Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Θετική η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος στις εκλογές της ΕΕΤΕ-ΟΤΕ

 


Θετική η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος στις εκλογές της ΕΕΤΕ-ΟΤΕ
Ολοκληρώθηκαν οι εκλογικές διαδικασίες στην ΕΕΤΕ-ΟΤΕ μέσα σε ένα κλίμα πόλωσης και παραταξιακών ανταγωνισμών που επέβαλαν αφ ενός η συσπείρωση του κυρίαρχου μηχανισμού της Ενωτικής σ.κ. και αφετέρου η επιστροφή σκληρών κομματικών μηχανισμών (ΔΑΚΕ,ΠΑΣΚΕ,ΠΑΜΕ) στο σωματείο.
Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες συναδέλφους που προσήλθαν μαζικά στις κάλπες. Η αύξηση της συμμετοχής δείχνει ότι οι εργαζόμενοι, παρόλη την απογοήτευση από την ηττοπαθή και φιλομνημονιακή στάση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) και την στρατηγική ήττα που έχει υποστεί ο κόσμος τις εργασίας, δείχνουν να εμπιστεύονται ακόμα τα συνδικάτα, συνειδητοποιώντας ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας, από την συλλογική και οργανωμένη δράση τους.  
Η Ενωτική σ.κ. κράτησε το κύριο μέρος των δυνάμεών της έστω και με απώλειες. Έχοντας επί δεκαετίες υπό τον έλεγχό της το σωματείο, κατάφερε να κρατήσει την αυτοδυναμία έστω και με αβαρίες (-12%, -2 έδρες στο ΔΣ, -1 έδρα στην ΟΜΕ) αντέχοντας την πίεση που της άσκησε το διασπαστικό ψηφοδέλτιο που έστησε η κεντρική ΠΑΣΚΕ.
Η Αγωνιστική Συνεργασία κατάφερε να διατηρήσει την δεύτερη θέση και τις έδρες της σε ΔΣ και ΟΜΕ-ΟΤΕ, ενώ είναι αξιοσημείωτη και ελπιδοφόρα, η σημαντική αύξηση της δύναμής της στην Κεντρική Μακεδονία, όπου τριπλασίασε τις δυνάμεις της.
Η επιστροφή στην ΕΕΤΕ-ΟΤΕ των δυνάμεων του παλιού συνδικαλιστικού δικομματισμού, δεν τους απέφερε τα αναμενόμενα. Η παρέλαση από την κάλπη, δεκάδων κομματικών και συνδικαλιστικών στελεχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από άλλους χώρους, δεν ήταν αρκετή για να διαμορφώσει καλύτερο για αυτούς αποτέλεσμα.
Η πτώση σε ψήφους και ποσοστά για την ΑΣΕ δείχνει την δυσκολία της να επικοινωνήσει στα μέλη της ΕΕΤΕ, ένα ρηχό, απολίτικο και διχαστικό λαϊκισμό.  
Πολύ φτωχή και η συγκομιδή του ΠΑΜΕ που ήρθε στο σωματείο στο παρά 5’ μεταγράφοντας έναν υποψήφιο από άλλο σωματείο.
Η διοίκηση του ΟΤΕ δεν ήταν απούσα από τις εκλογές!  Γνωρίζουμε όλοι τις ανομολόγητες σχέσεις διαπλοκής της διοίκησης, με τις δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού. Ειδικά το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ, έμοιαζε με λίστα αιτημάτων προς διεκπεραίωση. Μεταθέσεις, θέσεις ευθύνης, επιδόματα κλπ, όλα τα σφάζω – όλα τα μαχαιρώνω! Δεν περιμένουμε περισσότερη ευαισθησία από την διοίκηση! Έχουμε και στο παρελθόν ζητήσει από την διοίκηση να κρατήσει ουδετερότητα απέναντι στις συνδικαλιστικές αντιπαραθέσεις. Δυστυχώς σε μια πορεία ετών έχουν αποδείξει ότι ευνοούν την διαιώνιση ενός φαύλου κύκλου πελατειακών και ρουσφετολογικών πρακτικών.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Οι εκλογές της ΕΕΤΕ-ΟΤΕ, έγιναν σε μια κρίσιμη φάση για το συνδικαλιστικό κίνημα στον ΟΤΕ. Βρισκόμαστε στη στιγμή, όπου οι διαπραγματεύσεις για συλλογική σύμβαση, ουσιαστικά έχουν καταρρεύσει, κάτω από το βάρος μιας πρωτοφανούς επίδειξης αδιαλλαξίας από την πλευρά της εργοδοσίας. Οι κρισιμότητα των στιγμών αντικειμενικά έφερε σε δεύτερο πλάνο τις εκλογές στην ΕΕΤΕ. Εμείς οι ίδιοι προτιμήσαμε να απευθυνθούμε στους συναδέλφους μας, στις περιοδείες μας στους χώρους δουλειάς, προκρίνοντας την επιτυχία της επερχόμενης απεργίας στις 30 και 31 Οκτωβρίου, παρά την δική μας παραταξιακή ενίσχυση. Σήμερα αυτή την μάχη πρέπει να την δώσουμε όλοι μαζί.
Όλοι στην Απεργία – Όλοι στον Αγώνα
Υ.Γ. Ακολουθούν τα ανεπίσημα αποτελέσματα στην ΕΕΤΕ-ΟΤΕ

Αποτελέσματα εκλογών στην ΕΕΤΕ-ΟΤΕ



2014
2017
2014
2017
2014
2017
2014
2017

Εκλογές ΕΕΤΕ-ΟΤΕ 2017
Ψήφοι
%
Έδρες ΔΣ
Έδρες OME
1
Ενωτική σ.κ.
545
494
71,6
59,2
11
9
8
7
2
Αγωνιστική Συνεργασία  
148
134
19,4
16
3
3
2
2
3
Ενότητα  (ΔΑΚΕ)

87

10,4

2

1
4
Συμμαχία (ΠΑΣΚΕ)

52

6,2

1

1
5
ΑΣΕ
68
42
8,9
5
1

1

6
ΕΣΚ (ΠΑΜΕ)

18

2,2




7
Ανεξάρτητος

8

1





ΣΥΝΟΛΟ
761
835


15
15
11
11


 

blogger templates | Make Money Online