Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Βαριές οι πολιτικές και ηθικές ευθύνες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ

Βαριές οι πολιτικές και ηθικές ευθύνες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ

meta-idiotikos-PORTOKALI-pano 
Καθολικό και συγκλονιστικό το ΟΧΙ των εργαζομένων και του λαού στο Δημοψήφισμα
Η μεγάλη πλειονότητα των εργαζομένων και του ελληνικού λαού, με το μεγαλειώδες και συγκλονιστικό ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, έστειλε ένα συντριπτικό μήνυμα αντίστασης και αγώνα ενάντια στους -ανοιχτούς και χωρίς όρια- εκβιασμούς αλλά και τα τρομοκρατικά διλήμματα, όχι μόνο των δανειστών – «θεσμών» και της τρόικας εσωτερικού, αλλά και στο εσωτερικό μέτωπο των εργοδοτών και των παρατρεχάμενων τους, οι οποίοι ευθυγραμμίστηκαν απόλυτα με τις απαιτήσεις τους, επενδύοντας και σε πολιτικές εξελίξεις σε βάρος του λαού και της χώρας.

Η προσπάθεια τους να διαμορφώσουν εμφυλιοπολεμικό κλίμα για να διχάσουν το λαό απέτυχε οικτρά και η μεγάλη εργατική – λαϊκή ενότητα έγινε γεγονός. Το ΟΧΙ θριάμβευσε χάρη στη συντριπτική υποστήριξη της εργατικής τάξης, των συνταξιούχων, των άνεργων, των αγροτών και της νεολαίας.

Οι μαζικές διαδηλώσεις των κινημάτων και των ευρωπαϊκών συνδικάτων σε όλη την Ευρώπη υπέρ του ΟΧΙ (πλην της γνωστής γραφειοκρατικής συνδικαλιστικής νομενκλατούρας της ΣΕΣ, που ήταν σε απόλυτη συνεννόηση με την ηγεσία της ΓΣΕΕ) έστειλαν επίσης ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό.

Ύστερα από όλα αυτά, η επιλογή της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) και των επικεφαλής στελεχών τους να συνταχθούν ανοιχτά και ξεδιάντροπα με το «μαύρο» μέτωπο της κατατρομοκράτησης των εργαζομένων και του λαού μας, ζητώντας της απόσυρσή του Δημοψηφίσματος, χαρακτηρίζοντας το ως «ψευδεπίγραφο» και «διχαστικό», με ταυτόχρονο κάλεσμα για υποστήριξη του ΝΑΙ, έχει ήδη γραφεί με μελανά γράμματα στην ιστορία του εργατικού και συνδικαλιστικού μας κινήματος.

Δυστυχώς, σε αυτή τη θλιβερή επιλογή της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, έβαλε για ακόμα μια φορά γερές πλάτες και το ΠΑΜΕ, το οποίο με τη θέση του απέναντι στο Δημοψήφισμα, συντάχθηκε αντικειμενικά με τις αντιδραστικές δυνάμεις του ΝΑΙ και επιβεβαίωσε το μεγάλο χάσμα που έχει με τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων.

Είναι σαφές ότι υπάρχει απόλυτη δυσαρμονία ανάμεσα στην συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων και της ηγετικής πλειοψηφικής ομάδας της ΓΣΕΕ, της οποίας πλέον οι πολιτικές και ηθικές ευθύνες για τη στάση που κράτησε είναι βαρύτατες.

ΑΥΤΗ η ΓΣΕΕ, η οποία σε κρίσιμες στιγμές για τον τόπο «εζυγίσθη, εμετρήθη και ευρέθη ελλιπής», είναι εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τις ανάγκες των εργαζομένων και δεν εκφράζει παρά μόνο τα πρόσωπα που συγκροτούν μια πρόσκαιρη και απονομιμοποιημένη πλειοψηφία.

Όσο νωρίτερα το συνειδητοποιήσουν τόσο το καλύτερο για τους εργαζόμενους.
ΜΕΤΑ εργαζομένων στον Ιδιωτικό Τομέα / Αθήνα, 06-07-15

 

blogger templates | Make Money Online