Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Επιστολή προς το Δ.Σ. του Π.Κ.Ε ΟΤΕ Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ- Επείγουσα έκκληση για τους πρόσφυγες

Επιστολή προς το Δ.Σ. του Π.Κ.Ε ΟΤΕ Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ
Επείγουσα έκκληση για τους πρόσφυγες
 
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

ο μήνας Μάρτιος προμηνύεται να είναι, ίσως, ο δυσκολότερος μήνας για τη χώρα μας μεταπολιτευτικά εξ αιτίας του προσφυγικού - μεταναστευτικού, με τα πολύ σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται από τον αποκλεισμό των συνόρων για τους Αφγανούς πρόσφυγες και τις ακραίες πλέον καθυστερήσεις στην έξοδο Σύρων και Ιρακινών από τα βόρεια σύνορα, καθώς αυστηροποιείται σε υπερβολικό βαθμό η διαδικασία ελέγχου. 

Ουσιαστικά πρόκειται για την πλήρη παραβίαση και αθέτηση όσων συμφωνήθηκαν μεταξύ ευρωπαϊκών κρατών, «φίλων και συμμάχων» τις τελευταίες ημέρες. Έτσι αυτή τη στιγμή σε πάρα πολλά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου, αλλά και εκτός αυτού, μέσα ή σε πολλές περιπτώσεις κοντά σε περιφερειακές πόλεις, σε λιμάνια, ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ, εξωτερικούς χώρους, κλειστά γυμναστήρια, μοτέλ – βενζινάδικα, βρίσκονται καθηλωμένοι χιλιάδες πρόσφυγες. Οι περισσότεροι από αυτούς στο δρόμο προς την Ειδομένη, ορισμένοι όμως στο δρόμο της επιστροφής, καθώς τα σύνορα γι αυτούς έχουν κλείσει.

Το Πολιτιστικό μας Κέντρο οφείλει να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες σύμφωνα πάντα με τις δυνατότητες του, καθώς, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ χωρίς ανθρωπιά και αλληλεγγύη δε λογίζεται. Η κοινωνία του φόβου και ο κόσμος των φραχτών που θέλουν να επιβάλλουν, η λογική του ωχαδερφισμού, ο ρατσισμός και ο φασισμός, δεν μπορούν να κυριαρχήσουν στην κοινωνική πλειοψηφία.

Ξέρουμε καλά πως η προσφυγιά δεν θα σταματήσει αν δεν πάψουν οι πολεμικές αναμετρήσεις και η οικονομική εκμετάλλευση λαών κι ανθρώπων. Ωστόσο, είναι στο χέρι μας να στηρίξουμε αυτό το κίνημα αλληλεγγύης που όρθωσε τεράστιο ανάστημα αυτές τις μέρες και είναι πολύ πιο ψηλό και ισχυρό από τους φράχτες που χτίζουν συνεχώς αυτοί που ευθύνονται για τους πολέμους και την οικονομική κρίση.

Ως εκ των παραπάνω, προτείνουμε να πραγματοποιηθεί άμεσα έκτακτο Δ.Σ. με αποκλειστικό θέμα το συντονισμό δράσεων προς την κατεύθυνση της συμβολής μας με κάθε δυνατό τρόπο.

Προτεινόμενες δράσεις:
  • Να οριστεί άμεσα ημέρα δράσης και αλληλεγγύης στο Π.Κ. με κάλεσμα προς τα μέλη και τους φίλους να μαγειρέψουν και να φέρουν όλοι, για παράδειγμα, ένα ταψί φαγητό, το οποίο θα διανέμουμε στην πλατεία καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας.
  • Συναυλία από τις ορχήστρες μας με "εισιτήριο" π.χ. αδιάβροχα-sleeping bag, παπούτσια, φάρμακα
  • Πρόσκληση από το Δ.Σ. του Π.Κ. προς την ΟΜΕ-ΟΤΕ, η οποία δεν έχει αναλάβει ΚΑΜΙΑ πρωτοβουλία ως σήμερα, για δωρεά χρηματικού ποσού προς κάποιο κέντρο φιλοξενίας, παραχώρηση χώρων ή ανάληψη πρωτοβουλίας για κοινές δράσεις μαζί τους.
  • Φιλοξενία, μέσα στο Πολιτιστικό Κέντρο, οικογενειών με μωρά καλύπτοντας, για τις λίγες ημέρες που είναι στην πόλη, την ανάγκη τους για στέγη και τροφή
  • Κάλεσμα παιδιών με τις μανάδες τους από την πλατεία, για παιχνίδι από τις δασκάλες των παιδικών τμημάτων μας.
  • Οργάνωση των μελών μας για εθελοντική προσφορά σε υπάρχουσες δομές  
Οι Έλληνες γνωρίζουν από προσφυγιά, μάλιστα το 1922 ο ίδιος ο λαός μας, 17.000 ψυχές από τη Μικρά Ασία, αναζήτησαν άσυλο στη Συρία! Ο λαός μας παρά την κρίση τον μαστίζει παραμένει ανθρώπινος και φιλόξενος. Ας το αποδείξουμε κι εμείς

Η ανθρωπιά, η αγάπη, η αλληλεγγύη, η φιλία των λαών, η ειρήνη, ότι κι αν κάνουν, θα είναι πάντα ότι πιο όμορφο υπάρχει στον κόσμο μας!
   
Για την Πολιτιστική Δημιουργία

Στάικου Σέβη                              Μπούτση Βίκυ


 

blogger templates | Make Money Online