Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Καθεστωτικές αντιλήψεις και περιορισμός συνδικαλιστικών ελευθεριών από τον ΟΤΕ


Καθεστωτικές αντιλήψεις και περιορισμός συνδικαλιστικών ελευθεριών από τον ΟΤΕ

Άνευ προηγουμένου για τα συνδικαλιστικά δεδομένα του χώρου, το κυνήγι μαγισσών που επιφύλαξε ο ΟΤΕ στην ΕΕΤΕ-ΟΤΕ για την ευρηματική της ιδέα να διασκευάσει τη γνωστή καμπάνια της Cosmote με τίτλο «Ένας κόσμος, καλύτερος για όλους». Ο καλύτερος κόσμος που υπονοείται από το spot, προφανώς δεν περιλαμβάνει την ελεύθερη έκφραση, δεν αντέχει σε κριτική, δεν σέβεται τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και υπόκειται μόνο στους σκληρούς κανόνες του marketing. Με παρεμβάσεις τους τόσο στην YouTube, όσο και στην Vimeo, κατέβασαν το βίντεο της ΕΕΤΕ-ΟΤΕ.

Για την ταμπακιέρα τίποτε όμως κύριοι !! Για πείτε κάτι για τα καταγγελλόμενα στο βίντεο! Γιατί δεν μπαίνετε στον κόπο να διαψεύσετε, ότι με την ένοχη σιωπή – και συνενοχή – των συνεταίρων σας στα συνδικάτα, έχετε μετατρέψει τον ΟΤΕ σε μωσαϊκό εργασιακών σχέσεων με μισθούς πείνας και εργασιακές σχέσεις γαλέρας; Πείτε κάτι για το δουλεμπόριο! Για τα ωράρια λάστιχο, τις απλήρωτες υπερωρίες, την εντατικοποίηση, τα αυξανόμενα εργατικά ατυχήματα, τις παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας στους κανονισμούς υγιεινής και ασφάλειας, τις χιλιάδες εκκρεμοδικίες σας με νυν και πρώην εργαζόμενους!

Καταδικάζουμε την προσπάθεια φίμωσης μιας αυτόνομης συνδικαλιστικής φωνής με πρόφαση την υποτιθέμενη  «υποκλοπή πνευματικών δικαιωμάτων» και σας διαμηνύουμε: Κάθε προσπάθεια περιορισμού της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και των στοιχειωδών συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων θα μας βρει αποφασιστικά απέναντι. Καλούμε κάθε εργαζόμενο που αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο να μετατραπούν σε γκέτο οι χώροι δουλειάς, χωρίς στοιχειώδη δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα να αντιδράσει πριν είναι αργά.

Το βίντεο είναι πλέον διαθέσιμο μόνο στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΕ. Με την διοίκηση του ΟΤΕ, η φράση «δείτε το πριν το κατεβάσουν» αποκτά επιτέλους περιεχόμενο!  [VIDEO EETE]        


 

 

 

blogger templates | Make Money Online