Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Αγωνιστική Συνεργασία ΕΕΤΕ-ΟΤΕ: Δεν χωρούν δισταγμοί μπροστά στην απεργία





Δεν χωρούν δισταγμοί μπροστά στην απεργία

Λίγες μέρες πριν την απεργία της 27 Νοέμβρη – απεργίας που έτσι και αλλιώς καθυστερήσαμε να εξαγγείλουμε – επανέρχεται το ζήτημα της αναγκαιότητας, της αποτελεσματικότητας και της διάρκειας της απεργίας. Και αυτήν την φορά ενυπόγραφα από δεκάδες νέους συναδέλφους, πολλοί  εκ των οποίων έχουν και συνδικαλιστική ιδιότητα και είναι κατά κύριο λόγο μέλη της ΕΕΤΕ-ΟΤΕ. Ανεξάρτητα από τις προθέσεις των υπογραφόντων, η δήλωση συναδέλφων ότι δεν πρόκειται να απεργήσουν για μια μόνο ημέρα, επιτείνει το κλίμα απαρέσκειας των συναδέλφων απέναντι στο οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα και δικαιολογεί την απαξίωση και την ανυποληψία στην οποία βουλιάζει το σ.κ.  Η δήλωση αυτή έρχεται την ίδια στιγμή που το σ.κ. χτυπιέται από την τρόικα και τους εδώ εντολοδόχους της, μέσω της επαπειλούμενης  κατάργησης του συνδικαλιστικού νόμου 1264 και συνακόλουθα της απαγόρευσης στην πράξη των απεργιών.
Έχουμε κατ’ επανάληψη ασκήσει σκληρή κριτική στις πλειοψηφίες εκείνες του σ.κ. που με πράξεις και παραλήψεις τους έχουν οδηγήσει το σ.κ. σε μια οδυνηρή πορεία ήττας και συνεχών οπισθοχωρήσεων. Έχουμε καταγγείλει την πρόσδεση αυτών των πλειοψηφιών στα κόμματα στης συγκυβέρνησης αλλά και την εξάρτησή τους από την εργοδοσία. Ουδέποτε όμως διανοηθήκαμε να καλέσουμε τους εργαζόμενους σε απεργοσπασία – γιατί περί αυτού πρόκειται – λίγο πριν την μεγάλη μάχη.
Γιατί η απεργία της 27ης Νοέμβρη πρέπει να πάρει χαρακτηριστικά παλλαϊκού ξεσηκωμού που μέσα από μια πορεία κλιμάκωσης και ένταξης στις κινητοποιήσεις ολοένα και μεγαλύτερων τμημάτων του κινήματος θα πρέπει να διεκδικήσει να σαρώσει τις αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές του μνημονίου, της τρόικας και των εγχώριων συνεργατών της.
Και βέβαια η απεργία της 27ης Νοέμβρη πρέπει να γίνει κτήμα των εργαζομένων του ΟΤΕ για τους δικούς τους ιδιαίτερους λόγους:
·         Για να υπογραφεί ΣΣΕ που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων, ιδιαίτερα των νέων και επισφαλώς εργαζομένων.
·         Για την κατάργηση του δουλεμπόριου και την ένταξη των εργαζομένων της ΟΤΕplus στον ΟΤΕ
·         Για να αποτραπεί η εκχώρηση του υπολοίπου 10% του Ελληνικού δημοσίου στην DT.
·         Για κατοχύρωση των θέσεων εργασίας
·         Για αποτροπή της εντατικοποίησης, της απόσχισης έργου και του Outsourcing
Απευθυνόμαστε λοιπόν στους συντάκτες της επίμαχης επιστολής και τους λέμε:
Ø  Το όπλο της απεργίας είναι το τελευταίο του οπλοστασίου μας και γιαυτό το χρησιμοποιούμε με προσοχή. Δεν υπερεκτιμούμε τις μορφές πάλης σε σχέση με το περιεχόμενο των αγώνων.
Ø  Δεν απεμπολούμε κανένα μέσο αγώνα. Από την στάση εργασίας, τα συλλαλητήρια, τις απεργίες, μονοήμερες ή πολυήμερες, όλα τα χρησιμοποιούμε, με την προϋπόθεση να είναι μαζικά, να αντιστοιχούν στις διαθέσεις του κόσμου και να εντάσσονται σε μια λογική κλιμάκωσης.  
Ø  Οφείλουμε να διδασκόμαστε από χαμένους και κερδισμένους αγώνες. Ορόσημο δεν μπορεί παρά να είναι η 24ωρη νικηφόρα απεργία και το συγκλονιστικό συλλαλητήριο κατά του ασφαλιστικού Γιαννίτση τον Μάϊο του 2001.
Καταλήγοντας καλούμε τους συναδέλφους που προβληματίζονται για την αποτελεσματικότητα των μορφών πάλης που κάθε φορά επιλέγονται, να άρουν τις επιφυλάξεις τους και να συστρατευθούν με τους χιλιάδες εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους που θα κατακλύσουν την Πέμπτη 27 Νοέμβρη τις πλατείες της χώρας και να στείλουν το πιο δυνατό μήνυμα σε κυβέρνηση, τρόικα και διοίκηση ΟΤΕ.   
                                                                                
Όλοι στην Απεργία  - όλοι στα συλλαλητήρια  - όλοι στους δρόμους



























 

blogger templates | Make Money Online