Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Εκλογές για τις Επιτροπές Υγιεινής & Ασφάλειας της Εργασίας στον όμιλο ΟΤΕ




Εκλογές για τις Επιτροπές Υγιεινής & Ασφάλειας της Εργασίας στον όμιλο ΟΤΕ
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
Την Τέταρτη 29 Απριλίου διεξάγονται σε όλη την χώρα οι εκλογές για τις επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας. Τις θυμάστε; Πριν δυόμιση χρόνια ξαναψηφίσατε αλλά οι περισσότερες από τις επιτροπές αυτές είτε αδράνησαν είτε – ακόμα χειρότερα - δεν συγκροτήθηκαν ποτέ. Ένας θεσμός αμεσοδημοκρατικός και απαραίτητος για τους εργαζομένους, απαξιώθηκε όπως ακριβώς και το συνδικαλιστικό κίνημα στον ΟΤΕ. Σε αυτό συνέλαβαν οι κυρίαρχες παρατάξεις του συνδικαλιστικού δικομματισμού ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, η μετριότητα των επιλογών τους και η πρόσδεσή τους στο άρμα των εργοδοτικών επιδιώξεων.
Δεν έχουμε αυταπάτες ότι οι γνωστοί κομματικοί και εργοδοτικοί συνδικαλιστές δεν θα επιχειρήσουν να χειραγωγήσουν ακόμα μια φορά τις εκλογές των ΕΥΑΕ. Παρ όλα αυτά η Αγωνιστική Συνεργασία θα στηρίξει την διαδικασία και θα επιχειρήσει να δώσει το στίγμα της. Ο Νόμος για τις ΕΥΑΕ (ν.3850/2010) επιβάλει οι εκλογές αυτές να γίνονται με ενιαίο ψηφοδέλτιο. Αυτό δυστυχώς δεν αποτρέπει τις παρατάξεις να διακινούν λίστες και να δίνουν «γραμμή» υποστήριξης των εκλεκτών τους.
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
Η υγεία και η ασφάλειά μας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήσουμε στους γνωστούς εργοδοτικούς και μνημονιακούς συνδικαλιστές.
·      Επειδή η ιστορία με την εντατικοποίηση, τις παραβιάσεις ωραρίου και τα συνεπακόλουθα εργατικά ατυχήματα που συνεχώς αυξάνονται (και κάποια δεν δηλώνονται) δεν πάει άλλο.
·      Επειδή δεν γίνεται να ζούμε το ένα τρίτο της ζωής μας σε ακατάλληλα & ανθυγιεινά κτήρια, στριμωγμένοι, χωρίς επαρκές φυσικό φωτισμό και καθαρό αέρα. Με αυξημένα επίπεδα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, σκαρφαλωμένοι σε άβολα σκαμπό στα ΤΕΚ.  
·      Επειδή δεν θέλουμε να επιβαίνουμε σε ασυντήρητα οχήματα, με φθαρμένα ελαστικά, να δουλεύουμε μονοπρόσωπα συνεργεία εκεί που ο νόμος επιβάλει διπρόσωπα, να μην έχουμε σωστά και επαρκή μέσα ατομικής προστασίας, ασφαλή εργαλεία, φαρμακείο, καθαρό πόσιμο νερό.
·      Επειδή σε πολλά κτήρια με πολλούς εργαζόμενους δεν υπάρχουν γιατροί εργασίας, δεν γίνονται τακτικές εξετάσεις σε ομάδες αυξημένου επαγγελματικού κινδύνου (μολυβδίασης για τις καλωδιακές). Επειδή σε πολλές εγκαταστάσεις υπάρχουν ελλείψεις στην  πυροπροστασία, στην καθαριότητα, στην φύλαξη.
·      Επειδή αντίθετα περισσεύουν χρήματα για τα Access Control και τα τουρνικέ, τις κάμερες παρακολούθησης και τις έρευνες ικανοποίησης εργαζομένων.     
Για όλους  αυτούς και για δεκάδες ακόμα λόγους επιλέγουμε να απευθυνθούμε στο σύνολο των εργαζομένων ανεξάρτητα από σωματειακή, παραταξιακή και πολιτική καταγωγή και να τους ζητήσουμε να εκλέξουν αυτούς τους εργαζόμενους που στέκονται ανυποχώρητα απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία με συνέπεια, αγωνιστικότητα και ανιδιοτέλεια.


Κάντε κλικ εδώ για να δείτε την αφίσα των εκλογών.
Κάντε κλικ εδώ για να ενημερωθείτε για την πρώτη εγκύκλιο.
Κάντε κλικ εδώ για να ενημερωθείτε για τη δεύτερη εγκύκλιο.
Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε την αίτηση υποψηφιότητας για τις εκλογές ΕΥΑΕ.
Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε την υπεύθυνη δήλωση.
Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε τον πίνακα κτιρίων και εργαζομένων στον Όμιλο ΟΤΕ.
Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το έντυπο ψηφισάντων για την ημέρα των εκλογών.
Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το πρακτικό αρχαιρεσιών.

 

blogger templates | Make Money Online