Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Αποτελέσματα εκλογών ΠΑΣΕ ΟΤΕ





Αποτελέσματα εκλογών ΠΑΣΕ ΟΤΕ

Ενωτικό ψηφοδέλτιο                 1559           ψήφους
ΑΚΕ                                                479           ψήφους
Αγωνιστική Συνεργασία              187           ψήφους
ΕΣΚ                                                 116           ψήφους
ΑΣΕ                                                   76           ψήφους

            Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Στις εκλογές του ΠΑΣΕ ΟΤΕ τα μέλη του σωματείου κατέταξαν την Αγωνιστική Συνεργασία στην τρίτη θέση με 187 ψήφους και ποσοστό 7,7%. Την ίδια ώρα αγκάλιασαν τη συνεργασία της ΠΑΣΚΕ με μια μερίδα της ΔΑΚΕ με ποσοστό περίπου 65% και στη ΔΑΚΕ που έχασε το Δ και έγινε ΑΚΕ έδωσαν ποσοστό περίπου 20%.
Το αποτέλεσμα αυτό βαθαίνει ακόμη περισσότερο την καθεστωτική και ιδιοκτησιακή αντίληψη και νοοτροπία στο χώρο. Το 85% που οι συνάδελφοι έδωσαν στις δυνάμεις του συνδικαλιστικού δικομματισμού μόνο θετική προοπτική δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι ανοίγει στην πορεία του συλλόγου, της ομοσπονδίας και της ΓΣΕΕ γιατί για να μην ξεχνιόμαστε οι συσχετισμοί στο σύλλογο επηρεάζουν στο μέτρο που αναλογεί και τους συσχετισμούς στην ομοσπονδία και στη ΓΣΕΕ.

Είναι βέβαιο ότι στη λειτουργία και δράση μας υπήρχαν ανεπάρκειες και παραλείψεις τα οποία θα επιχειρήσουμε να διορθώσουμε.
Δεν ήταν όμως αυτά που καθόρισαν το εκλογικό αποτέλεσμα. Σε συνθήκες σαν τις σημερινές κάπου αλλού θα πρέπει να ψάξει κανείς για να βρει τις αιτίες και τους λόγους που οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ έδωσαν 85% στις δυνάμεις του συνδικαλιστικού δικομματισμού στο μακρύ χέρι της σημερινής κυβέρνησης στο σ. κ.

Το αποτέλεσμα καθορίστηκε από τη λειτουργία των κυβερνητικών και εργοδοτικών μηχανισμών, τους εκφοβισμούς, το ρουσφέτι, τις πελατειακές πρακτικές, την ομηρία, το φόβο και την αβεβαιότητα των νέων. Το αποτέλεσμα καθορίστηκε από την προσδοκία που πουλήθηκε για την πρόσληψη ενός παιδιού, ή για μια θέση, μια μετάθεση, ένα καλό βαθμό ή μια βδομάδα στην Τέμενη για τους παλαιότερους και από την προσδοκία της ένταξης στον ΟΤΕ και ενός καλύτερου αύριο που έταξαν στους νέους και στους εργαζόμενους της OTEPLUS.
Εμείς ευχαριστούμε όλους όσους στήριξαν το ψηφοδέλτιό μας και τους διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες να υπερασπιζόμαστε αρχές και αξίες και θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε τη στροφή του συνδικαλιστικού κινήματος προς μια άλλη αγωνιστική πορεία προς μια άλλη διεκδικητική κατεύθυνση παρά το ότι η παρέμβασή μας μετά το εκλογικό αποτέλεσμα έγινε πιο δύσκολη.

Υ.Γ. Το βράδυ των εκλογών από την Πρέβεζα δόθηκε τηλεφωνικά το αποτέλεσμα. Μερικές μέρες αργότερα και πάλι τηλεφωνικά πληροφορηθήκαμε ότι στην Πρέβεζα φύτρωσε και μία ψήφος στην ΑΚΕ η οποία αφαιρέθηκε από την ΕΣΚ. Η ψήφος που προστέθηκε στην ΑΚΕ σημαίνει ότι η Αγωνιστική Συνεργασία χάνει ένα αντιπρόσωπο για την ΟΜΕ – ΟΤΕ τον οποίο τον παίρνει η ΑΚΕ. Το αποτέλεσμα της Πρέβεζας αν και έχουν περάσει δέκα μέρες δεν έχει έρθει μέχρι σήμερα 22/12 εγγράφως γιατί λένε ότι χάλασε το ΦΑΞ και ως εκ τούτου η Πρέβεζα έχει αποκοπεί τηλεπικοινωνιακά και όχι μόνο από την Αθήνα. Αυτά είναι απαράδεκτες μεθοδεύσεις και λαθροχειρίες και σαν τέτοια τα καταγγέλλουμε.

 

blogger templates | Make Money Online