Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

«Εορταστικό» περιοδικό του ΠΑ.Σ.Ε. – Ο.Τ.Ε. με αρνητική πρωτοτυπία



«Εορταστικό» περιοδικό του ΠΑ.Σ.Ε. – Ο.Τ.Ε. με αρνητική πρωτοτυπία
Το περιοδικό του ΠΑ.Σ.Ε. – Ο.Τ.Ε. για πρώτη φορά στην ιστορική διαδρομή του Συλλόγου κυκλοφόρησε δίχως να συμπεριλάβει άρθρο εκλεγμένης παράταξης. Συγκεκριμένα ο «υπεύθυνος» έκδοσης του περιοδικού επέλεξε να μη δημοσιεύσει το άρθρο για τη μετονομασία (rebranding) του ΟΤΕ σε Cosmote. Αντίθετα, επέλεξε να διαφημίσει στους παραλήπτες-μέλη του Συλλόγου το άρθρο του Γενικού Γραμματέα, το άρθρο του ιδίου «υπευθύνου» σύνταξης και κάποιων άλλων «συντρόφων» του, καθώς και να κάνει έντονη (bold) τη γραμματοσειρά ώστε να ξεχωρίζει ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου από το υπόλοιπο Διοικητικό Συμβούλιο.
Το ήθος αποκτάται μέσα από τη ζύμωση με την κοινωνία και τους εργασιακούς χώρους. Τα συνδικαλιστικά στελέχη των κατεστημένων παρατάξεων έχουν – δυστυχώς - ως κύρια προέλευσή τους έχουν τον κομματικό σωλήνα κι όχι τους εργασιακούς χώρους.  Ως εκ τούτου, έχουν συνηθίσει να συμβαδίζουν με τη διοίκηση, να υλοποιούν της αποφάσεις και να τις «περνάνε» στους εργαζομένους «χτυπώντας τους παρηγορητικά την πλάτη».
Τα συγκεκριμένα συνδικαλιστικά στελέχη τα έχουμε δει κατά καιρούς να αλληλο-μαχαιρώνονται δημόσια για την απόκτηση θέσεων, επιδομάτων, «παροχών» και απαλλαγών.  Τους έχουμε δει, επίσης, με χαμόγελα ευτυχίας και εκφράσεις οικογενειακής θαλπωρής δίπλα στους εκπροσώπους της διοίκησης.
Η Αγωνιστική Συνεργασία αντιλαμβάνεται τους λόγους για τους οποίους οι κατεστημένες παρατάξεις και οι συνδικαλιστικές που τις εκπροσωπούν έκαναν αυτή την επιλογή του αποκλεισμού του άρθρου της. Ήταν το μοναδικό άρθρο που έγκαιρα και με επιχειρηματολογία στάθηκε απέναντι στις διοικητικές αποφάσεις των ανώτατων στελεχών της Cosmote, που για μία ακόμα φορά αποφασίζουν να καταστήσουν αμφίβολο το μέλλον του Ομίλου Ο.Τ.Ε. Είμαστε η μοναδική παράταξη που εκπροσωπούμε με αρχές τους εργαζομένους απέναντι στη Διοίκηση κι όχι με στάση οιονεί δουλοπαροίκου. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε έναν ΟΤΕ με δημόσιο & κοινωνικό πρόσωπο προς τους εργαζομένους και τους πολίτες.
Ευχαριστούμε τα κατεστημένα συνδικαλιστικά στελέχη που μας διαχωρίζουν από τις αλγεινές πολιτικές τους. Τις πολιτικές των δημόσιων σχέσεων υποτέλειας, που έχουν ως αποτέλεσμα οι παλιοί εργαζόμενοι στον ΟΤΕ να εργάζονται περισσότερο και να αμείβονται λιγότερο και οι νέοι εργαζόμενοι να μην έχουν ούτε παρόν ούτε μέλλον.
Η ιδιοκτησιακή αντίληψη που έχει η πλειοψηφία του ΠΑΣΕ για τον σύλλογο, αποδεικνύεται από την κατάργηση της διαπαραταξιακής συντακτικής επιτροπής του περιοδικού και την αντικατάστασή της από τον «ελέω θεού» εκδότη και επιμελητή έκδοσης, γεγονός που φαίνεται και στην ταυτότητα του περιοδικού. Στέλνουμε ακόμα μια φορά τις δύο «κομμένες» σελίδες της Αγωνιστικής Συνεργασίας που όπως φαίνεται ενόχλησαν και  εντέλει κόπηκαν.
Ευχόμαστε σε όλους τους συναδέρφους Καλά Χριστούγεννα κι Ευτυχισμένο το 2016, στο οποίο υποσχόμαστε να είμαστε ακόμα περισσότερο μαχητικοί και διεκδικητικοί προς τελικό όφελος των εργασιακών δικαιωμάτων.

 

blogger templates | Make Money Online