Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

ΕΑΚ-ΕΚΑ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΟ ΕΚΑ ΤΩΡΑ!



Αθήνα 26/10/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΟ ΕΚΑ ΤΩΡΑ!
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΧΙ
ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ!

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη και η παράταξή μας ζητάει δημοκρατική νομιμοποίηση από νωπές εκλογές και μαζική συμμετοχή σε αυτές, των σωματείων μελών μας και των εργαζόμενων.
Η χθεσινή αναβολή του Δ.Σ. του ΕΚΑ, που προκάλεσαν οι συνάδελφοι του ΠΑΜΕ ανέστειλε:
- Προκήρυξη απεργίας το Νοέμβρη
- Απόφαση ανάκλησης των ασφαλιστικών μέτρων που κέρδισε η ALPHA BANK
- Απόφαση προκήρυξης συνεδρίου και εκλογών
Φαίνεται ξεκάθαρα ότι αυτοί που απαξιώνουν, τα τελευταία δύο συνέδρια, την ψήφο των εργαζομένων και δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη που τους δίνουν ως πρώτη δύναμη, βοηθούν την κυβέρνηση, τους εργοδότες και τους δανειστές να πανηγυρίζουν και να νοιώθουν πιο άνετοι για όλα αυτά που βιάζονται να νομοθετήσουν.
Δε μπορούν αυτοί που δεν παίρνουν τη θέση του προέδρου που τους αναλογούσε και δραπετεύουν, να κουνούν το δάχτυλο και να παλεύουν να μη λειτουργήσει το μεγαλύτερο εργατικό κέντρο της χώρας.
Το ΠΑΜΕ μη μπορώντας να ελέγξει κομματικά το μεγαλύτερο Εργατικό Κέντρο της χώρας, επιλέγει να προχωρήσει στην πλήρη απαξίωσή του και εν τέλει στη διάλυσή του, μέσα από τη παρεμπόδιση κάθε δημοκρατικής διαδικασίας που θα αποκαταστήσει τη νόμιμα εκλεγμένη διοίκησή του και θα επαναφέρει στο αγωνιστικό προσκήνιο το ΕΚΑ.
Η ηγεσία του ΠΑΜΕ έχει την ψευδαίσθηση ότι το μόρφωμα που έχει φτιάξει και το οποίο δεν είναι συνδικάτο αλλά μετωπικός παραταξιακός-κομματικός μηχανισμός, θα κυριαρχήσει πολιτικά μέσα από τη διάλυση του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος, που με αίμα και αγώνες δεκαετιών έκτισε η εργατική τάξη. 
Όσον αφορά το διορισμό προσωρινής διοίκησης ο οπορτουνισμός και οι κυβιστήσεις έχουν ξεπεράσει κάθε φαντασία:
-       Δε θέλουν διορισμό αλλά δεν παραιτούνται από το διορισμό τους!!!
-       Θέλουν ανάκληση της επαίσχυντης απόφασης, αλλά είκοσι ημέρες τώρα δεν έχουν προσφύγει και δεν αφήνουν και το ΕΚΑ να προσφύγει!!!
-       Δε θέλουν διορισμό αλλά για να στείλουμε τους νομικούς μας ενάντια σε αντιδημοκρατικά σωματεία, χρειάζεται διορισμός διοίκησης!!!
-       Θεωρούν επαίσχυντη την απόφαση των ασφαλιστικών της ALPHA αλλά δεν τους πειράζει να τελεσιδικήσει, μην κάνοντας σύντομα εκλογές!!!
Η συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων και των εργαζομένων απαιτούν να σταματήσουν τα ψέματα, οι υποκρισίες και οι επικίνδυνοι τυχοδιωκτισμοί στο ΕΚΑ.
Ζητούμε να συνεδριάσει άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου για να προκηρύξει ΤΩΡΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ και να λάβει αγωνιστικές αποφάσεις συμμετοχής στις απεργιακές κινητοποιήσεις των συνδικάτων που προετοιμάζονται ενόψει του νέου εργασιακού Αρμαγεδδώνα!
Εξάλλου όσες παρατάξεις δήθεν διαφωνούν με «διορισμένες» διοικήσεις, δεν έχουν παρά να ζητήσουν από τα στελέχη τους να αποποιηθούν το διορισμό τους και να καταθέσουν γραπτή δήλωση παραίτησης. Η υποκρισία και ο τυχοδιωκτισμός έχουν και αυτά τα όρια τους.
Οι δυνάμεις της ΕΑΚ-ΕΚΑ αναλαμβάνουμε τη μεγάλη ευθύνη για επαναφορά της νομιμότητας και ομαλότητας στο ΕΚΑ, για Δημοκρατικό Συνέδριο και για μαζική ενωτική παρουσία του μεγαλύτερου Εργατικού Κέντρου σε όλους τους μεγάλους και μικρούς αγώνες των εργαζομένων.

 

blogger templates | Make Money Online