Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Εκλέγουμε τους εκπροσώπους μας στις ΕΥΑΕ με κριτήριο τα δικά μας συμφέροντα - Λέμε ΟΧΙ στους μνημονικούς, κομματικούς και εργοδοτικούς εγκάθετους



Εκλέγουμε τους εκπροσώπους μας στις ΕΥΑΕ με κριτήριο τα δικά μας συμφέροντα
Λέμε ΟΧΙ στους μνημονικούς, κομματικούς και εργοδοτικούς εγκάθετους

Την Πέμπτη 27 Απρίλη διενεργούνται σε όλο τον όμιλο ΟΤΕ, εκλογές για την ανάδειξη των εκπροσώπων μας στις ΕΥΑΕ (επιτροπές υγείας και ασφάλειας της εργασίας). Οι εκλογές για την υγεία και την ασφάλεια δεν είναι για μας μια τυπική και ανούσια διαδικασία. Σε μια εποχή που στον όμιλο ΟΤΕ οι συνθήκες εργασίας, έχουν επιδεινωθεί δραματικά , εξαιτίας της εντατικοποίησης, της μεγάλης έλλειψης προσωπικού,  της καταστρατήγησης του ωραρίου, της αύξησης των εργατικών ατυχημάτων, οι επιτροπές αυτές έχουν μεγάλη σημασία και μπορούν να παίξουν σοβαρό ρόλο στην κατεύθυνση της υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας και την προστασία της υγείας και της ασφάλειάς μας.
Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια, με ευθύνη της ηγετικής ομάδας της ΟΜΕ-ΟΤΕ, οι Δ(ΑΚΕ-Π)ΑΣΚΕ κατάφεραν να απαξιώσουν και αυτόν τον θεσμό αφού μετέτρεψαν τις ΕΥΑΕ σε παραταξιακά τους φέουδα, αφενός για να μοιραστούν οφίτσια και συνδικαλιστικές διευκολύνσεις και αφετέρου για να κάνουν ότι και στα σωματεία που ελέγχουν. Δηλαδή να τα αδρανοποιήσουν και να τα απαξιώσουν στην συνείδηση των εργαζομένων, προσφέροντας έτσι εκδούλευση στον εργοδότη με τα συμφέροντα του οποίου ταυτίζονται απολύτως.
Έτσι λοιπόν, ενώ έχουμε αποδεδειγμένα από μέρους της εργοδοσίας, παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας, του θεσμοθετημένου ωραρίου, των κανόνων υγείας και ασφάλειας, οι «εκπρόσωποί μας» στις ΕΥΑΕ, με ελάχιστες τιμητικές εξαιρέσεις, είτε δεν αντιδρούν, διευκολύνοντας έτσι τις επιδιώξεις της εργοδοσίας, είτε τάσσονται ανοιχτά με το μέρος της. Είδαμε ακόμα επιτροπές να μετατρέπονται με ευθύνη  κυρίως της ΔΑΚΕ σε «προεδρεία», έξω από τις προβλέψεις του νόμου 1568/1985. Είδαμε την διοίκηση με την συνευθύνη των ΕΥΑΕ να μην πραγματοποιούν τις τακτικές και προβλεπόμενες εκ του νόμου συναντήσεις εργοδότη – ΕΥΑΕ, είδαμε να αποκρύπτονται εργατικά ατυχήματα και τις ΕΥΑΕ να μην βλέπουν τίποτα, είδαμε να μετατρέπουν την ΕΣΥΠΠ (εσωτερική υπηρεσία προστασίας και πρόληψης) σε ΕΞΥΠΠ, να δίνεται δηλαδή σε εργολάβους η υγεία και η ασφάλειά μας και οι εκπρόσωποί μας στα σωματεία και στις ΕΥΑΕ να κωφεύουν.
Ως εδώ! Η ζωή και η υγεία μας είναι σημαντικά για να τα αφήσουμε στα χέρια τους ! Όχι ψήφο και ανοχή σε αυτούς που έχασαν όλες τις μάχες χωρίς να δώσουν καμιά!
Οι εκλογές πραγματοποιούνται με ενιαίο ψηφοδέλτιο και μπορούν να πάρουν μέρος όλοι οι εργαζόμενοι στον όμιλο ΟΤΕ ανεξάρτητα της σχέσης εργασίας, (ορισμένου ή αορίστου χρόνου – πλήρους ή μειωμένου ωραρίου), ανεξάρτητα εργοδότη (ψηφίζουν και οι ενοικιαζόμενοι) και ανεξάρτητα του αν είναι ή όχι μέλη των σωματείων. 
Εκτιμούμε ότι σε όλες τις ΕΥΑΕ, οι εργαζόμενοι θα εντοπίσουν και θα εκλέξουν εκείνους τους εκπροσώπους, που ανεξάρτητα από πολιτική ή παραταξιακή στράτευση,  έχουν μια έντιμη, αγωνιστική, συνεπή και ανυποχώρητη στάση, έναντι της εργοδοσίας. Και βέβαια θα απομονώσουν με την ψήφο τους, τους κομματικούς εγκάθετους των μνημονιακών και εργοδοτικών παρατάξεων.
Συμμετέχουμε στις εκλογές για την ανάδειξη νέων ΕΥΑΕ  μαζικά και αγωνιστικά
Εκλέγουμε τους αντιπροσώπους μας με κριτήριο τα δικά μας συμφέροντα

 

blogger templates | Make Money Online