Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΟΜΑΛΟΤΗΤΑ ΣΤΟ Ε.Κ.Α. - ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ




Αθήνα 12/10/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΟΜΑΛΟΤΗΤΑ ΣΤΟ Ε.Κ.Α.
ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ

Η πρόσφατη απόφαση του Πρωτοδικείου, η οποία καταργεί την εκλεγμένη διοίκηση του ΕΚΑ, συνιστά ευθεία και απαράδεκτη παρέμβαση στα εσωτερικά του συνδικαλιστικού μας κινήματος και βάζει σε τροχιά αδράνειας και ανυπαρξίας το μεγαλύτερο Εργατικό Κέντρο της χώρας και μάλιστα σε μια περίοδο όπου η αντίσταση και ο αγώνας των εργαζομένων είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίος.
Για τη δικαστική αυτή παρέμβαση, που δυστυχώς θυμίζει άλλες εποχές, υπεύθυνες είναι και όλες εκείνες οι δυνάμεις, που παίζοντας με τη νομιμότητα του 29ου συνεδρίου για λόγους που έχουν να κάνουν με τη διαμόρφωση συσχετισμών, προκάλεσαν τη δικαστική παρέμβαση.
Ωστόσο, από εδώ και πέρα, όλοι μας πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη, ώστε να βγάλουμε εδώ και τώρα το Εργατικό Κέντρο από τη δικαστική περιπέτεια, να αποκαταστήσουμε την ομαλότητα και τη νόμιμη λειτουργία του, να επαναφέρουμε άμεσα και χωρίς χρονοτριβή, νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένη Διοίκηση, χωρίς δικαστικές αμφισβητήσεις και εξωσυνδικαλιστικές παρεμβάσεις.
Το πρόβλημα με τη  δικαστική  απόφαση είναι εξαιρετικά σοβαρό και ενέχει τον υπαρκτό κίνδυνο να ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου, συνολικά για το συνδικαλιστικό κίνημα. Γι αυτό και η λύση του θα πρέπει να είναι άμεση και αποκλειστικά πολιτικό-συνδικαλιστική, ώστε να διασφαλίσουμε τη νομιμότητα της λειτουργίας του.
Καλούμε όλες ανεξαίρετα τις παρατάξεις και τις δυνάμεις στο ΕΚΑ, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων για να το βγάλουμε από το αδιέξοδο και να περιφρουρήσουμε το μεγαλύτερο εργατικό κέντρο της χώρας.
Προτείνουμε:
  • Να υπάρξει άμεσα δεσμευτική διαπαραταξιακή συμφωνία για τον τρόπο που θα λυθεί το πρόβλημα και θα αποκατασταθεί η νομιμότητα, μέσα από συμφωνημένη και μη αμφισβητήσιμη διαδικασία.
  • Να προχωρήσουμε σε κοινή πρόταση διορισμού προσωρινής διοίκησης, τα μέλη της οποίας να είναι τα 31 νομίμως και δημοκρατικά εκλεγμένα (από το 29ο συνέδριο μέλη του Δ.Σ.), περιφρουρώντας με τον τρόπο αυτό το αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών του Συνεδρίου και σηματοδοτώντας τη βούλησή μας, να αποκρούσουμε εξωθεσμικές παρεμβάσεις στα εσωτερικά του κινήματος.
  • Μοναδική αποστολή της Διοίκησης να είναι η διενέργεια (το συντομότερο δυνατόν) εκλογικού συνεδρίου που θα αποκαταστήσει τη δημοκρατική του λειτουργία.
  • Το εκλογικό συνέδριο να γίνει με Μητρώο και αντιπροσώπους που θα νομιμοποιηθούν με ανοιχτή διαπαραταξιακή συμφωνία και δε θα υπάρξουν αμφισβητήσεις και νέες δικαστικές προσφυγές.

Η πρότασή μας είναι η μόνη ικανή και ρεαλιστική, που μπορεί να βγάλει το ΕΚΑ από το αδιέξοδο και να αποκαταστήσει την ομαλότητα και νομιμότητα της λειτουργίας του.
Ήρθε η ώρα ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του!


ΟΜΑΔΑ ΕΑΚ-ΕΚΑ

Γιώργος Μυλωνάς
Λευτέρης Τσομπάνογλου
Χρήστος Γιαμπουράνης
Κώστας Λάζαρης
Ηλίας Γκιουλάκης
Θέμης Γρηγοριάδης
Κώστας Κρέτσης

 

blogger templates | Make Money Online