Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

ΜΕΤΑ: Η κυβέρνηση να αποσύρει και να απορρίψει όλα τα μέτρα που έρχονται σε αντίθεση με τα λαϊκά συμφέροντα

Η Εκτελεστική Επιτροπή του ΜΕΤΑ, στη συνεδρίασή της στις 25 Ιούνη 2015, συζήτησε τις πολιτικές εξελίξεις, έπειτα και τις διαρροές των προτάσεων της ελληνικής κυβέρνησης στους λεγόμενους θεσμούς, καθώς και τον προγραμματισμό της δράσης την επόμενη περίοδο, μετά και τις κινητοποιήσεις που έγιναν στις 21 Ιούνη σε πολλές πόλεις της χώρας μας, κατέληξε στα εξής:
1. Οι πεντάμηνες διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους λεγόμενους θεσμούς κατέρριψαν κάθε επιφύλαξη και αυταπάτη σχετικά με τους στόχους των δανειστών και των πολιτικών τους εκπροσώπων, που δεν είναι άλλος, παρά η συνέχιση της ίδιας μνημονιακής πολιτικής, η αγνόηση της λαϊκής εντολής στις 25 του Γενάρη και η χρησιμοποίηση απειλών και εκβιασμών για επιβάλλουν τις επιλογές τους.
2. Οι νέες προτάσεις που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με τις διαρροές στον τύπο και τις κυβερνητικές δηλώσεις, βρίσκονται σε αντίθεση με το πλαίσιο των θέσεων και των διεκδικήσεων του εργατικού και του λαϊκού κινήματος, επιβαρύνουν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους με νέα βάρη, συνεχίζουν την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, ανατροφοδοτούν την ύφεση στην ελληνική οικονομία και είναι ασύμβατες με τις προεκλογικές και προγραμματικές της δεσμεύσεις.
3. Η εμμονή, παρόλα αυτά των δανειστών να ζητούν και νέα, ακόμη πιο βάρβαρα και αντιλαϊκά μέτρα, αποδεικνύει ότι επιζητούν την πλήρη υποταγή και παράδοση της κυβέρνησης, τον εξευτελισμό του ελληνικού λαού και τον τερματισμό του αριστερού εγχειρήματος στη χώρα μας, για να μην επεκταθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, και κυρίως να καταφανεί σ’ όλους τους λαούς της Ευρώπης ότι η λιτότητα και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές αποτελούν μονόδρομο.
Καταδεικνύουν, επίσης, τον ταξικό χαρακτήρα αυτών των «θεσμών», που ενδιαφέρονται πρωτίστως για την υπεράσπιση και διαφύλαξη των προνομίων του κεφαλαίου και της άρχουσας τάξης στη χώρα μας και για το λόγο αυτό βρίσκονται απέναντι σε μέτρα της κυβέρνησης που κινούνται στην κατεύθυνση του περιορισμού των κερδών και της ασυδοσία τους.
Την ίδια ώρα οι δανειστές - τοκογλύφοι είναι συντονισμένοι με εγχώρια τρόικα, τις μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις και τους εκπροσώπους του κεφαλαίου με στόχο την προώθηση των αντιλαϊκών τους επιδιώξεων.
4. Το ΜΕΤΑ, το οποίο δεσμεύεται από τις ιδρυτικές και προγραμματικές του αρχές, από τις θέσεις του που διαμορφώθηκαν μέσα στους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες των προηγούμενων χρόνων, θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την πλήρη ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και για την αποκατάσταση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των συνταξιούχων και της νεολαίας.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να αποσύρει και να απορρίψει όλα τα μέτρα που έρχονται σε αντίθεση με το πρόγραμμά της και τα λαϊκά συμφέροντα, που ανακυκλώνουν και επιδεινώνουν την οικονομική και κοινωνική κρίση, να στηριχτεί στη δύναμη και στην αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού και να προχωρήσει άμεσα σε μέτρα που να ικανοποιούν τις λαϊκές ανάγκες.
Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει στη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και στην άμεση άρνηση της εξυπηρέτησής του, στο πέρασμα των τραπεζών σε δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο, σε μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων, σε φορολογική ελάφρυνση των λαϊκών στρωμάτων και στην ανακατανομή των βαρών στα υψηλά εισοδήματα, της επιχειρήσεις και στο μεγάλο κεφάλαιο, στο σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων και στην επανάκτηση των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας από το δημόσιο, στο ξήλωμα του μνημονιακού θεσμικού πλαισίου και στην επαναφορά των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Το ΜΕΤΑ, τέλος, καλεί τους εργαζομένους και τον ελληνικό λαό να πάρουν την υπόθεση της διαπραγμάτευσης στα χέρια τους και να αποκρούσουν τους εκβιασμούς των τοκογλύφων - δανειστών και των υποχωρήσεων της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι σ’ αυτούς τους εκβιασμούς.
ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΙ - Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Η ανακοίνωση σε μορφή .pdf - ΕΔΩ.

 

blogger templates | Make Money Online