Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Αγωνιστικό ραντεβού στην κάλπη της ΕΜΗΕΤ - ΟΤΕ



Αθήνα 12-3-2018
Αγωνιστικό ραντεβού στην κάλπη της ΕΜΗΕΤ - ΟΤΕ
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
Όπως γνωρίζετε, την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018 θα πραγματοποιηθούν οι εκλογικές διαδικασίες στον σύλλογό μας, την ΕΜΗΕΤ-ΟΤΕ.

Τα νέα όργανα διοίκησης που καλούμαστε να εκλέξουμε, θα μας εκπροσωπήσουν για την επόμενη τριετία. Κάτω από την τρέχουσα συγκυρία, εκτιμούμε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική η επιλογή των προσώπων αυτών που θα αναμετρηθούν με τις αυριανές προκλήσεις. Προκλήσεις στο κοινωνικό, στο οικονομικό, στο εργασιακό και στο ασφαλιστικό πεδίο. Προκλήσεις που απαιτούν ένα σύλλογο σύγχρονο, μαζικό, δημοκρατικό, με σαφή προσανατολισμό, τεκμηρίωση,  και ανιδιοτελή προσφορά.

Στα χρόνια που πέρασαν, η θέση των μηχανικών στην παραγωγική διαδικασία του ΟΤΕ ακολούθησε, λίγο ως πολύ, την πορεία υποβάθμισης των μισθολογικών και εργασιακών δικαιωμάτων, που έχει επισυμβεί σε όλη την χώρα, ενώ στο θεσμικό πεδίο η κατάσταση χειροτέρευσε εμφανώς.

Κύριο χαρακτηριστικό της νέας κατάστασης, θεωρούμε την κατευθυνόμενη από την μητρική  Deutsche Telekom «αποτεχνολογικοποίηση» του ΟΤΕ και τη σταδιακή μετατροπή του σε αποκεντρωμένη Τηλεπ. Περιφέρεια της Deutsche Telekom, με περιορισμένες αρμοδιότητες στον σχεδιασμό, τις επενδύσεις, τις προμήθειες, τις προσλήψεις κλπ. Όπως είναι φανερό, σε μια τέτοια διαδικασία απαξίωσης του άλλοτε κραταιού πολυεθνικού ΟΤΕ, οι μηχανικοί φαντάζουν περιττοί !

Στη συνεχιζόμενη διαδικασία απαξίωσής μας, παρατηρούμε και μετράμε: Προσβλητικές για την αξιοπρέπειά μας διαδικασίες επιλογής στελεχών για τις θέσεις ευθύνης, υποβάθμιση του έργου και του ρόλου μας, χαμένες θέσεις εργασίας λόγω ενός τριτοκοσμικού outsourcing, μαζικές αποχωρήσεις μέσω στοχευμένων προγραμμάτων «εθελούσιων εξόδων», αλλεπάλληλες και ακατάληπτες αναδιοργανώσεις, εργασιακή «νομαδοποίηση» μέσω ανεξήγητων και ατεκμηρίωτων  μετεγκαταστάσεων.

Δεν επιθυμούμε να αποδώσουμε ευθύνες στην απερχόμενη διοίκηση της ΕΜΗΕΤ-ΟΤΕ για ανεπάρκειες και παραλείψεις (που υπάρχουν). Πιστεύουμε όμως ότι είναι απαραίτητη μια νέα πορεία στον σύλλογο μας:

  • Μια πορεία θετική, αγωνιστική, αποφασιστική, γιατί η εργασία είναι πάνω από τον χρηματιστηριακό τζόγο και οι κοινωνικές ανάγκες, πάνω από τις αγορές.

  • Μια πορεία που θα έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και όχι μόνο την κερδοφορία των μετόχων.

  • Μια πορεία χωρίς εξαρτήσεις από εργοδοσία, κυβέρνηση και κόμματα. Χωρίς περιχαρακώσεις, ηγεμονισμούς και αχρείαστες διαιρέσεις.

  • Μια πορεία απαγκίστρωσης από ένα απεχθές μοντέλο συνδικαλισμού. Ένα μοντέλο ευνοιοκρατίας, συνδιαλλαγής, νεποτισμού και αριβισμού.

  • Μια πορεία για την αξιοπρέπεια του μηχανικού.

Σε μια τέτοια πορεία η Αγωνιστική Συνεργασία σας καλεί να συμπαραταχθείτε και να στηρίξετε το ενωτικό της ψηφοδέλτιο. Μας γνωρίζετε. Είμαστε μάχιμοι μηχανικοί - εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή, μακριά από υπόγεια κέντρα εξουσίας και ανήθικους συμβιβασμούς. Θα συμβάλλουμε όπως κάναμε πάντα με προτάσεις, με γνώση, με πληροφόρηση, με όρεξη για δουλειά. Η παρουσία μας στα όργανα του συλλόγου θα συμβάλλει θετικά στην αναγέννησή του.


Μόνη μας δύναμη είναι η δική σας ψήφος και εμπιστοσύνη

 

blogger templates | Make Money Online