Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Εκλογές ΕΕΤΕ 2017: Eκλογική διακήρυξη της Αγωνιστικής Συνεργασίας


Εκλογές ΕΕΤΕ 2017
Η εκλογική μας διακήρυξη 



 Αγωνιστική Συνεργασία ΕΕΤΕ-ΟΤΕ
Να γυρίσουμε επιτέλους σελίδα
Μπροστά στις κάλπες ξανά! Και ο πιο καλόπιστος διακρίνει ένα  μούδιασμα. Είναι αλήθεια ότι δεν περισσεύει η αισιοδοξία. Με λιγότερες αυταπάτες, με περισσότερες ενστάσεις και αρκετή κριτική, πάμε ξανά στις κάλπες. Είναι αλήθεια ότι δεν πετύχαμε και πολλά! Τα συνδικάτα στον ΟΤΕ εξακολουθούν - με την πλάτη στον τοίχο – να προσπαθούν να διατηρήσουν κεκτημένα, παρά να διευρύνουν κατακτήσεις. Να υπερασπίσουν τις θέσεις εργασίας, παρά να διεκδικήσουν βελτίωση αμοιβών. Παρόλα αυτά είναι απολύτως σαφές σε όλους ότι δεν έχουμε άλλο όπλο συλλογικής προστασίας πέρα από το συνδικάτο μας.      
Οι εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη των νέων οργάνων διοίκησης της ΕΕΤΕ-ΟΤΕ και των νέων μας αντιπροσώπων στα δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα, γίνονται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη χρονική συγκυρία για την χώρα, τον ΟΤΕ και την ίδια την ύπαρξη του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος.
Διανύουμε τον όγδοο χρόνο στον γύψο του μνημονίου και η εργατική τάξη της χώρας μας, με την πλάτη στον τοίχο, δέχεται την μεγαλύτερη επίθεση στα δικαιώματα που είχε κατακτήσει τον προηγούμενο αιώνα. Με «όπλο» την εξυπηρέτηση του χρέους και την παραγωγή πλεονασμάτων, οι δανειστές, αλλά και οι ντόπιοι υποτακτικοί τους, προχώρησαν σε μια βίαιη ανακατανομή του πλούτου σε βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των πιο αδύναμων κοινωνικά και οικονομικά στρωμάτων της Ελληνικής κοινωνίας. Η εφαρμογή των βάρβαρων νεοφιλελεύθερων μέτρων κατά του λαού μας, δημιούργησε δραματική συρρίκνωση των μισθών και των συντάξεων, κατάργηση ή υποβάθμιση κοινωνικών δομών και υπηρεσιών, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, μαζικές απολύσεις, τεράστια ανεργία, φτώχια και κοινωνικό αποκλεισμό.
Μέσα σε αυτό το εφιαλτικό τοπίο που τα έχει όλα (φτώχια, κοινωνική ερήμωση, αυτοκτονίες) εκείνο που παραμένει άφαντο είναι το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) έχει οδηγήσει το σ.κ. σε ολοκληρωτική παράλυση. Δεν είναι καλύτερα τα πράγματα στις δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις (ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα) αλλά και στα πρωτοβάθμια σωματεία. Στην ΟΜΕ-ΟΤΕ ο εναγκαλισμός των παρατάξεων του συνδικαλιστικού δικομματισμού με την εργοδοσία, αλλά και τα κόμματα της μνημονιακής αντιπολίτευσης, έχει αδρανοποιήσει το συνδικάτο και δυσκολεύει την προσπάθεια υπογραφής αξιοπρεπούς συλλογικής σύμβασης.
Αντιταχθήκαμε


  • Στον διαχωρισμό μεταξύ εργαζομένων, Παλιοί VS Νέοι, ΟΤΕ VS Cosmote κλπ και τις τεράστιες μισθολογικές και άλλες διαφορές.
  • Στην Ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ και στην εκχώρηση του management στην Deutsche Telekom.
  • Στην αποεπένδυση και στο ξεπούλημα των θυγατρικών του εξωτερικού. Στην λαφυραγώγηση του πλούτου του άλλοτε δημόσιου οργανισμού, από τους Γερμανούς.
  • Στις αναδιοργανώσεις που επιβάλει η Deutsche Telekom και στα πλαίσια ενός  πανευρωπαϊκού καταμερισμού δουλειάς, αποστερούν τον ΟΤΕ από τεχνογνωσία, καταστρέφουν θέσεις εργασίας και εκχωρούν Τηλεπικοινωνιακό έργο σε εργολάβους με αμφίβολη αξιοπιστία.
  • Στις εναρμονισμένες πολιτικές καρτέλ που με όχημα το Vectoring, μοιράζουν την χώρα σε ζώνες επιρροής των Deutsche Telekom, Wind, Vodafone, ελαχιστοποιώντας τις επενδύσεις και αφήνοντας εκτός της τεχνολογικής προόδου, τεράστια τμήματα της ελληνικής επικράτειας.
  • Στους σκανδαλώδεις μισθούς και τα προνόμια του ανώτατου management.
  • Στη κατάρρευση του πλαισίου των συλλογικών συμβάσεων, την συρρίκνωση της μετενέργειας και την υποβάθμιση του ρόλου του ΟΜΕΔ.

Διεκδικούμε


  • Δεν απεμπολούμε τον στρατηγικό στόχο του σ.κ. για ΟΤΕ με δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα με εργατική και κοινωνική εκπροσώπηση. Καμιά περαιτέρω εκχώρηση του ισχνού ποσοστού που κατέχει το Ελληνικό δημόσιο. Αντίθετα διεκδικούμε την διεύρυνσή του ανάλογα και με την πορεία της οικονομίας. 
  • Στήριξη του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος. Να σταματήσουν οι επιθέσεις στις ήδη πετσοκομμένες συντάξεις.
  • Ανακεφαλαίωση των αποθεματικών του Ταμείου Αρωγής που λεηλατήθηκε από το PSI. Κρατική χρηματοδότηση έναντι της διαχρονικής ληστείας του. Δραστική μείωση των δανείων  του ΟΤΕ και θεσμοθέτηση σταθερής εισφοράς του ΟΤΕ προς το ταμείο.
  • Πρόσβαση σε ένα Δημόσιο Σύστημα Υγείας με ενιαίες και υψηλής ποιότητας παροχές για όλους.
  • Δίκαιο φορολογικό σύστημα που να μην βαρύνει τα συνήθη υποζύγια  (εργαζόμενους - συνταξιούχους). Κατάργηση ΕΝΦΙΑ. Προστασία από τους πλειστηριασμούς για άνεργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους.
  • Εισαγωγή ειδικού φορολογικού συντελεστή για τον Λογαριασμό Νεότητας. Ανάκτηση των χορηγιών του λογαριασμού νεότητας

Απαιτούμε


  • Ικανοποιητική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα σπάει τις μνημονιακές προβλέψεις, θα εγγυάται την διασφάλιση των θέσεων εργασίας για παλιούς και νέους και θα δίνει σημαντικές αυξήσεις σε ΟΛΟΥΣ.
  • Διεκδικούμε αξιοπρεπή μισθό, με επαναφορά του όρου 5 της ΣΣΕ του 2011 (+ 11%) και επιπλέον μια λογική αύξηση που να ανταποκρίνεται στην συρρίκνωση που έχει υποστεί το εισόδημά μας εξαιτίας της φορολεηλασίας των μνημονιακών χρόνων.
  • Άρση κάθε μισθολογικής ή άλλης ανισότητας με την σταδιακή (εντός τριετίας) κατάργηση των εννέα νέων εισαγωγικών μισθολογικών κλιμακίων που εισήγαγε η ΣΣΕ 2015-2017 και πλήρης εξομοίωση σε άδειες, ωράριο, επιδόματα κλπ.
  • Άμεση ένταξη στον ΟΤΕ, όλων των εργαζομένων στον όμιλο με την κατάργηση της επισφάλειας και των δουλεμπορικών. Ενιαίος κανονισμός προσωπικού, μεταθετότητας, πειθαρχικό.
  • Πιστή τήρηση του συμβατικού ωραρίου και των κανονισμών Υγείας και ασφάλειας. Δημιουργία μόνιμου παρατηρητηρίου (από ΣΕΠΕ, ΟΜΕ-ΟΤΕ, ΕΥΑΕ) που θα επιβλέπει και θα αναδεικνύει τις παραβιάσεις.  
  • Κοινά αποδεκτό Αξιολόγιο - εργαλείο ατομικής βελτίωσης, ανάπτυξης και δεξιοτήτων - χωρίς καμπύλη Gauss, χωρίς «κατά παραγγελία» αποτελέσματα και εκδικητικές πρακτικές, χωρίς την απειλή της απόλυσης και της μισθολογικής στασιμότητας. Εκπαίδευση και ευκαιρίες πρόσβασης στα σεμινάρια σε όλους.
  • Αξιοκρατικές Προσλήψεις στον ΟΤΕ, με ανοιχτούς διαγωνισμούς σε όλη την Ελληνική νεολαία και όχι μέσα από το γνωστό τρίγωνο διαπλοκής (κόμματα – εργοδοτικές και μνημονιακές παρατάξεις – διοίκηση ΟΤΕ). Δημιουργία αδιάβλητου και αξιοκρατικού συστήματος προαγωγών και προκήρυξη όλων των θέσεων ευθύνης.

Μπροστά στις κάλπες
                   Ήρθε η ώρα, το συνδικαλιστικό κίνημα, να περιμαζέψει τα συντρίμμια που επισώρευσε ο πολύχρονος εναγκαλισμός του με τις υποταγμένες δυνάμεις του εργοδοτικού, κυβερνητικού, κομματικού και αναθετικού συνδικαλισμού. Να σταθεί στα πόδια του, να ανασυγκροτηθεί και να περάσει στην αντεπίθεση.
Ως εδώ με την αυτοενοχοποίηση. Δεν φταίνε οι εργαζόμενοι για την κρίση. Δεν τα φάγαμε μαζί! Και δεν προτιθέμεθα να πληρώσουμε τον λογαριασμό!
Προϋπόθεση για μια νέα αρχή, είναι να περάσουν μπροστά οι δυνάμεις που επί χρόνια αντιπαρατέθηκαν με συνέπεια με την εργοδοτική αυθαιρεσία, με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας, με την υποταγμένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία στην ΓΣΕΕ και την ΟΜΕ-ΟΤΕ.
Μπροστά μας έχουμε μια δύσκολη μάχη. Την μάχη για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης. Η Ενίσχυση της Αγωνιστικής Συνεργασίας στην ΕΕΤΕ-ΟΤΕ και τα άλλα πρωτοβάθμια σωματεία, θα αλλάξει την ατζέντα και θα βοηθήσει στην κατεύθυνση να γίνουν οι εργαζόμενοι μέρος της διαπραγμάτευσης. Μόνο με την καταλυτική συμμετοχή μας, θα αποτρέψουμε τους επαΐοντες, να επαναλάβουν ότι έκαναν με τις δύο προηγούμενες συλλογικές συμβάσεις. Δηλαδή να μειώσουν μισθούς, δικαιώματα και να βαθύνουν τους υφιστάμενους διαχωρισμούς μεταξύ εργαζομένων. 
Το στοίχημα της ΕΕΤΕ
             Μπροστά μας έχουμε δύσκολο δρόμο. Το σωματείο μας η ΕΕΤΕ-ΟΤΕ, στο οποίο τα τελευταία χρόνια έχουμε συνευθύνη για την λειτουργία του, πρέπει να αναμετρηθεί με παθογένειες του παρελθόντος, με συντεχνιακές λογικές, με την ελιτίστικη αυτάρκεια και τον απομονωτισμό που υφέρπει, με την αναζήτηση «εχθρών» εντός των τειχών, με την επανάπαυση, με την λογική της ανάθεσης, με το «σωματειακό πατριωτισμό». Η ρηχή, απολίτικη, επιδερμική και ισοπεδωτική κριτική της Ενωτικής σ.κ. σε όλους, περισσότερο εδράζεται στην εσαεί αναπαραγωγή της και λιγότερο στην αναζήτηση απαντήσεων, ενώ καταγράφεται και μια σοβαρή κινηματική αλλεργία. Η ανάθεση, η φαιδρή απεραντολογία και η δημιουργία επανάπαυσης είναι το κύριο χαρακτηριστικό της επανεμφάνισης της ΔΑΚΕ μέσω του σχήματος «Ενότητα Εργαζομένων» (sic!). Οι συνάδελφοι που αποχώρησαν από την ΕΕΤΕ και επί εφτά χρόνια την καθυβρίζουν και την συκοφαντούν, στήνουν άρον άρον ψηφοδέλτιο, προκειμένου να κερδίσουν μερικούς αντιπροσώπους στο συνέδριο της ομοσπονδίας. Είναι ενταγμένη στην προσπάθεια του προέδρου της ΟΜΕ-ΟΤΕ να ενισχύσει την μητσοτακικής έμπνευσης παράταξη «Ενότητα» στην ΓΣΕΕ, στα πλαίσια ενός αδιάφορου για τους εργαζόμενους, εσωπαραταξιακού ξεμαλλιάσματος εντός της ΔΑΚΕ. Τα ίδια και χειρότερα χαρακτηριστικά έχει και το νεοπαγές ψηφοδέλτιο της «Συμμαχίας». Κατασκεύασμα του έτερου Καππαδόκη της ΓΣΕΕ (της original ΠΑΣΚΕ), αφού δεν κατάφερε να «μαντρώσει» τους απείθαρχους πρώην συντρόφους του, δοκιμάζει την τύχη του με την στήριξη του γραμματέα της ΟΜΕ-ΟΤΕ. Με καταγεγραμμένες τις αντιρρήσεις μας (για τις ικανότητες του Αστραχάν) καλωσορίζουμε τους νεοφερμένους, που μαζί με την επανεμφάνιση υποψηφίου της ΕΣΚ αλλά και της ΑΣΕ που παραδοσιακά και ανά τριετία μας θυμάται, βρεθήκαμε με έξι ψηφοδέλτια ! Ναι, έξι ψηφοδέλτια  στο «μονοπαραταξιακό σωματείο» όπως έλεγαν καγχάζοντας.
Η Αγωνιστική Συνεργασία θεωρεί δικαιωμένη της στάση της το 2010. Τότε που στο όνομα της ενότητας, και της αναδιοργάνωσης του σ.κ. η μεν ΔΑΚΕ προσπάθησε να διαλύσει το σωματείο, η δε ΠΑΣΚΕ να το χειραγωγήσει. Μείναμε στην ΕΕΤΕ-ΟΤΕ προσπαθώντας ταυτόχρονα να προβάλλουμε την αδήριτη ανάγκη για δημιουργία ενός επιχειρησιακού σωματείου στον ΟΤΕ και μιας κλαδικής Ομοσπονδίας Τηλεπικοινωνιών. Αποτελεί ύβρη για τους εργαζόμενους η στάση των κυρίαρχων δυνάμεων της ΓΣΕΕ, που αφού έφυγαν από το σωματείο επανεμφανίζονται με ολοφάνερη ιδιοτέλεια, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής.    
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Τα χρόνια που πέρασαν η Αγωνιστική Συνεργασία προσπάθησε, με τις δυνάμεις που τις έδωσαν οι συνάδελφοι, να ανταποκριθεί σε πολλά και δύσκολα καθήκοντα. Να διαμορφώσει αγωνιστικό πλαίσιο δράσης για την υπεράσπιση των μισθών και των δικαιωμάτων μας με όρους κινήματος. Να κρατά αγωνιστικά ενήμερους τους συναδέλφους για τα τεκταινόμενα στον χώρο. Να στηρίξει τους εργαζόμενους (ιδιαίτερα τους νέους) που πιέζονται από την εργοδοτική τρομοκρατία, την διευθυντική αυθαιρεσία αλλά και τους εκβιασμούς των εταίρων του συνδικαλιστικού δικομματισμού.
Αυτόν το δρόμο σκοπεύουμε να τον συνεχίσουμε με συνέπεια. Οδηγός μας είναι οι μεγάλοι εργατικοί αγώνες, οι  συγκλονιστικές διαδηλώσεις που διεθνοποίησαν τους αγώνες των εργαζομένων και του ελληνικού λαού. Είναι οι αγώνες του σ.κ. ενάντια στις απολύσεις, αγώνες για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας, ενάντια στην τρομοκρατία και στην εργοδοτική αυθαιρεσία.  
Είμαστε αισιόδοξοι, αντλούμε την δύναμή μας από τον συνδικαλισμό της ηρωικής προσφοράς. Εκεί στηριζόμαστε και αγωνιζόμαστε με αυτοπεποίθηση, για την ανασύνταξη και την ανασυγκρότηση των συνδικάτων, για να γίνουν πρωταγωνιστές και νικητές οι συλλογικές αξίες που θα δώσουν τις μεγάλες μάχες της εποχής μας, μέχρι την ιστορική δικαίωση των οραμάτων της εργατικής τάξης.
Οι υποψήφιοι της Αγωνιστικής Συνεργασίας ΕΕΤΕ-ΟΤΕ

1
Βασιλάκης Μιχάλης
Πάτρα

14
Λαυτσής Γιάννης
Σύρος

2
Γεωργίου Σπυριδούλα
Πάτρα

15
Λεωνίδου Δημήτρης
Αθήνα

3
Γούσιος Γρηγόρης
Χαλκιδική

16
Λυγνός Νίκος
Αθήνα

4
Γρηγοριάδης Δημήτρης
Θεσσαλονίκη

17
Μπαρούτης Κώστας
Βόλος

5
Δενδρινός Βασίλης
Θεσσαλονίκη

18
Μπίκας Γιάννης
Καρπενήσι

6
Διακουμάκος Μάκης
Αθήνα

19
Πλιάκος Πάνος
Χαλκιδική

7
Δρίβας Κώστας
Τρίπολη

20
Σκαλιστής Διομήδης
Αθήνα

8
Ζιαπώνης Αντώνης
Θεσσαλονίκη

21
Σκιαδαρέσης Μάκης
Αθήνα

9
Καλοφωτιάς Κώστας
Αθήνα

22
Σταματάκης Μανώλης
Θεσσαλονίκη

10
Κατραμίδης Σάκης
Αθήνα

23
Στεφανάκης Γιάννης
Αθήνα

11
Κυδωνάκης Στέλιος
Αθήνα

24
Φαφαλιός Παντελής
Χίος

12
Λάζαρης Μιχάλης
Αθήνα

25
Χατζής Νίκος
Καστοριά

13
Λαζίδης Χρήστος
Γρεβενά

















 

blogger templates | Make Money Online