Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Ο Λόγος στους υποψήφιους της Αγωνιστικής Συνεργασίας: Έρευνα (διαρκείας!) --> Να αλλάξουμε το "ΤΩΡΑ" με το δικό μας "ΜΕΤΑ"

Γράφει η Μαρίνα Παπαδογεώργη
Κάθε μέρα είναι μια νέα μέρα, καλύτερη από την προηγούμενη και γεμάτη καινούργια γεγονότα.
Όταν ξυπνάς το πρωί ,νιώθεις ευγνωμοσύνη για  την υγεία, την οικογένεια , την εργασία και όλα όσα έχεις.
Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια κοιτάς δίπλα σου και βλέπεις ανθρώπους σκυθρωπούς , προβληματισμένους και αγέλαστους. Μέχρι πρόσφατα, εσύ δεν το είχες νιώσει.
Στα πλαίσια μιας ευρύτερης οργανωτικής (;) αλλαγής  άνθρωποι χωρίς προηγούμενη εμπειρία στον τομέα των τηλεπικοινωνιών  ανέλαβαν θέσεις κλειδιά. Για να έχουν περισσότερη βοήθεια έφεραν ή δημιούργησαν τις δικές τους ομάδες.
Ομάδες που συμπεριφέρθηκαν βασιλικότερα του Βασιλέως. Απαξίωσαν τα πάντα, μεταφέροντας τις επιτυχίες όλων των εργαζομένων στα προκλητικά bonus τους και τις αποτυχίες τους στην πλάτη των εργαζόμενων που έπρεπε να υποβαθμιστούν, μετακινηθούν και τέλος να εκδιωχθούν από τον Όμιλο.
Κάθε περικοπή μισθού ή γενικότερου εξόδου μεταφέρθηκε σε  bonus υψηλόβαθμων στελεχών .
Μέσα σε όλα τα παραπάνω, έρχεται να προστεθεί η απαξιωτική συμπεριφορά των προϊστάμενων /υπευθύνων, η κακή συνεργασία και οι έντονες διαμάχες μέσα σε τμήματα ή και μεταξύ τμημάτων.
Πραγματικά είναι άξιο απορίας ποιο είναι το πρότυπο διοίκησης που ακολουθεί το Upper Management  και ποιες  καλές  διεθνής πρακτικές έφεραν τις παρακάτω αλλαγές :

ΤΩΡΑ
ΜΕΤΑ
Για την μετακίνηση σου η  εταιρία σου παρείχε πούλμαν από/ προς την δουλειά σου ενώ στο Upper Management δίνονταν αυτοκίνητα μέσω Leasing, βενζίνη,διόδια και  parking.
Κατάργηση των πούλμαν και αντικατάσταση από επιταγές των 20ευρώ/μήνα, ενώ τα έξοδα μετακίνησης ξεκινούν από 30ευρώ με τα ΜΜΜ και μπορεί να φτάσουν τα 200ευρω/μήνα (βενζίνη, διόδια, πάρκινγκ). Εξακολουθούν να δίνονται στο Upper Management υπερπολυτελή  αυτοκίνητα μέσω Leasing, βενζίνη,διόδια και parking εντός ΔΜ .
?
Ερχόσουν ξεκούραστος στο χώρο εργασίας σου.
Έρχεσαι κουρασμένος στο χώρο εργασίας σου, αφού έχεις ξεπεράσει την μία ώρα διαδρομής μέσα στην κίνηση ή χρησιμοποιώντας πάνω από μία συγκοινωνία.
?
Υπήρχε οργάνωση και  γνώριζες τι ώρα θα φύγεις(εκτός εξαιρέσεων πχ τέλος χρόνου).
Η δουλειά οργανώνεται ώρα με την ώρα από «υπεύθυνους» που έχουν οριστεί και δεν γνωρίζουν το αντικείμενο αλλά και δεν παίρνουν την ευθύνη, ενώ  όταν έρθει η ώρα να φύγεις  σου λένε ημιαργία έχουμε ;
?
Έκανες υπερωρίες  όποτε χρειαζόταν και πληρωνόσουν για αυτές.
Κάνεις υπερωρίες, αλλά θεωρούν ότι δεν θα πρέπει να πληρωθείς, ώστε να έχεις καλή αξιολόγηση.
?
Είχες ανταγωνιστικές παροχές σε προϊόντα τηλεπικοινωνίας.
Οι παροχές σε προϊόντα τηλεπικοινωνίας και τηλεόραση έχουν πάψει να είναι  ανταγωνιστικές και πολλοί συνάδελφοι υποκύπτουν σε προσφορές του Ανταγωνισμού λόγω χαμηλού κόστους.
?
Αισθανόσουν ότι είχες ένα σκοπό/έναν στόχο : να εξυπηρετήσεις τον πελάτη και να κάνεις την εταιρία μεγάλη.  Τότε αισθανόσουν ευτυχισμένος.
Αισθάνεσαι ότι έχεις σκοπό να εξυπηρετήσεις  τον πελάτη αλλά δεν ξέρεις ακριβώς το στόχο της Εταιρίας  ή του Ομίλου. Τώρα αισθάνεσαι ικανοποιημένος(;).
?
Αλλαγή θέσης μετά από χρόνια και αναγνώριση των χρόνων εμπειρίας.
Αλλαγή γραφείων/θέσης κάθε 2-3 χρόνια, χωρίς να  ξέρεις  το εύρος του αντικειμένου σου.
?
Αξιολόγηση με σωστά κριτήρια και από προϊστάμενους που γνώριζαν το αντικείμενο.
Μη αναγνώριση της  εμπειρία και της γνώσης, προσπάθεια απαξίωσης  των εργαζομένων και χαμηλή βαθμολογία.
?
Είχες δημιουργήσει ένα κύκλο συνεργατών, συναδέλφων και φίλων που διαρκούσαν μια ζωή.
Το πέπλο της ανασφάλειας και του έντονου ανταγωνισμού δεν αφήνουν περιθώριο για να δημιουργηθούν ειλικρινής σχέσεις με συναδέλφους και συνεργάτες.
?
Αναγνώριση των προσπαθειών στων εργαζόμενων και  μοίρασμα των bonus σε όλους.
Απαξίωση των εργαζόμενων και  μοίρασμα των bonus στα υψηλόβαθμα στελέχη ενώ ανταμείβονται με υπέρογκες αμοιβές  ακόμα και όταν αποχωρούν.
?
Συνεργεία τεχνικών από δύο άτομα .
Μονοπρόσωπα συνεργεία τεχνικών χωρίς επιπλέον μελλοντική ενίσχυση και με φήμες ότι θα δοθούν σε εξωτερικά συνεργεία.
?
Γραφεία  και χώροι εργασίας που πληρούσαν τις προδιαγραφές, προστάτευαν  την ατομικότητα και διασφάλιζαν τα δεδομένα της επιχείρησης και των πελατών της.
Open Space( ανοικτοί χώροι) χωρίς προδιαγραφές, ώστε να αποσπάται η αυτοσυγκέντρωση, να δημιουργείται  θόρυβος και  οι εργαζόμενοι να δουλεύουν σε συνθήκες που προκαλούν πονοκεφάλους και έντονο στρες. Μη διασφάλιση της ατομικότητας ,ενώ προκύπτουν ερωτηματικά σχετικά διασφάλιζαν τα δεδομένα της επιχείρησης και των πελατών της καθώς τα συστήματα από εξωτερικούς συνεργάτες.
?
Διασφάλιση υψηλών συνθηκών υγείας και ασφάλειας .
Μπροστά στην μείωση του κόστους και στην υλοποίηση ανέφικτων στόχων δεν διασφαλίζονται πλήρως οι  καλές συνθήκες υγείας και ασφάλεια με αποτέλεσμα πολλά εργατικά ατυχήματα και  εργασιακές ασθένειες.
?
Ιδιωτικό Ασφαλιστήριο που κάλυπτε πλήρως  τις ανάγκες του εργαζόμενου.
Ιδιωτικό Ασφαλιστήριο που καλύπτει μέρος των αναγκών του εργαζόμενου καθώς επιβαρύνεται με το ΦΠΑ.  Μόνο 8 επισκέψεις το χρόνο σε γιατρούς και κενά σχετικά με περιπτώσεις  ασθενειών άνευ αποδοχών και απώλειας εισοδήματος.
?
Επαγγελματική συμπεριφορά και  υψηλό επίπεδο παιδείας  και συναδελφικότητας  των εργαζομένων.
Μη επαγγελματική συμπεριφορά που δεν ανταποκρίνεται στο επίπεδο του Ομίλου και δημιουργία κλίματος αντιπαράθεσης  και ανταγωνισμού.
?

Συμπλήρωσε πως θέλεις  να είναι το ΜΕΤΑ για σένα και έλα να συζητήσουμε ή επικοινώνησε μαζί μας, ώστε να έρθουμε στον χώρο εργασίας σου. Πες σε συναδέλφους σου να έρθετε μαζί.
Ζητούμε την ψήφο σου για να αλλάξουμε το ΤΩΡΑ στο ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΜΕΤΑ.

1 σχόλια:

Unknown είπε...

Πέτσα ή μάλλον αποκάλυψε τα
Συγχαρητήρια

 

blogger templates | Make Money Online