Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Αποκλεισμός και κατάληψη στο κτίριο του ΤΑΙΠΕΔ από το ΜΕΤΑ και εργαζόμενους



 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(10/6/2016)
Αποκλεισμός  και κατάληψη στο κτίριο του ΤΑΙΠΕΔ από το ΜΕΤΑ και εργαζόμενους 

 Σε συμβολικό αποκλεισμό -  κατάληψη  των γραφείων του ΤΑΙΠΕΔ προχώρησε σήμερα το ΜΕΤΑ μαζί με εργαζόμενους από τις εταιρείες του Δημοσίου, των οποίων την πώληση προωθεί η Κυβέρνηση  και με αφορμή τη γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ, που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι στο Χρηματιστήριο Αθηνών κατά την οποία θα αποφασιστεί η εκχώρηση του Λιμανιού στο Ταμείο.
 Η κυβέρνηση χωρίς δισταγμό παραδίνει τα κλειδιά της χώρας στο ξένο κεφάλαιο και τους δανειστές.
Με το νέο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, στο Εποπτικό Συμβούλιο του οποίου ουσιαστικά κάνουν κουμάντο οι ξένοι δανειστές,  όλη  η  δημόσια  περιουσία βγαίνει κυριολεκτικά στο σφυρί: από συγκοινωνίες και ενέργεια μέχρι κτιριακές υποδομές και τουριστικά φιλέτα.
Λιμάνια (ΟΛΠ και ΟΛΘ),  ΟΑΣΑ (συγκοινωνίες), ΣΤΑΣΥ (Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ), ΟΣΥ (λεωφωρεία, τρόλει), ΟΣΕ, Ολυμπιακό Στάδιο, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΒΟ, ΔΕΗ, Κτιριακές Υποδομές και πάνω από 80.000 κρατικές ιδιοκτησίες και  «φιλέτα» όπως το Αεροδρόμιο Ελληνικού, ο Αστέρας Βουλιαγμένης, ακίνητα σε Κέρκυρα, Ρόδο, Χαλκιδική, Κρήτη),  εκχωρούνται στο νέο Υπερταμείο για να ξεπουληθούν όπως όπως!
Πρόκειται για απαράδεκτη πολιτική  σε βάρος της εθνικής κυριαρχίας, της οικονομίας και της περιουσίας του ελληνικού λαού.   
Δυστυχώς, απέναντι σε αυτή την κατάσταση, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ είναι ακόμα μια φορά άφαντη, ακούνητη, αδρανής, ανύπαρκτη.
Εργαζόμενοι και Συνδικάτα συνεχίζουμε και εντείνουμε τον αγώνα μας ενάντια   στην εκποίηση της περιουσίας του Ελληνικού λαού

ΜΕΤΑ

 

blogger templates | Make Money Online