Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Η προσπάθεια επιστροφής στην εποχή της ΟΥΛΕΝ δεν θα περάσει - Ο μεσαίωνας δεν θα γίνει το μέλλον μας




Η προσπάθεια επιστροφής στην εποχή της ΟΥΛΕΝ δεν θα περάσει
Ο μεσαίωνας δεν θα γίνει το μέλλον μας
27-9-2016: Μαύρη μέρα. Η χθεσινή μέρα θα μείνει χαραγμένη στη συλλογική μνήμη του λαού μας με τα πιο μελανά χρώματα. Είναι η μέρα κατά την οποία έγινε σαφές και στον πλέον καλόπιστο παρατηρητή ότι η κυβέρνηση – όμηρος των δανειστών και των τοκογλύφων – θα υλοποιήσει μέχρι κεραίας όλο το μνημόνιο και μάλιστα αυτό θα εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες απαιτήσεις.  Απαιτήσεις παράλογες, αντιφατικές, ζημιογόνες, αλλά πάντως θα συντείνουν στο να εμπεδωθεί στην ελληνική κοινωνία η πεποίθηση ότι η χώρα πλέον είναι μια χώρα περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας, μια αποικία χρέους, ένα προτεκτοράτο στο οποίο οι δανειστές, με τον πιο προσβλητικό τρόπο θα επιβάλουν τις πιο παράλογες απαιτήσεις τους. Το υλοποιούμενο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων  δεν έχει  βεβαίως σχέση ούτε με την απομείωση  του χρέους γιατί αυτό μετά από έξι χρόνια αιματηρής λιτότητας παραμένει στα ύψη και δεν είναι βιώσιμο. Ούτε με την ανάσχεση της ύφεσης η οποία συνεχίζεται επίσης. Ούτε με την μείωση της ανεργίας,  παρά τα μαγειρέματα της ΕΛΣΤΑΤ, που προσμέτρησε στις προσλήψεις την εποχική εργασία της τουριστικής περιόδου, παραβλέπει τις συμβάσεις 4ωρης και 6ωρης απασχόλησης  και την μετανάστευση μισού εκατομμυρίου νέων. Πρόκειται για οργανωμένη προσπάθεια υφαρπαγής και λεηλασίας της δημόσιας περιουσίας μέσω των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά και της ιδιωτικής, μέσω της εκχώρησης των λεγόμενων «κόκκινων δανείων» στα κοράκια των επενδυτικών funds.  
Μα ακόμα  και το νερό ρε αθεόφοβοι;  Ακόμα και αυτό, που σύμφωνα με τον ΟΗΕ είναι στοιχειώδες ανθρώπινο δικαίωμα και που οι κυβερνήσεις  οφείλουν να το προσφέρουν ακόμα και επί ζημία;  Αποτελεί όνειδος για την αριστερά αυτό ειδικά το κύμα ιδιωτικοποιήσεων. Γιατί πρωτοκλασάτα κυβερνητικά στελέχη, έως πολύ πρόσφατα διαβεβαίωναν την προσήλωσή τους στον δημόσιο χαρακτήρα του νερού και της ενέργειας. Κόκκινες γραμμές έλεγαν και ξαναέλεγαν. Απέναντι σε αυτό το ένοχο κυβερνητικό στρατόπεδο, οι οιμωγές και τα αλυχτίσματα της συνένοχης μνημονιακής αντιπολίτευσης προκαλούν θυμηδία. Γιατί διαμαρτύρονται τα ορφανά της Θάτσερ; Γιατί προφανώς αναρωτούνται:  «τι θα πουλήσουμε εμείς –αν και οπόταν ξανάρθουμε στα πράγματα  - αν τα πουλήσουν όλα τούτοι!»  Και τι είδους αντιπολίτευση είναι αυτή  που υπερψηφίζει ότι αντιλαϊκό μέτρο φέρνει η κυβέρνηση; (Πώληση Ελληνικού στον Λάτση, Πώληση ΟΛΠ στην Cosco)  
Οι ευθύνες της ηγετικής ομάδας του σ.κ. Οι συνένοχοι όμως δεν βρίσκονται μόνο μες τη Βουλή αλλά και έξω από αυτήν! Στην απογοητευτική σε όγκο και παλμό συγκέντρωση που διοργανώθηκε όπως-όπως, ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής η απουσία της ΓΣΕΕ και της ηγετικής της ομάδας. Η οποία παρά της όψιμες και γελοίες αντιμνημονιακές κορώνες, παραμένει βασικός στυλοβάτης των μνημονιακών πολιτικών λιτότητας. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι θα θυμούνται πάντα τη μαύρη μέρα του Ιουλίου του 2015, όταν η δοσίλογη ηγεσία της ΓΣΕΕ ταυτίστηκε με τους δυνάστες του λαού και τάχτηκε απροκάλυπτα με το μαύρο μέτωπο του «ΝΑΙ».  Την  χθεσινή μέρα την τιμή του συνδικαλιστικού κινήματος διέσωσαν (;) οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ, αλλά και η αυθόρμητη παρουσία λίγων εκατοντάδων αγωνιστών από συνδικάτα, κινήματα και οργανώσεις. Στους απόντες οφείλουμε να υποδείξουμε και τους δικούς μας «Παναγόπουλους». Παρά την έκκληση της Αγωνιστικής Συνεργασίας για συμμετοχή στο συλλαλητήριο, η ΟΜΕ-ΟΤΕ και τα πρωτοβάθμια σωματεία μας ήταν ξανά στους απόντες.

Που θα πάμε με τέτοιο κίνημα; Απάντηση: Πουθενά! Η ηγετική ομάδα των ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ στην ΟΜΕ-ΟΤΕ αλλά και στην ΠΕΤ-ΟΤΕ και τον ΠΑΣΕ-ΟΤΕ, είναι εθισμένοι στις «χαμηλές πτήσεις». Εδώ και καιρό – ενόψει της διαπραγμάτευσης για νέα ΣΣΕ – βάζουν τόσο χαμηλά τον πήχη της διαπραγμάτευσης, ώστε η διοίκηση να δυσκολευτεί να μην ικανοποιήσει ένα τόσο «ρεαλιστικό πλαίσιο» ! Αν πάμε έτσι όμως, απεμπολούμε την διεκδίκηση – με όρους κινήματος – των παρανόμως παγωμένων μισθολογικών κλιμακίων. Απεμπολούμε την διεκδίκηση της ενοποίησης των παράλληλων μισθολογικών κλιμακίων που εισήγαγε η τελευταία ΣΣΕ και που διεύρυνε το χάσμα μεταξύ παλιών και νέων εργαζομένων. Απεμπολούμε το δίκαιο αίτημα της αναπλήρωσης του εισοδήματός μας έναντι των διαδοχικών  μειώσεων που υπέστη  λόγω της ΣΣΕ και της υπέρμετρης φορολόγησης που μας επιβλήθηκε. Απεμπολούμε την επαναφορά στο ωράριο και το μισθολόγιο που προβλέπει η ΣΣΕ από 1η Ιαν. του 2018. Όχι μόνο δεν οργανώνουν την εργατική αντεπίθεση απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα που έρχεται αλλά καλλιεργούν την επανάπαυση και τον εφησυχασμό.  Επιχαίρουν και θεωρούν συνδικαλιστικές νίκες το μίζερο τηλεπικοινωνιακό πακέτο που ανακοινώθηκε, το ηλεκτρονικό Bazaar και το δάνειο των 5.000€ για τους νέους. Αναδεικνύουν σαν υπέρτατο στόχο διεκδίκησης τα κουπόνια σίτισης των 20€ και το επίδομα παιδικού σταθμού για τους νέους.  Δεν διστάζουν ακόμα και να υποδυθούν τον κουκουλοφόρο της τρόικας ανοίγοντας θέμα εξορθολογισμού του συνδικαλιστικού νόμου. Τέλος φροντίζουν πριν ακόμα η διοίκηση διατυπώσει τις απαιτήσεις της,  να ανοίξουν θέμα μισθολογίου, μιλώντας για σύνδεση του μισθολογίου με την αξία της θέσης και του έργου, μιλώντας για  job families και  χαρακτηρίζουν  το υφιστάμενο μισθολόγιο παρωχημένο! Όχι άλλο ρεαλισμό αδέλφια ! χορτάσαμε !!    
Και το 5% του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ χωρίς ούτε μια τουφεκιά;  Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί αυτή η φάση των ιδιωτικοποιήσεων με την παραχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ του 5% του ΟΤΕ από το 10% που κατέχει το ελληνικό δημόσιο και του ΑΔΜΗΕ. Θα αντιταχθούμε σε αυτήν την πρόκληση;  Με ποιες δυνάμεις και με ποιες συμμαχίες;  Η κοινωνία βυθίζεται σε βαθιά κρίση. Παρακολουθεί παράλυτη την κορύφωση του δράματος  χωρίς να μπορεί να αντιδράσει. Ποιος θα σηκώσει τους Έλληνες από τον καναπέ; Εμείς θεωρούμε ότι αυτό είναι υπόθεση του πιο πρωτοπόρου, συνειδητοποιημένου και ταξικά προσανατολισμένου κομματιού του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος . Εκτιμούμε ότι μετά την παραχώρηση των ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΔΕΗ, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ΕΛΒΟ, ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ, ΟΣΕ, ΟΑΚΑ, ΕΛΤΑ  στο υπερταμείο των δανειστών, μετά  την πώληση των περιφερειακών αεροδρομίων στην fraport, του ΟΛΠ στην  Cosco και του Ελληνικού στον όμιλο Λάτση, οι αντιδράσεις τόσο της κοινωνίας όσο και των εργαζομένων  στις επιχειρήσεις που πουλήθηκαν ήταν αναντίστοιχα υποτονικές. Η κοινωνία δυστυχώς κοντεύει να εθιστεί στη αντίληψη ότι κάτι τέτοιο είναι αναπότρεπτο και νομοτελειακό και ότι η ντροπή δεν βαραίνει μόνο όσους φαρισαϊκά υπογράφουν τα ξεπουλήματα υποδυόμενοι μετά την Μάρθα Βούρτση, αλλά όλους μας.
Δεν αποδεχόμαστε τέτοια ευθύνη. Θα παλέψουμε για να ξανασηκωθεί το κίνημα στα πόδια του!  Οι εργαζόμενοι στη χώρα μας έχουν δεχθεί τα τελευταία χρόνια ανελέητη επίθεση από τις νεοφιλελεύθε­ρες πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται με τα αλλεπάλληλα μνη­μόνια. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν οι υγιείς δυνάμεις ακόμα στο σ.κ. που θα αποτελέσουν την μαγιά για την ανασύνταξή του. Πιστεύουμε στην οργανωμένη δράση, στο συλλογικό, αντιπαλεύουμε τον ατομισμό και τον αγοραίο φιλελευθερισμό. Είναι δική μας ευθύνη να συμβάλουμε και να αγωνιστούμε για να χτίσουμε  ενωτικά, ταξικά και δημοκρατικά συνδικάτα, ενάντια στις γνωστές  πρακτικές κυβερνητικού, εργοδοτικού και κομματικού συνδικαλισμού που έδιωξαν τους νέους από τα συνδικάτα και τα βύθισαν στην αισχύνη και την ανυποληψία. Να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς της ήττας και της μιζέριας. Να πάρουμε πίσω την ζωή που μας έκλεψαν !!
Στέλιος Κυδωνάκης
Μέλος Ε.Ε της ΟΜΕ-ΟΤΕ

Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΕΤΑ : ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ FAST TRACK ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟΥ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΙΗΣΕΩΝ



 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
(26/9/2016)
 ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ
ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ FAST TRACK ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟΥ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΙΗΣΕΩΝ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
Τρίτη 27.9.2016, και ώρα 18:00 έξω από τη Βουλή.
Η Κυβέρνηση, προκειμένου να λάβει την «υποδόση» των δανειστών, προχωρά αύριο με τη γνωστή διαδικασία fast track, στην ψήφιση ενός ακόμα πολυνομοσχεδίου, το οποίο περιλαμβάνει και την εκχώρηση μιας σειράς από ΔΕΚΟ στο Νέο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, ώστε να πάρουν και αυτές τη  σειρά τους και να δοθούν στο ιδιωτικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο με αντάλλαγμα υποτίθεται την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους.
Το νομοσχέδιο προβλέπει τη μεταφορά του δεύτερου πακέτου των ΔΕΚΟ στο νέο Υπερταμείο. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, αμυντικές βιομηχανίες (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΕΑΒ), Αττικό Μετρό και Κτιριακές Υποδομές.
Στο νέο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο συστήθηκε με βάση  το τρίτο μνημόνιο του Ιουλίου του 2015, τον απόλυτο έλεγχο έχει το 5μελές Εποπτικό Συμβούλιο, τα μέλη του οποίου θα ορίζονται με τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών και θα αποφασίζουν με πλειοψηφία 4/5. Μάλιστα, για  Πρόεδρός του Υπερταμείου προαλείφεται στενός συνεργάτης της Κριστίν Λαγκάρντ!
Πέραν όμως αυτών: η  ρήτρα ότι μέρος των εσόδων θα πηγαίνει για την ανάπτυξη δεν υπάρχει πλέον. Τα  έσοδα από τις πωλήσεις θα πηγαίνουν για την αποπληρωμή του δανείου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) και αυτό διότι το νέο Ταμείο δεν είναι τίποτα περισσότερο από την εγγύηση για το δάνειο ύψους 86 δισ. ευρώ που έχει συμφωνήσει πέρυσι τον Ιούλιο να πάρει η Κυβέρνηση.
Είναι πια φανερό ότι, μετά τα αεροδρόμια, το Ελληνικό και τα Λιμάνια, η Κυβέρνηση αυτή προχωρά ακάθεκτη και βαφτίζοντας «το ψάρι κρέας»: ξεπουλά θεμελιώδη δημόσια αγαθά και επιχειρήσεις σε τιμές ευκαιρίας στους ιδιώτες, ενταφιάζει οριστικά κάθε δυνατότητα της χώρας για παραγωγική ανασυγκρότηση και εντάσσεται χωρίς καμία ντροπή στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο ανάπτυξης, δηλαδή στην χωρίς όρια κερδοφορία του κεφαλαίου με ταυτόχρονη εξαφάνιση των όποιων μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Παρά την αφωνία της ΓΣΕΕ για μια ακόμα φορά, καλούμε εργαζόμενους και συνδικάτα να αντισταθούν στο ξεπούλημα των δημοσίων αγαθών.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΤΡΙΤΗ 27.9.2016 – ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Επιστολή Αγωνιστικής Συνεργασίας προς τον Πρόεδρο, Γεν. Γραμματέα και τα μέλη της ΕΕ της ΟΜΕ-ΟΤΕ



 

Προς τον Πρόεδρο, Γεν. Γραμματέα και τα μέλη της ΕΕ της ΟΜΕ-ΟΤΕ

Εν όψιν της συζήτησης στη Βουλή του νέου νομοσχεδίου σκούπα με τα προαπαιτούμενα με το οποίο εκτός των άλλων μεταβιβάζονται στο νέο υπερταμείο των δανειστών άλλες έξι (6) ΔΕΚΟ (ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, Κτιριακές Υποδομές, Αττικό Μετρό, ΔΕΗ και ΕΛΒΟ) σε συνέχεια της αντίστοιχης ένταξης  ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ, ΟΣΕ, ΟΑΚΑ, ΕΛΤΑ το καλοκαίρι , διαρρέεται δια του τύπου ότι στις επόμενες μέρες και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, την Τετάρτη, θα μεταφερθεί ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δις, και το 5% του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ.
Σας υπενθυμίζω ότι στο ΔΣ της 16ης Ιουλίου 2015 έχουμε ομόφωνα εξουσιοδοτήσει την Εκτελεστική να προκηρύξει απεργία όταν ανακοινωθεί πώληση μετοχών του ΟΤΕ από το Ελληνικό Δημόσιο. Επίσης είχαμε πει τότε ότι θα απαιτήσουμε από την ΓΣΕΕ να μπει επικεφαλής και θα συντονίσει όλες εκείνες τις ΔΕΚΟ που πάνε για ιδιωτικοποίηση. Επειδή η ΓΣΕΕ μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει ένα τέτοιο ρόλο και επειδή ένας άτυπος τέτοιος συντονισμός ομοσπονδιών ΔΕΚΟ, είχε χθες σύσκεψη στο cine Δεξαμενή, θεωρώ ότι δεν μπορεί η ΟΜΕ-ΟΤΕ να απέχει από αυτές τις δράσεις και οφείλουμε όλοι να ανασκουμπωθούμε.  Προτείνω:
·        Να σταλεί επιστολή στην ΓΣΕΕ στην οποία να της ζητούμε να αναλάβει τον συντονισμό δράσης ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας
·    Να επιδιωχθεί – ανεξάρτητα από τον βαθμό ανταπόκρισης της συνομοσπονδίας  - δευτεροβάθμιος συντονισμός με όλες τις Ομοσπονδίες και τα σωματεία των χώρων που πλήττονται από τις ιδιωτικοποιήσεις. Να συμμετάσχουμε στην σημερινή συγκέντρωση της ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ στον σύνταγμα  και την αντίστοιχη συγκέντρωση της αυριανής τους απεργίας.
·        Να εκδοθεί ανακοίνωση προς τους εργαζόμενους του ΟΤΕ στους οποίους να γνωστοποιείται η απόφαση για απεργία και η οποία θα δημιουργεί αγωνιστικό κλίμα.


Στέλιος Κυδωνάκης
Αναπλ. Οργανωτικός Γραμματέας ΟΜΕ-ΟΤΕ



Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

«Πιο χαμηλά κ. Λάμπρου, πιο χαμηλά!»



 «Πιο χαμηλά κ. Λάμπρου, πιο χαμηλά!»
Με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση το προεδρείο της ΟΜΕ-ΟΤΕ πραγματοποίησε ενημέρωση σχετικά με τους στόχους της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που αναμένουμε να υπογραφεί στο τέλος του 2017. Κατά την προσφιλή στρατηγική του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κατέβασε τον πήχη λίγο υψηλότερα του δαπέδου και μας υπενθύμισε το «κακό εργασιακό κλίμα στη χώρα μας και το δύσκολο φθινόπωρο που μας περιμένει εν όψει περαιτέρω επώδυνων αλλαγών στα εργασιακά».
Καλά ως εδώ, αλλά στο μεταξύ ο πρόεδρος της ΟΜΕ-ΟΤΕ αρνήθηκε ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση της κερδοφορίας (83,4%) του Ομίλου ΟΤΕ στο πρώτο εξάμηνο του 2016, όπως απέδειξε ο εκπρόσωπος της Αγωνιστικής Συνεργασίας στην ΟΜΕ. Ο κύριος Λάμπρου απέδωσε τη συγκεκριμένη αύξηση στο ότι «δεν έχει συμπεριληφθεί το κόστος της νέας εθελούσιας», αποκρύπτοντας όμως ότι η εθελουσία του 2016 είχε περίπου το μισό κόστος από την εθελουσία του 2015.
Οι εργαζόμενοι, λοιπόν, πρέπει να γνωρίζουμε μόνο τα κακά νέα ώστε να συνεχίζουμε να μειώνουμε τις προσδοκίες μας. Τα τελευταία χρόνια οι αποδοχές μας και τα εργασιακά δικαιώματά μας κατακρημνίζονται. Η προηγούμενη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας υπογράφηκε με νέες μειώσεις προκειμένου υποτίθεται να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας στον Όμιλο. Ωστόσο, η Διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ απολύει συνεχόμενα & συστηματικά συναδέλφους (με εφαρμογή του άρθρου 13 του ΕΚΠ ΟΤΕ και του άρθρου 16 του ΕΚΠ Cosmote) ενώ έχει απολύσει και μερίδα των συναδέρφων που εργάζονταν στην OTEplus (η Αγωνιστική Συνεργασία δεν θα πάψει ποτέ να υπενθυμίζει την ανέντιμη συμπεριφορά της συνδικαλιστικής ηγεσίας και της διοίκησης COSMOTE προς τους συγκεκριμένους συναδέρφους).
Με τις δύο προηγούμενες Σ.Σ.Ε. κύριε Λάμπρου, μεγεθύνατε τα κέρδη της DT και τις αμοιβές των golden στελεχών της διοίκησης.  Από τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας οι εργαζόμενοι δεν αναμένουν τίποτα λιγότερο από την επαναφορά του ωραρίου και των μισθών μας στο +11% όπως προβλέπει η Σ.Σ.Ε., την αναπλήρωση των απωλειών που υπέστη το εισόδημά μας στη μνημονιακή εξαετία και βέβαια την άρση κάθε απαράδεκτου μισθολογικού διαχωρισμού μεταξύ παλιών και νέων.  Δυστυχώς, όμως, αντί αυτού ο κ. Λάμπρου υποσχέθηκε μόνο «κουπόνια για όλους και έξοδα παιδικού σταθμού για όλους». Αν κρίνουμε, δε, από την επικοινωνιακή διαχείριση των στελεχών της ΔΑΚΕ, νίκες του κινήματος θεωρούνται το δάνειο των 5.000€ στους νέους, το τηλεπικοινωνιακό πακέτο και το ηλεκτρονικό bazaar!!
Αντίστοιχη «ρεαλιστική προσέγγιση» με την ΔΑΚΕ πάντως, ενόψει της διαπραγμάτευσης για την νέα ΣΣΕ, έχουμε και από τον «έτερο καππαδόκη» την ΠΑΣΚΕ, από την παράταξη του οποίου ακούστηκαν απίθανα πράγματα στο πρόσφατο Δ.Σ. του ΠΑ.Σ.Ε. Μεταξύ των άλλων, το Προεδρείο της ΠΑΣΚΕ «προσγείωσε» τα μέλη του Δ.Σ. προτείνοντας στους «χαλεπούς καιρούς που έρχονται» να συμβιβάζονται με την απώλεια μισθών και δικαιωμάτων, αναφέροντας την πλέον περιθωριακή οικονομική θεωρία ότι τα Κέρδη και η Εργασία είναι αντίθετα μεταξύ τους, άρα η εργασία είναι Κόστος κι όχι Επένδυση για την Επιχείρηση!
Πιο χαμηλά, λοιπόν, τον πήχη κύριε Λάμπρου και «η δεύτερη φορά μια τρελή αποτυχία». Ακόμα πιο χαμηλά σε αγαστή συνεργασία με τον «αφανή» σας εταίρο κ. Φούκα, για να μας υπενθυμίζετε ότι τα τελευταία χρόνια δεν έχουμε κερδίσει απολύτως τίποτα κι έχουμε χάσει σχεδόν τα πάντα! Με εσάς στην ηγεσία της ΟΜΕ-ΟΤΕ παραφράζοντας το γνωστό τραγουδάκι του Μαραβέγια, η πραγματικότητα στη ζωή των εργαζομένων στον ΟΤΕ θα είναι: "Πιο χαμηλά Λάμπρου πιο χαμηλά Λάμπρου μαζί σου κι άλλο πέφτω χαμηλά"
Ρεαλισμός είναι το δίκιο και οι ανάγκες μας. ΟΧΙ οι ανάγκες της εργοδοσίας και η επιβίωση της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας
Ήρθε η ώρα να τους προσπεράσουμε

Διαβάστε περισσότερα...
 

blogger templates | Make Money Online