Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Η τοποθέτηση του σ. Γιάννη Τσιφτσή στην 7η ΓΑΣ του ΠΑΣΕ-ΟΤΕ



7η ΓΑΣ ΠΑΣΕ-ΟΤΕ
Τοποθέτηση σ. Γιάννη Τσιφτσή
Συνάδελφοι καλημέρα σας.
Πάρα πολλά θέματα ακούστηκαν και θίχτηκαν σε ομιλίες άλλων συναδέλφων κατά την χθεσινή ημέρα. Για το πρώτο που θα ήθελα να μιλήσω είναι γι αυτό που ακούστηκε εδώ μέσα για την ευθύνη συμμετοχής που έχει ο κόσμος, όλοι οι συνάδελφοι, να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, να είναι κοντά στο σωματείο και.. και.. και...
Πάρα πολύ καλό, ποιος δεν το θέλει αυτό;  Υπάρχουν όμως κάποια άλλα εδώ πέρα...
Υπάρχουν κάποια άλλα που έχουν να κάνουν με την δράση των πλειοψηφουσών παρατάξεων του συλλόγου μας, επί δεκαετίες στο συνδικαλιστικό κίνημα του ΟΤΕ.
Όταν λοιπόν επί δεκαετίες ένας κόσμος ολόκληρος, «διαπαιδαγωγείται» πολιτικά, με ευθύνη των πλειοψηφουσών παρατάξεων, σε λογικές συναλλαγής, συμβιβασμού και ρουσφετιού, όταν ο κόσμος αυτός έχει μάθει να πιστεύει ότι για να επιλύσει τα προβλήματά του ο δρόμος είναι η συναλλαγή κι ο συμβιβασμός, πως ζητάτε να έχετε αυτόν τον κόσμο κοντά σας, αγωνιστικά και δυναμικά στις κινητοποιήσεις του παρόντος και του μέλλοντος;
Κι έρχομαι σε ένα βασικό θέμα που συνδέεται με τα προηγούμενα. Είναι το αξιολόγιο, για το οποίο έγινε ήδη πολύ κουβέντα. Η θέση της Ομοσπονδίας να απαξιώσει ο κάθε συνάδελφος το αξιολόγιο, τι θέση είναι συνάδελφοι; Είναι πολιτική θέση αυτή; Όταν πετάει το μπαλάκι της αντίδρασης στον κάθε συνάδελφο ατομικά, πως περιμένει η αντίδραση μας να είναι αποτελεσματική; Και πως θα αντισταθεί ο κάθε συνάδελφος απέναντι στις πιέσεις προϊσταμένων και διοίκησης;
Για εμάς, η θέση αυτή δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Το αξιολόγιο ήδη χρησιμοποιείται από την διοίκηση σε μια σειρά πραγμάτων. Αύριο δεν γνωρίζουμε με τι άλλο τρόπο θα συνδεθεί και με ποια ζητήματα. Τι έχει κάνει ο σύλλογος γι αυτό;
Κι έρχομαι σε ένα άλλο μεγάλο θέμα, στο ζήτημα του ωραρίου.
Υπάρχει πρόβλημα βάρβαρης καταστρατήγησης του ωραρίου και ειδικά στις οικονομικές υπηρεσίες
η καταστρατήγηση είναι συνεχής, επαναλαμβανομένη και διαρκής, ειδικά τις τελευταίες ημέρες κάθε μήνα, που υπάρχουν τα λογιστικά κλεισίματα, με κάρτες χτυπημένες στις 11 και 12 το βράδυ.
Γι αυτό το πολύ σοβαρό θέμα, τι ενέργειες έχει κάνει ο σύλλογος;
Αυτό που κρατώ και σας δείχνω, είναι δημοσίευμα από το capital που αναφέρει ότι τα κέρδη του ΟΤΕ ήταν 55,9 εκ. ευρώ το γ' τρίμηνο του 2016. Και με μείωση του κόστους μισθοδοσίας κατά 7,2% λόγω της τελευταίας εθελούσιας.
Είναι φανερό λοιπόν από που προέρχονται αυτά τα κέρδη... Από την τρομερή εντατικοποίηση της δουλειάς στους χώρους εργασίας και από τις συνεχόμενες εθελούσιες των συναδέλφων.
Γι αυτό το πολύ σοβαρό θέμα τι έχει κάνει ο σύλλογος;
Θα έρθω τώρα στο τι προτείνουμε εμείς. Προτείνουμε διεκδίκηση των παγωμένων κλιμακίων και χρονοεπιδομάτων μας, προσλήψεις μονίμου προσωπικού, ένα μισθολόγιο για όλους τους συναδέλφους και ένταξη όλου του προσωπικού στον ΟΤΕ για να σταματήσει επιτέλους το απαράδεκτο καθεστώς εργαζομένων και μισθολογίων πολλών ταχυτήτων.
Στην διαπραγμάτευση για την επομένη ΣΣΕ, πρέπει να απαιτήσουμε αυξήσεις στους μισθούς μας.
Και πως μπορούμε να τα πετύχουμε όλα αυτά συνάδελφοι;
Με αγωνιστικές και δυναμικές κινητοποιήσεις, μακριά από κάθε είδους «ρεαλισμούς» και «υπευθυνότητες» που μας έχουν οδηγήσει σε μια σειρά από ήττες σαν κίνημα κατά το παρελθόν.
Παρά την πώληση του επιπλέον 5% του ΟΤΕ, εμείς από μεριάς μας δεν ξεχνάμε και διεκδικούμε την επαναφορά του ΟΤΕ στον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του κάτω από εργατικό έλεγχο.
Ας γίνει η μαζική και αγωνιστική συμμετοχή μας στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ στις 8 Δεκέμβρη, το εφαλτήριο των αγώνων μας για όλα τα προηγούμενα.
Σας ευχαριστώ πολύ.

 

blogger templates | Make Money Online