Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Γιατί απεργούμε στις 8 Δεκέμβρη



Αθήνα 6-12-2016
Γιατί απεργούμε στις 8 Δεκέμβρη

Απεργούμε για να μην επιστρέψουν στον μεσαίωνα οι όροι εργασίας, ασφάλισης και αμοιβής μας. Μας αφορά και με το παραπάνω η συζήτηση για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, για τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, για την προστασία των ανέργων, για τις δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες. Μας αφορά η προσπάθεια πλήρους απαξίωσης του πλαισίου μεσολάβησης – διαιτησίας. Μας αφορά η προσπάθεια των πιο μαύρων κύκλων της εγχώριας και ξένης αντίδρασης για την επαναφορά της εργοδοτικής ανταπεργίας. Μας αφορά η περαιτέρω ευελιξία στην απασχόληση και η προσπάθεια να εμφανιστεί μειωμένη η ανεργία μέσω της εκ περιτροπής και ολιγόωρης απασχόλησης, χωρίς σαφή μισθό, ωράριο και δικαιώματα.
Απεργούμε Γιατί οι εφαρμοζόμενες πολιτικές λιτότητας και ύφεσης, εξακολουθούν να παράγουν φτώχια, λουκέτα, ανεργία, κατάθλιψη. Γιατί το ασφαλιστικό σύστημα παραμένει μη βιώσιμο μετά και το τελευταίο πετσόκομμα των συντάξεων και οποιαδήποτε προσπάθεια περαιτέρω «εξυγίανσης» θα μετατρέψει τις συντάξεις σε φιλοδώρημα και θα οδηγήσει στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό τους απόμαχους της ζωής. Γιατί  το success story που πλασάρεται απέχει πολύ από την ζοφερή πραγματικότητα.
Απεργούμε γιατί ο εργοδότης μας στην διάρκεια της μνημονιακής εξαετίας αξιοποίησε όλα τα εργαλεία που του παραχώρησε η τρόικα και οι κυβερνήσεις σε βάρος μας. Γιατί με πρόσχημα τα capital controls, έριξε στη πλάτη μας όλο το κόστος της κρίσης. Γιατί αντικατέστησε με λίγες εκατοντάδες νεοπροσληφθέντες συναδέλφους, τους 4.500 εργαζόμενους που έφυγαν με εθελούσια σε τρία μόλις χρόνια, δημιουργώντας εντατικοποίηση και κάνοντας καθημερινό εφιάλτη την εξυπηρέτηση των πελατών.
Απεργούμε γιατί η διοίκηση του ΟΤΕ με τρόπο απολύτως αυταρχικό, ανοίγει συνεχώς νέα θέματα και αποκλείει με το πιο ασύδοτο διευθυντικό δικαίωμα κάθε προσπάθεια συνεννόησης. Από την μονομερή επιβολή του νέου συστήματος (;) στάθμευσης στο διοικητικό μέγαρο στο Μαρούσι, από το βλαπτικό για τους εργαζόμενους «νέο σύστημα καταβολής μισθοδοσίας», από την εισαγωγή - έξω από κάθε νόμιμο και λογικό όριο - πολλαπλών ελέγχων φυσικής ασφαλείας στο κτίριο της Παιανίας, από την επιβολή ενός «ανθρωποφάγου» αξιολόγιου που έχει μετατραπεί σε τιμωριτικό εργαλείο, μέχρι τις αντιφατικές, αλλοπρόσαλλες και εκδικητικές αποφάσεις των πειθαρχικών συμβουλίων της εταιρείας.
Απεργούμε τέλος στην κατεύθυνση να υπογραφεί μια νέα συλλογική σύμβαση εργασίας για όλο τον όμιλο ΟΤΕ, με διασφάλιση των θέσεων εργασίας για ΟΛΟΥΣ, με λογικές αυξήσεις για ΟΛΟΥΣ, έναντι της διαχρονικής μείωσης που υπέστη το εισόδημά μας λόγω την άγριας φορολεηλασίας, μια σύμβαση που θα άρει κάθε διαχωρισμό μεταξύ παλιών και νέων και θα προβλέπει ενιαίο μισθολόγιο, ωράριο, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για ΟΛΟΥΣ .  
Όλοι στην Απεργία  -  Όλοι στις συγκεντρώσεις των συνδικάτων

 

blogger templates | Make Money Online