Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

8 Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Δε σταματάμε να αγωνιζόμαστε, δε σταματάμε να τις υπερασπιζόμαστε

8 Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Δε σταματάμε να αγωνιζόμαστε, δε σταματάμε να τις υπερασπιζόμαστε


meta-kokkino-kitrino-katwΗ Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας υπενθυμίζει τη μεγάλη συνεισφορά των αγώνων των γυναικών στην εξέλιξη της ανθρωπότητας, στα δικαιώματα των γυναικών, στις κατακτήσεις των εργαζομένων, στον ασταμάτητο αγώνα που συνεχίζουν να δίνουν ενάντια στη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης του ανθρώπου από άνθρωπο.
Τη βαρβαρότητα της μνημονιακής επιδρομής στη χώρα μας οι γυναίκες την πλήρωσαν ήδη πολύ ακριβά, με αυξημένα ποσοστά ανεργίας, με ελαστικές σχέσεις εργασίας, χαμηλούς μισθούς. Σήκωσαν δε επιπλέον στις πλάτες τους, την εξαφάνιση και των ελάχιστων κοινωνικών δομών που υπήρχαν. Ακόμα και το ιερό δικαίωμα της γυναίκας στη μητρότητα –κάτι που στην υπόλοιπη Ευρώπη θεωρείται δεδομένο, προστατεύεται αλλά και ενισχύεται – στην Ελλάδα είναι ακόμα αίτημα που προσπαθούν οι γυναίκες να υπερασπιστούν στο βωμό του κέρδους. Και είναι πολλά τα πρόσφατα παραδείγματα γυναικών που απολύθηκαν επειδή κυοφορούσαν.
Οι γυναίκες στη χώρα μας έδωσαν και θα συνεχίσουν να δίνουν σκληρό αγώνα για να απαλλαγούν οριστικά οι εργαζόμενοι και ο λαός μας από το βραχνά της νεοφιλελεύθερης μνημονιακής φυλακής που βυθίζει τη χώρα στη φτώχεια και στην ανέχεια
Χαιρετίζουμε τους αγώνες των γυναικών που συμβαδίζουν με τους αγώνες όλων των εργαζομένων για ισοτιμία, για εργασία με καλύτερες συνθήκες, δικαιώματα και αξιοπρέπεια, για αποκατάσταση και διεύρυνση ασφαλιστικών, εργασιακών, κοινωνικών δικαιωμάτων που ρήμαξε η μνημονιακή επέλαση και για την απελευθέρωση από τη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης κάθε τύπου.
ΜΕΤΑ, 08-03-15

 

blogger templates | Make Money Online