Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Αγωνιζόμαστε, Αντιστεκόμαστε, Απεργούμε - 48ωρη Απεργία 6 και 7 Μαΐου κατά του αντιασφαλιστικού πολυνομοσχέδιου



Αγωνιζόμαστε, Αντιστεκόμαστε,  Απεργούμε
48ωρη Απεργία 6 και 7 Μαΐου κατά του αντιασφαλιστικού πολυνομοσχέδιου
24ωρη Πρωτομαγιάτικη Απεργία και συγκέντρωση την Κυριακή 8 Μάη  

Η κυβέρνηση, κάνοντας ένα πρωτοφανή αντιδημοκρατικό αιφνιδιασμό, φέρνει άρον άρον για ψήφιση μέσα στο σαββατοκύριακο το πολυνομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, και κάτω από το βάρος μιας γενικευμένης κατακραυγής, επιχειρεί να τελειώσει με τις διαρκώς ογκούμενες αντιδράσεις. Τα συνδικάτα απαντώντας στην πρόκληση της φαστ –τρακ ψήφισης των αντιλαϊκών μέτρων, προκήρυξαν 48ωρη απεργία για 6 και 7 Μαΐου μαζί με την 24ωρη απεργία της Κυριακής 8 Μαΐου – ημέρα εορτασμού της εργατικής πρωτομαγιάς.    

Δυστυχώς στη χώρα μας η παράταση και η μονιμοποίηση των μνημονιακών πολιτικών έχουν ρίξει την οικονομία σε μια βαθιά ύφεση, τα καταστροφικά αποτελέσματα της οποίας, οι δανειστές αλλά και η κυβέρνηση επιχειρούν να ρίξουν για άλλη μια φορά στις πλάτες των εργαζομένων. Έτσι μετά τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, την ελαστικοποίηση του εργάσιμου χρόνου, την κατάρρευση των μισθών και του πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων που ήρθαν σαν αποτέλεσμα της πεντάχρονης μνημονιακής λεηλασίας, ήρθε η ώρα μιας ακόμα ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, ανάλογης μιας σειράς αντισφαλιστικών νόμων της τελευταίας εικοσαετίας,  για να βάλει ταφόπλακα στις προσδοκίες μιας ζωής για το δικαίωμα να ζήσουν με αξιοπρέπεια οι συνταξιούχοι.
Γνωρίζουμε ποια είναι η πραγματικότητα στα ασφαλιστικά ταμεία σήμερα. Γνωρίζουμε τι συνέβη με την διαχρονική ληστεία των αποθεματικών των ταμείων επί μισό αιώνα. Για την υποχρεωτική άτοκη κατάθεσή τους με αναγκαστικούς νόμους, για την διαρκή ληστεία του χρηματιστηρίου την εποχή του «εκσυγχρονισμού», για  τα τοξικά και δομημένα ομόλογα το 2005-2007 και τέλος για το εγκληματικό PSI των Σαμαρά-Βενιζέλου. Σήμερα ένα ακόμα μνημονιακό νομοθέτημα κατατίθεται, που δεν έρχεται να δώσει βιωσιμότητα στα ασφαλιστικά ταμεία αλλά να εκπληρώσει ουσιαστικά τις μνημονιακές δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν το καλοκαίρι του 2015.
Η κυβέρνηση καταθέτοντας το νέο ασφαλιστικό-φορολογικό πολυνομοσχέδιο, επιχειρεί να αντιμετωπίσει το ασφαλιστικό ως δημοσιονομικό πρόβλημα, ισοπεδώνοντας ασφαλιστικά δικαιώματα και μειώνοντας την ανταποδοτικότητα του συστήματος. Παράλληλα η φοροκαταιγίδα που έρχεται με το φορολογικό, έρχεται μόνο για να συμβάλλει στην ύπαρξη του λεγόμενου πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% για το 2018 και την εξυπηρέτηση του χρέους. Είναι βέβαιο ότι η χώρα πρόκειται να μπει ακόμα πιο βαθιά στην ύφεση και αυτό θα φέρει με τη σειρά του ακόμα πιο πολλά λουκέτα για τους μικρομεσαίους και περισσότερη ανεργία.
Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι άνεργοι, πρέπει να αντισταθούν στην συνέχιση του μνημονιακού καθεστώτος, που βυθίζει τη χώρα και την ελληνική κοινωνία πιο βαθιά στην ύφεση, στην εξαθλίωση, στην υποβάθμιση, στη φτώχεια και στον μαρασμό.
Το μήνυμα της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς είναι ότι οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός δεν αντέχουν άλλες θυσίες. Το σύνθημα Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ είναι επίκαιρο, αναγκαίο και εφικτό. Το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο δεν πρέπει να περάσει.
Μαζί με τους εργαζόμενους όλης της χώρας οι εργαζόμενοι στον όμιλο ΟΤΕ, απεργούν και προτάσσουν και τα  δικά τους κλαδικά αιτήματα.
·         Όχι στην εντατικοποίηση και τις παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας.
·         Όχι στους απαράδεκτους διαχωρισμούς μεταξύ εργαζομένων. Ίση αμοιβή για ίση δουλειά.
·         Όχι στην καταχρηστική εφαρμογή από την διοίκηση του άρθρου 13 του ΕΚΠ.

ΟΛΟΙ στην Απεργία  - ΟΛΟΙ στις απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων

 

blogger templates | Make Money Online