Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Συνάντηση ΟΜΕ – ΟΤΕ και διοίκησης 16/12/2014 - Διεκδικούμε αυξήσεις και ένταξη των συναδέλφων της OTEPLUS στον ΟΤΕ





Συνάντηση ΟΜΕ – ΟΤΕ και διοίκησης 16/12/2014
Διεκδικούμε αυξήσεις και ένταξη των συναδέλφων της OTEPLUS στον ΟΤΕ


Την Τρίτη 16/12/2014 αντιπροσωπεία της ομοσπονδίας συναντήθηκε με τη διοίκηση για τη συνέχιση της συζήτησης για τη νέα συλλογική σύμβαση.
Στο μεσοδιάστημα από την τελευταία συνάντηση που έγινε το Σάββατο 13/12 η διαπραγματευτική ομάδα επεξεργάστηκε μια πρόταση την οποία παρουσίασε σήμερα στη διοίκηση.
Από τη διαπραγματευτική ομάδα κατεβλήθη προσπάθεια η πρόταση αυτή να μπορεί να είναι ανεκτή και από τις δύο πλευρές και να μπορεί να αποτελέσει τη βάση για μια συμφωνία. Τα βασικά της σημεία:
1.      Δεν δεχόμαστε περαιτέρω μείωση των μισθών για τους εργαζόμενους του ΟΤΕ και αντιπροτείνουμε μια μικρή αύξηση στις σημερινές αποδοχές διατηρώντας το 7ωρο και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας μέχρι τη λήξη της σύμβασης.
2.      Ένταξη των εργαζομένων της OTEPLUS στον ΟΤΕ αναγνωρίζοντας την προϋπηρεσία τους σε μισθολογικά κλιμάκια ανάλογα με τη στάθμη εκπαίδευσής τους, ανάλογα με την προϋπηρεσία τους και με βασικό εισαγωγικό μισθό που να ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες.
3.      Τα ανθυγιεινά επιδόματα διάφορων κατηγοριών, τα εκτός έδρας και οι ειδικές άδειες είναι θέματα που μπορούν να διευθετηθούν. Το κόστος προκειμένου και οι παλαιότεροι να διατηρήσουν αυτά που έχουν και οι νεότεροι να ενταχθούν στο ανθυγιεινό έργο και στα εκτός έδρας είναι μικρό. Ειδικά το θέμα της κατάργησης της μεταφοράς της δικαιούμενης άδειας ασθένειας στα επόμενα χρόνια θα πρέπει από τώρα να πούμε ότι απορρίπτεται.
4.      Ένταξη στη συζήτηση και το τι θα γίνει με τους εργαζόμενους στα call centers.

Η διοίκηση από την πλευρά της είπε ότι η πρότασή μας απέχει ωστόσο επιφυλάχθηκε να απαντήσει σε επόμενη συνάντηση.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Εμείς θεωρούμε ότι η διοίκηση οφείλει να προσμετρήσει και άλλα δεδομένα. Τα μνημόνια, που μέχρι πρόσφατα έμοιαζαν απρόσβλητα μοιάζουν να απειλούνται.
Η προοπτική να λήξει η περίοδος της μετενέργειας και να τεθούν σε κίνδυνο κάποια επιδόματα και κάποιοι θεσμικοί όροι παλιότερων ΣΣΕ δεν μας αφήνει αδιάφορους. Όπως δεν μας αφήνει αδιάφορους και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Όμως αυτά δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να αποτελέσουν το άλλοθι, για μια υπογραφή μιας νέας ΣΣΕ, που θα παραχωρεί κεκτημένα και θα μειώνει ακόμα περισσότερο τους μισθούς. Σε κάθε περίπτωση είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να αξιοποιήσουμε κάθε θετική προοπτική που προβάλει από την τρέχουσα πολιτική συγκυρία. Είναι σαφές ότι η διοίκηση «διαβάζει» τις πολιτικές εξελίξεις και παίρνει τα μέτρα της. Γιατί άραγε η δική μας πλευρά πρέπει να μένει απαθής στο ενδεχόμενο να υπάρξει σχετικά σύντομα μια πολιτική αλλαγή; Ποιος μας απαγορεύει να εντάξουμε στην επιχειρηματολογία μας την προοπτική, μια άλλη κυβέρνηση να αποκαταστήσει το πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα προ μνημονίου επίπεδα; Όλοι γνωρίζουν - εργαζόμενοι και διοίκηση – ότι η ΠΥΣ 6 του 2012 που παγώνει τις ωριμάνσεις μπορεί να καταργηθεί.. Ότι ο κατώτερος μισθός μπορεί να ξαναγίνει 751€.. 
Η ΟΜΕ-ΟΤΕ οφείλει λοιπόν να αξιοποιήσει κάθε πρόσφορο τρόπο που μπορεί να αξιοποιηθεί προκειμένου να κάμψει την αδιαλλαξία της διοίκησης.          

 

blogger templates | Make Money Online