Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Αλλαγή φρουράς στην Αγωνιστική Συνεργασία ΕΕΤΕ-ΟΤΕ



Αλλαγή φρουράς στην Αγωνιστική Συνεργασία  ΕΕΤΕ-ΟΤΕ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Μετά την τελευταία εθελούσια όλοι οι συνάδελφοι της Αγωνιστικής Συνεργασίας που ήταν στο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΤΕ-ΟΤΕ αποχώρησαν.
Πρόκειται για τους συναδέλφους Κυδωνάκη Στέλιο, Λαυτσή Ιωάννη και Γούσιο Γρηγόρη. Και οι τρεις τους είχαν εξαιρετικό συνδικαλιστικό έργο και ήθος και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην νέα τους αρχή (και όχι τέλος όπως θα έλεγαν μερικοί).
Εμείς οι επόμενοι είχαμε την τιμή να συμπορευτούμε μαζί και να αποκομίσουμε, έστω και στο μικρό διάστημα αυτό, σημαντικές εμπειρίες αλλά και αγωνιστική διάθεση.
Πλέον με την τελευταία ανασυγκρότηση του Δ.Σ. (Ιουλιος) οι νέοι εκπρόσωποί σας από πλευράς Αγωνιστικής Συνεργασίας είναι οι Σκαλιστής Διομήδης, Ζιαπώνης Αντώνης και Γεωργίου Σπυριδούλα. Όλοι μας, δεν έχουμε σχεδόν καμία εμπειρία με τα συνδικαλιστικά θέματα ούτε ιδιαίτερες επαφές με υφιστάμενους πολιτικούς φορείς. Οπότε καταρχάς θέλουμε την επιείκιά σας για το πρώτο διάστημα μέχρι να μάθουμε διαδικασίες, προβλήματα κ.α.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε πολιτική άποψη και θέση, τις οποίες και θα εκφέρουμε, ελπίζουμε, με το ίδιο σθένος και αγωνιστικότητα όπως και οι προηγούμενοι συνάδελφοι της παράταξής μας. Αυτό άλλωστε μας ώθησε να συμμετέχουμε στα κοινά, και ιδιαίτερα με την συγκεκριμένη παράταξη.
Σε μια τέτοια προσπάθεια εννοείται ότι δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε μόνοι. Σας θέλουμε δίπλα μας είτε ως αυστηρούς κριτές, ώστε να βελτιωνόμαστε, είτε ως αρωγούς στους αγώνες που θα πρεπει να δώσουμε από κοινού, οι οποίοι θα είναι πολλοί, πολύπλοκοι και υπερβολικά δύσκολοι.
Θα κάνουμε το παν, δημιουργώντας στο αμέσως προσεχές διάστημα τα εργαλεία (τεχνολογικά και άλλα) ώστε η άποψη σας να ακούγεται και να επηρεάζει, κατά το δυνατόν, τις αποφάσεις μας.
Θέλουμε το συνδικαλιστικό κίνημα να ξαναγίνει, στα μάτια των συναδέλφων αλλά και ευρύτερα στην κοινωνία, “κοινότητα” από την οποία θα προσκομίζουν οφέλη από άλλους αλλά και ταυτόχρονα θα προσφέρουν. Το ένα δεν υπάρχει χωρίς το άλλο.
Δεν θέλουμε την ανάθεση κανενός είδους. Αυτή είναι που επιτρέπει την ευρύτερες αυθαιρεσίες στο όνομα του δήθεν καλού μας.
Όμως και από την πλευρά σας θα πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε αυτά τα εργαλεία. Να μην επιτρέψετε στον εαυτό σας να δώσει την ανάθεση σε κανένα συνδικαλιστή ή μη. Να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας.
Εννοείται ότι για εσάς φτιάχνονται. Για να μπορούμε να σας εκπροσωπούμε καλύτερα (στα πλαίσια των αρχών της παράταξης) αλλά και για να μπορείτε να επηρεάζετε άμεσα τις αποφάσεις και τις δράσεις μας.

Προς το παρόν υπάρχει ένα e-mail στο οποίο μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας. Αυτό είναι το agsyneete@gmail.com. Ελπίζουμε τις επόμενες μέρες να το κατακλείσετε με προτάσεις, απόψεις αλλά και ιδέες για το πως μπορούμε να ξαναζωντανέψουμε το (νεκρό) συνδικαλιστικό κίνημα.
Η αλλαγή έρχεται πρώτα από τους εαυτούς μας. Και είμαστε έτοιμοι για μια αλλαγή. Εσείς;

 

blogger templates | Make Money Online