και δεύτερος σε ψήφους σύμβουλος, αυτοπροτάθηκε για την θέση του Γραμματέα, αλλά εκλέχτηκε και μάλιστα με ψήφους 6 προς 1 άλλος συνάδελφος.  Θεωρούμε ότι πρόκειται για μεθόδευση με κίνητρα προσωπικής εμπάθειας που ακυρώνει στην πράξη τις σχέσεις εμπιστοσύνης που χτίστηκαν με κόπο τα τελευταία χρόνια μεταξύ των μελών της ΕΕΤΕ και που οδήγησαν την παράταξή μας να αποδεχτεί (τουλάχιστον για τα τοπικά όργανα) τα ενιαία ψηφοδέλτια. Θέση που κάτω από την νέα κατάσταση είμαστε υποχρεωμένοι να ξανασκεφτούμε.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Δεν καταθέτουμε με αυτό το σημείωμα προσωπικές πικρίες. Ούτε έχουμε κανένα πάθος με τις «καρέκλες» και τα οφίτσια. Υπάρχει όμως θέμα εμπιστοσύνης, δημοκρατίας και κυρίως υπάρχει η αναντιστοιχία μεταξύ της θέλησης των εκλογέων και των εκλεγμένων.
Για την ιστορία παραθέτουμε τα αποσπάσματα από το πρακτικό εκλογής και το αντίστοιχο της συγκρότησης
        Τα αποτελέσματα των εκλογών         και τα «αποτελέσματα»  των εκλεγμένων

Υ.Γ. Απορία μας προκάλεσε το γεγονός της ταύτισης του εκπροσώπου της ΑΣΕ με την πλειοψηφία. 

 

blogger templates | Make Money Online