Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Οικονομικά Αποτελέσματα ΟΤΕ: Οι δείκτες ευημερούν, οι εργαζόμενοι υποφέρουν



Οικονομικά Αποτελέσματα ΟΤΕ: Οι δείκτες ευημερούν οι εργαζόμενοι υποφέρουν
Ανακοινώθηκαν χθες 11/5 τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου ΟΤΕ για το πρώτο τρίμηνο του έτους. Από την ανάγνωση των αποτελεσμάτων προκύπτει ότι σε ένα περιβάλλον οικονομικής κατάρρευσης για την πλειοψηφία των κλάδων της οικονομίας και την ίδια στιγμή που δεκάδες χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις είτε οδηγούνται σε λουκέτο είτε φυτοζωούν, ο ΟΤΕ παραμένει στην κερδοφορία, ωφελείται από την κρίση  και οι περισσότεροι οικονομικοί του δείκτες είναι θετικοί. Αύξηση κερδών, τζίρου, συνδρομητικής βάσης, ταμειακών διαθεσίμων, μείωση δανεισμού κλπ. Η Deutsche Telekom, βασικός μέτοχος του ΟΤΕ – ελέω των ιδιωτικοποιήσεων που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία 20 χρόνια από όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις  – αποθησαυρίζει  την σημαντική κερδοφορία του ΟΤΕ, η οποία θα έπρεπε κανονικά να αιμοδοτεί την οικονομική και τεχνολογική ανάπτυξη της χώρας και να δημιουργεί θέσεις απασχόλησης. Αντί αυτού προωθεί και την πλήρη απόσχιση του Ομίλου ΟΤΕ από την ελληνική κοινωνία και οικονομία.
Δεν έχουμε κανένα λόγο να μην επιχαίρουμε για την πορεία της εταιρίας. Εξ άλλου είμαστε πεισμένοι ότι αυτή δεν οφείλεται στην διαχειριστική ιδιοφυία της διοικητικής ομάδας του ΟΤΕ αλλά κυρίως στην ένταση της εκμετάλλευσης του δικού μας ιδρώτα.
Κάθε ευρώ αυτής της κερδοφορίας κρύβει από πίσω του τον μόχθο των εργαζομένων του ΟΤΕ. Κάθε ευρώ αυτής της κερδοφορίας κρύβει την εντατικοποίηση την οποία βιώνουμε καθημερινά, την παραβίαση του συμβατικού ωραρίου εργασίας, τις απλήρωτες υπερωρίες, τα μονοπρόσωπα συνεργεία. Κάθε ευρώ αυτής της κερδοφορίας το πληρώσαμε με σακατεμένες μέσες και μυοσκελετικά προβλήματα στα σκαμπό των εμπορικών καταστημάτων. Με κρίσεις άγχους και πανικού στα Call Centers και αλλού. Το πληρώνουν (ακόμα χειρότερα από εμάς) οι εργαζόμενοι των δουλεμπορικών Mellon, Man Power, Project Solution, West κλπ. Κάθε ευρώ αυτής της κερδοφορίας προέρχεται από την υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων στις τριτοκοσμικές γαλέρες των υπεργολάβων του Consolidation, στις οποίες οι «πετυχημένοι» managers εκχωρούν την δουλειά μας. Με τις απλήρωτες αναρρωτικές άδειες και τα λιγότερα από τα δικαιούμενα Repos των φυλάκων της Mega Sprint Security. Με τα μισθολογικά κλιμάκια των 755€ μικτά, με τις δεκάδες ταχύτητες εργαζομένων, με τα πτυχία μας που δεν αναγνωρίζονται, με τα παρανόμως παγωμένα μισθολογικά μας κλιμάκια, με τα απλήρωτα εκτός έδρας.
Αντίθετα η διοίκηση του ΟΤΕ, ευλογώντας τα γένια της, ανταμείβει γενναιόδωρα τα στελέχη της. Οι σκανδαλώδεις αμοιβές της τεράστιας διευθυντικής κουστωδίας, έχουν εξαιρεθεί από τις μειώσεις που είδαν στον μισθό τους όλοι οι «λοιποί» εργαζόμενοι. Κατά τα λοιπά η διοίκηση εξακολουθεί να μας μοιράζει καθρεφτάκια σαν να είμαστε ιθαγενείς. Σοκολατάκια, γλαστράκια, φωτογραφίες με πλαστικά χαμόγελα και μπόλικη πίεση για να συμμετάσχουμε στο τριμηνιαίο καλαμπούρι που ονομάζουν έρευνα ικανοποίησης εργαζομένων.
Ο θλιβερός απών αυτής της κατάστασης  είναι δυστυχώς το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα. Η ηγεσία της ΟΜΕ-ΟΤΕ είναι απασχολημένη. Έχει να διεκπεραιώσει τιτάνιο έργο: Δάνεια, θέσεις ευθύνης, μεταθέσεις, κοινωνικός τουρισμός κλπ ρουσφέτια. Τι περιμένατε; Να κάνουν και αγώνες; Είχαν να διεκπεραιώσουν τις απολύσεις των εργαζομένων στο Πολιτιστικό Κέντρο. Είχαν να σπρώξουν «τα δικά τους παιδιά» μέσω της τοπικής της ΝΔ στο Αίγιο στο νέο τους λάφυρο, τον ΟΠΑΚΕ, οδηγώντας σε απόλυση τους προηγούμενους εργαζόμενους που επί χρόνια εργάζονταν φιλότιμα στο Παραθεριστικό Θέρετρο της Τέμενης. Είχαν να ιδρύσουν παράταξη με νεοφιλελεύθερη ατζέντα και όνομα άκουσον – άκουσον «Ενότητα!» στην ΓΣΕΕ και να την προσδέσουν απόλυτα στο άρμα της ΝΔ. Περιμένατε λοιπόν να αντιδράσουν και στην εργοδοτική πίεση;
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Στείλτε το δικό σας αγωνιστικό μήνυμα σε κάθε αποδέκτη με την μαζική σου συμμετοχή στην απεργία της 17ης Μαΐου!  Στην κυβέρνηση, στους δανειστές, στην διοίκηση ΟΤΕ και στην χρεοκοπημένη και υπόλογη συνδικαλιστική αριστοκρατία.
Η ζωή μας πάνω από τα κέρδη σας - Η αξιοπρέπειά μας πάνω από τα συμφέροντά σας
Όλοι στην Απεργία – Όλοι στον Αγώνα

 

blogger templates | Make Money Online