Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Ενωτικό (ΠΑΣΚΕ) & Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων (ΑΚΕ): Υποκρισία και στο όνομα και στη «χάρη»!



Ενωτικό (ΠΑΣΚΕ) & Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων (ΑΚΕ): Υποκρισία και στο όνομα και στη «χάρη»!


Από το 4σέλιδο της Αγωνιστικής Συνεργασίας ΠΑΣΕ-ΟΤΕ που κυκλοφορεί


Οι συγκεκριμένες παρατάξεις είναι πραγματικά το ακριβώς το αντίθετο από τη γυναίκα του Καίσαρα: ούτε φαίνονται ούτε είναι τίμιες. Η υποκρισία τους, λοιπόν, ξεκινάει από την «εξωτερική τους εμφάνιση», δηλαδή τη  (μετ)ονομασία τους αλλά δυστυχώς  δεν σταματάει σε αυτή. Ενωτικό (!!;;) και Ανεξάρτητη (!!;-ρ) Κίνηση Εργαζομένων είναι δύο τελείως παραπλανητικά ονόματα (ανάλογα με την ξύλινη γλώσσα και τις αναληθείς υποσχέσεις τους), μια και όλα τους τα «επιφανή» στελέχη προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αντίστοιχα. Έτσι, με τον ίδιο τρόπο που τα κόμματά τους κατέστρεψαν οικονομικά και ηθικά την Ελλάδα και την εισήγαγαν στη δίνη (και στα δεινά) των Μνημονίων, με το ίδιο τρόπο εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους του Ομίλου ΟΤΕ: σταδιακά, μειώνοντάς τους μισθούς και εργασιακά δικαιώματα, πουλώντας τους ως εκδούλευση τα βασικά τους εργασιακά δικαιώματα, όπως τις καλοκαιρινές τους διακοπές, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, την εργασιακή τους εξέλιξη, και – εσχάτως – το δικαίωμά τους στην εργασία.
Συγκεκριμένα, οι δυο αυτές παρατάξεις έκαναν διπλή συμφωνία με τη Διοίκηση DT/Cosmote και με τους νεοπροσληφθέντες που επιθυμούσαν να βρουν κάποια διέξοδο στην αγορά εργασίας. Η συμφωνία αυτή ήταν η εξής: να τους προσφέρουν το δικαίωμά τους στην εργασίας, με αντάλλαγμα να έχουν εργασιακά δικαιώματα Μεσαίωνα και αμοιβές (αρχικές αλλά και ως εξέλιξη) Ασίας.
Αυτός ο ενδοτισμός και η συναλλαγή ρίχνει στα εργασιακά τάρταρα τους νεοπροσληφθέντες, ενώ η συνδικαλιστική ηγεσία που δημιούργησε το πρόβλημα  έρχεται όψιμα και εκ των υστέρων να το καταγγείλει! Κρατάνε ομήρους, λοιπόν,  νέους εργαζόμενους που κατά μέσο όρο έχουν υψηλά προσόντα, γιατί όσοι από αυτούς δεν αντέξουν θα αποχωρήσουν για το εξωτερικό ή κάποια άλλη εργασία στην Ελλάδα, ενώ όσοι παραμείνουν θα έχουν ως μοναδική διέξοδο από τις άθλιες εργασιακές σχέσεις και το απαράδεκτο εργασιακό περιβάλλον του Ομίλου ΟΤΕ, τις «εθελουσίες εξόδους» ή αν δεν είναι καλά παιδιά τις απολύσεις με το άρθρο 13. Έτσι, κατάφεραν να πουλήσουν εκδούλευση τόσο στη Διοίκηση DT/Cosmote όσο και στους νεοπροσληφθέντες, με απώτερο φυσικά σκοπό τη διαιώνισή τους στο «συνδικαλιστικό κίνημα» και την εξασφάλιση των ποσοστών τους στις εκλογές.

 

blogger templates | Make Money Online