Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

«Εκκαθαρίσεις» εργαζομένων και στην κοινή εταιρεία VICTUS NETWORKS από VODAFONE & WIND

Αναδημοσίευση από το ergasianet.gr

Την εταιρεία Victus Networks (κοινή θυγατρική των εταιρειών Vodafone & Wind, η οποία διαχειρίζεται το κοινό δίκτυο τους), για το πογκρόμ των απολύσεων που εξαπέλυσε την Τρίτη 22/3, οι οποίες είναι αναιτιολόγητες και καταχρηστικές, καταγγέλλει η ΟΙΥΕ. Οι εργαζόμενοι στη Victus Networks βρίσκονται ήδη σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις με στάση εργασίας και 24ωρη απεργία.
Η ΟΙΥΕ στηρίζει το Σωματείο Εργαζομένων στην VICTUS «και καλεί τα σωματεία εργαζομένων στο χώρο των τηλεπικοινωνιών να συντονίσουμε από κοινού την αγωνιστική μας απάντηση ενάντια στις απολύσεις». Απαιτεί, δε, «από το υπουργεό Εργασίας να παρέμβει άμεσα, στηρίζοντας έμπρακτα τους εργαζόμενους».
Καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων
Μετά τα πογκρόμ απολύσεων και τις παράνομες μεθοδεύσεις παρεμπόδισης συνδικαλιστικής δράσης σε Vodafone & Wind, οι δύο εταιρείες προχωρούν τώρα σε απολύσεις εργαζομένων και στη θυγατρική τους Victus Networks, μια εταιρεία που είχε συσταθεί ως «πρότυπο» για να διαχειρίζεται το κοινό δίκτυο που αναπτύσουν.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να γνωρίζουν ότι πίσω από τις πολυδιαφημιζόμενες εξαγγελίες για κέρδη και τεχνολογικά επιτεύγματα των Vodafone & Wind κρύβεται μία διαρκής προσπάθεια αντικατάστασης των παλαιών και έμπειρων εργαζομένων με φθηνό επινοικιαζόμενο προσωπικό ή εργαζομένους με “μπλοκάκια”, χωρίς εργασιακά δικαιώματα και με ελαστικοποιημένες εργασιακές σχέσεις.
Οι εργαζόμενοι στη Victus Networks βρισκόμαστε ήδη σε κινητοποίησεις με στάση εργασίας και 24ωρη απεργία, κινήσεις που αναμένεται να εντατικοποιηθούν στο άμεσο προσεχές διάστημα και καλούμε τους εργαζομένους να συμπαρασταθούν στο αγώνα για το μέλλον μας και την επιβίωσής μας.

 

blogger templates | Make Money Online