Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Ολοκληρώθηκε το 40ο συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ - Χωρίς σοβαρό διάλογο και προβληματισμούς, μακριά από τις προσδοκίες και τις ανάγκες των εργαζομένων, σε αναντιστοιχία με τις απαιτήσεις των καιρών





                                                                                                                  Αθήνα 18-5-2015
Ολοκληρώθηκε το 40ο συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ
Χωρίς σοβαρό διάλογο και προβληματισμούς, μακριά από τις προσδοκίες και τις ανάγκες των εργαζομένων, σε αναντιστοιχία με τις απαιτήσεις των καιρών
          Το Σάββατο 16/5 με την ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου 35μελούς Δ.Σ. της ομοσπονδίας, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 40ου εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου της ΟΜΕ-ΟΤΕ.
          Δυστυχώς για άλλη μια φορά έλειψε ο γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος, απουσίασε ο προβληματισμός σχετικά με την πορεία της χώρας, το μέλλον των εργαζομένων και τις προοπτικές του κινήματος. Αντίθετα περίσσεψαν οι ανούσιες και άγονες μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις, οι λεονταρισμοί, οι κραυγές, οι  ύβρεις ενώ χρειάστηκε να επιστρατευθούν οι ψυχραιμότεροι για να μην εκτραπούν κάποιοι «θερμόαιμοι» σε τραμπουκισμούς και προπηλακισμούς.
          Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν κρίθηκε κατά την γνώμη μας στο συνέδριο, αλλά στις εκλογές που προηγήθηκαν στα πρωτοβάθμια σωματεία μέλη της ΟΜΕ-ΟΤΕ. Κυρίως όμως κρίθηκε στις εκλογές του ΠΑΣΕ-ΟΤΕ όπου το λεγόμενο Ενωτικό ψηφοδέλτιο (ΠΑΣΚΕ & τμήμα της ΔΑΚΕ) κατέγραψε το πρωτοφανές 65% και απέσπασε 21 συνέδρους και στην ΠΕΤ-ΟΤΕ όπου η ΔΑΚΕ πήρε 47% και 22 συνέδρους.
          Όσον αφορά το αποτέλεσμα επαναβεβαιώθηκαν οι ίδιοι λίγο-πολύ συσχετισμοί που είχαν αποτυπωθεί πριν τρία χρόνια. Η παράταξή μας η Αγωνιστική Συνεργασία συνέχισε την κοινή της πορεία με την Ενωτική σ.κ. της ΕΕΤΕ-ΟΤΕ, μέσα από μια τετραετή πορεία αλληλοσεβασμού και αμοιβαίας ανοχής στην αυτονομία και αυτοτέλεια και των δυο παρατάξεων. Αποδείξαμε ότι οι συνθέσεις και οι προγραμματικές συγκλίσεις αντιμνημονιακών δυνάμεων είναι εφικτές όταν το επίδικο είναι οι αρχές και οι αξίες και όχι τα αξιώματα, που έπονται μιας ευκαιριακής συγκόλλησης.
Αποτελέσματα για την Ανάδειξη νέου ΔΣ της ΟΜΕ-ΟΤΕ
Παράταξη
Ψήφοι
Έδρες στο Δ.Σ.
ΔΑΚΕ
41
13
ΣυνΕνΑ 1 (ΠΑΣΚΕ)
32
10
ΣυνΕνΑ 2 (ΠΑΣΚΕ)
6
2
Αγωνιστική Συνεργασία - Ενωτική σ.κ.
17
5
ΕΣΚ
10
3
ΑΣΕ
7
2



Αποτελέσματα για την Ανάδειξη αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΓΣΕΕ
Παράταξη
Ψήφοι
Έδρες στην ΓΣΕΕ
ΑΚΕ COSMOTE-ΠΑΣΕ-ΕΜΗΕΤ-ΠΣΕΠ (ΔΑΚΕ)
21
2
ΑΚΕ ΠΕΤ-ΟΤΕ (ΔΑΚΕ)
20
2
ΣυνΕνΑ (ΠΑΣΚΕ)
38
3
Αγωνιστική Συνεργασία - Ενωτική σ.κ.
17
1
ΕΣΚ (ΠΑΜΕ)
10

ΑΣΕ
7


          Από το ψηφοδέλτιο στο οποίο συμμετείχαμε εκλέχτηκαν οι συνάδελφοι Στέλιος Κυδωνάκης, Γιώργος Κοτζαμπασίδης, Γιώργος Μανωλόπουλος, Άρης Αλεξίου και Ιάκωβος Μπούτσης. Αντιπρόσωπος στο συνέδριο της ΓΣΕΕ επανεκλέχτηκε ο συν. Γιάννης Δούκας και μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής ο συν. Δήμος Μοσχόπουλος.
          Επαναλήφθηκαν  για άλλη μια φορά τα «σπασμένα» ψηφοδέλτια που τουλάχιστον στην κάλπη της ΓΣΕΕ, έδωσαν μια έδρα παραπάνω στην ΔΑΚΕ που κανονικά δεν δικαιούται. Σπασμένο και το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ (με την ονομασία Συνεργασία Ενότητας και Αλληλεγγύης) στην κάλπη για το ΔΣ της ΟΜΕ, αν και χωρίς φανερά αποτελέσματα. Παρεμπιπτόντως νομίζουμε ότι είναι δίκαιο να σχολιάσουμε την εκκωφαντική σιωπή της ΠΑΣΚΕ στο συνέδριο. Η παράταξη η οποία υποτίθεται εκπροσωπεί το καινούριο και διεκδικεί πρώτο ρόλο στην νέα θητεία, υποθέταμε ότι με καταγεγραμμένο το τεράστιο ποσοστό του 65%, θα εμφανιζόταν ως η εναλλακτική πρόταση στην απειλή της ΔΑΚΕ. Όσοι είχαν αυταπάτες περί αυτού, διαπίστωσαν στο συνέδριο ότι η μακροχρόνιος εναγκαλισμός μεταξύ ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ καλά κρατεί. Μαζί στην νομιμοποίηση παράτυπου συνέδρου, μαζί υπερψήφισαν το κεντρικό ψήφισμα και τα πεπραγμένα του ΔΣ, μαζί καταψήφισαν τα ψηφίσματα της Αγωνιστικής Συνεργασίας για την επαναφορά του ΟΤΕ υπό δημόσιο έλεγχο και για την επαναφορά του πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Η στάση της ΔΑΚΕ δεν μας ξενίζει. Απροκάλυπτα φιλεργοδοτικοί και μνημονιακοί, έδωσαν τον υπέρτατο αγώνα για να αποδείξουν ότι η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν καλύτερη!! Στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν επικεντρωμένη και η κριτική της ΕΣΚ. Σε βαθμό που να αναρωτιέσαι τι σόι αριστεροί είναι όσοι εύχονται την αποτυχία μιας αριστερής κυβέρνησης για να δικαιωθούν οι όποιες ιδεοληψίες τους. Με τις ασχήμιες της ΑΣΕ επιλέγουμε ενσυνείδητα να μην ασχοληθούμε.    
          Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
          Στο συνέδριο η Αγωνιστική Συνεργασία κατέθεσε προγραμματική πρόταση διεξόδου από την κρίση του συνδικαλιστικού κινήματος στον ΟΤΕ. Την πρόταση αυτή θα σας αποστείλουμε με νεότερο μήνυμα. Στα πλαίσια αυτής της πρότασης τα όργανα της Αγωνιστικής Συνεργασίας, τις επόμενες ημέρες, θα καθορίσουν την στάση της, στην συγκρότηση του νέου ΔΣ της ΟΜΕ-ΟΤΕ.


 

blogger templates | Make Money Online