Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Γιατί απεργούμε στις 28 Νοέμβρη



                                                                                                          PDF
Γιατί απεργούμε στις 28 Νοέμβρη

Απεργούμε για να επιστρέψουν από τον μεσαίωνα που έχουν περιέλθει οι όροι εργασίας, ασφάλισης και αμοιβής μας. Μας αφορά και με το παραπάνω η επαναφορά του πλαισίου για τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, για την προστασία των ανέργων, για τις δημοκρατικές και εργασιακές ελευθερίες. Μας αφορά η ουσιαστική επαναφορά του πλαισίου μεσολάβησης – διαιτησίας. Μας αφορά η περαιτέρω ευελιξία στην απασχόληση μέσω της εκ περιτροπής και ολιγόωρης απασχόλησης, χωρίς σαφή μισθό, ωράριο και δικαιώματα.

Απεργούμε γιατί ο εργοδότης μας, στην διάρκεια των επτά τελευταίων χρόνων, «αξιοποίησε» εις βάρος μας όλα τα εργαλεία που του έδωσαν τα μνημόνια. Γιατί έριξε στη πλάτη μας όλο το κόστος της κρίσης. Γιατί αντικατέστησε με λίγες εκατοντάδες νεοπροσληφθέντες συναδέλφους και μάλιστα με ελαστικές σχέσεις απασχόλησης, τους χιλιάδες εργαζόμενους που έφυγαν με εθελούσιες τα προηγούμενα χρόνια, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερη εντατικοποίηση, κάνοντας καθημερινό εφιάλτη για τους εναπομείναντες εργαζόμενους την εξυπηρέτηση των πελατών.

Απεργούμε γιατί η διοίκηση του ΟΤΕ με τρόπο αυταρχικό και εν μέσω θεαματικών κερδών καμωμένα από το στύψιμο ανθρώπων και υποδομών, ανοίγει συνεχώς, όπως έχουμε ήδη πει, νέα θέματα όπως:


·         Την απόφαση της διοίκησης να παραχωρήσει για πρώτη φορά εμπορικά καταστήματα COSMOTΕ σε ιδιώτες με τη μέθοδο του Franchise.

·         Την ολοένα αυξανόμενη όξυνση της εντατικοποίησης ακόμα και με πιέσεις για εξαγορά μέρους της κανονικής άδειας για να «βγουν» τα έργα μέσα στα ασφυκτικά όρια που έχουν ορίσει.

·         Την πολύχρονη κωλυσιεργία και άρνηση από το 2015 για τη διαμόρφωση ενός αναπτυξιακού  αξιολογίου, με το πρόσχημα πως θα εφαρμοστεί ένα κοινό σύστημα αξιολόγησης για όλο τον όμιλο DT

Απεργούμε τέλος στην κατεύθυνση να υπογραφεί μια νέα συλλογική σύμβαση εργασίας για όλο τον όμιλο ΟΤΕ, με διασφάλιση των θέσεων εργασίας για ΟΛΟΥΣ, με πραγματικές αυξήσεις για ΟΛΟΥΣ, έναντια στην διαχρονική μείωση που υπέστη το εισόδημά μας. Μια σύμβαση που θα άρει κάθε διαχωρισμό μεταξύ παλιών και νέων με εξίσωση προς τα πάνω και θα προβλέπει ενιαίο μισθολόγιο, ωράριο, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για ΟΛΟΥΣ .
 
 
Όλοι στην Απεργία  -  Όλοι στις συγκεντρώσεις των συνδικάτων

Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

107,5 εκατομμύρια ευρώ καθαρά κέρδη τριμήνου για τον ΟΤΕ (!) και για τους εργαζόμενους μοναδική ανταμοιβή η πίεση και ο εκφοβισμός!

Αθήνα 16-11-2018

107,5 εκατομμύρια ευρώ καθαρά κέρδη τριμήνου για τον ΟΤΕ (!)
και για τους εργαζόμενους μοναδική ανταμοιβή  η πίεση και ο εκφοβισμός!


Με καθαρά κέρδη 107,5 εκατομμύρια ευρώ έκλεισε το γ' τρίμηνο του 2018 για τον Όμιλο ΟΤΕ, δηλαδή με αύξηση ρεκόρ της τάξης του 98 % στο 9μηνο του έτους. Σε μια οικονομία υπερχρεωμένων πολιτών που οι ακολουθούμενες πολιτικές έχουν "καταφέρει" να αυξήσουν όχι μόνο το δημόσιο αλλά και το ιδιωτικό χρέος. Εντούτοις, για τους μεγάλους ομίλους όπως ο ΟΤΕ, το ιδιωτικό του χρέος  έχει ελαχιστοποιηθεί  εδώ και πολλά χρόνια και τη θέση του έχουν λάβει τα υπέρογκα κέρδη.

Οι προβοκάτορες θα μας κατηγορήσουν ότι δεν επιχαίρουμε για τους θεαματικούς χρηματοοικονομικούς δείκτες. Η απάντηση είναι, ότι οι δείκτες θα μπορούσαν να είναι το ίδιο θεαματικοί, δίνοντας ταυτόχρονα και κάποια οικονομική ανακούφιση στον οικογενειακό ή προσωπικό προϋπολογισμό του μέσου εργαζομένου. Αντ' αυτού, οι εργαζόμενοι (κι ανάλογα σε ποια από τις πάμπολλες ταχύτητες στις οποίες βρίσκονται) βλέπουν  τον πενιχρό μισθό τους να εξανεμίζεται λίγες μέρες αφού τον λάβουν, στους φόρους και στο υψηλό κόστος ζωής. Από την άλλη πλευρά, ο αδηφάγος για κέρδη όμιλος της Deutsche Telekom και το γερμανικό δημόσιο που είναι ο κύριος μέτοχος, υποστηρίζει ότι απειλούν την κερδοφορία του δυνάμεις του «ανταγωνισμού» και πως δεν περισσεύουν για τους οικονομικά "στραγγισμένους" εργαζόμενους χρήματα που ουσιαστικά θα εισέρρεαν στην γονατισμένη ελληνική οικονομία.  Αντίθετα, μεγάλο μέρος των κερδών «επενδύεται» στην αγορά ίδιων μετοχών, ενισχύοντας έτσι το ποσοστό της Deutsche Telekom στον Όμιλο και ταυτόχρονα δίνει και άλλα αφορολόγητα μπόνους στα υψηλόβαθμα στελέχη, που συστηματικά (εκτός των άλλων αμοιβών που λαμβάνουν) τους διανέμονται και μετοχές του ΟΤΕ.  Ταυτόχρονα, η διοίκηση του ΟΤΕ δεν προβλέπει κοινωνικά τιμολόγια για μακροχρόνια άνεργους και κοινωνικά αποκλεισμένους όπως ισχύει σε άλλες εταιρίες που παρέχουν κοινωνικά αγαθά.

Για την "ελληνική" Διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ, τα λόγια πια έχουν χάσει κάθε αξία! Δεν μας ξενίζει πια τη κλιμάκωση των εργασιακών βασανιστηρίων που σταθερά και σαδιστικά επινοεί. Από την άλλη πλευρά, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ραπίζουν στα λόγια τη Διοίκηση και στην πράξη βολεύονται στην αφάνειά τους για οποιαδήποτε οικονομική και θεσμική διεκδίκηση. Ταυτόχρονα αρνούνται να διεκδικήσουν και κάθε είδους αξιοπρέπεια για τους εργαζόμενους, γιατί αυτό απλά θα οδηγήσει σε αύξηση των "απαιτήσεών" τους.

Μοναδική λύση είναι η άμεση υπογραφή ενιαίας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στον Όμιλο ΟΤΕ με πραγματικές αυξήσεις για όλους, χωρίς απώλεια θεσμικών κεκτημένων. Απαιτούμε να δοθεί μέρος από τα υπέρογκα κέρδη, σε αυτούς που μοχθούν πραγματικά και καθημερινά για το Όμιλο ΟΤΕ κι όχι μόνο στους μετόχους, στα υψηλόβαθμα στελέχη και στους δημοσιοσχεσίτες του 13ου ορόφου του Μεγάρου. Επιτέλους να ανταμειφθούν για τον κόπο τους αυτοί που ουσιαστικά το αξίζουν και το έχουν ανάγκη για την καθημερινή διαβίωση των ιδίων και των οικογενειών τους.


Διαβάστε περισσότερα...

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 1973 - ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2018 - Νέοι και νέες μην σταματάτε να αμφισβητείτε και να αγωνίζεστε, η μαχητική αμφισβήτηση είναι η ατμομηχανή της προόδου και της εξέλιξης

Αθήνα 16-11-2018
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 1973- ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2018
Νέοι και νέες μην σταματάτε να αμφισβητείτε και να αγωνίζεστε,
 η μαχητική αμφισβήτηση είναι η ατμομηχανή της προόδου και της εξέλιξης

45 χρόνια πριν στο Πολυτεχνείο οι νέοι και οι νέες τόλμησαν να ορθώσουν το ανάστημά τους στην δικτατορία των συνταγματαρχών και έγιναν η φωνή της συνείδησης για ολόκληρο τον ελληνικό λαό που μεμιάς ξύπνησε από τον καταπιεστικό λήθαργο που του είχαν επιβάλει τα τάνκς της αμερικανοκίνητης χούντας. Η επέτειος αυτής της πράξης θα φέρνει πάντα στο προσκήνιο την όλα τα ανεκπλήρωτα αιτήματα της και θα μπολιάζει τον λαό και τη νεολαία με θέληση για  αγώνες με το διαχρονικό  αίτημα:

ΨΩΜΙ  ΠΑΙΔΕΙΑ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΨΩΜΙ: για τις εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους με «πρωταθλητές» τους νέους και τις γυναίκες, για τις δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους της απλήρωτης εργασίας, για τους δουλοπάροικους των ευέλικτων μορφών εργασίας και της μερικής απασχόλησης, για τα γηρατειά που τους συρρίκνωσαν τις συντάξεις και στερούνται των βασικών για τη διατροφή αλλά και των αναγκαίων φαρμάκων για την επιβίωσή τους, για τους πάνω από 500.000 νέους επιστήμονες που ξενιτεύτηκαν προς αναζήτηση εργασίας στις χώρες που μας επέβαλλαν τα προγράμματα «σωτηρίας».

ΠΑΙΔΕΙΑ: για εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με ελλείπον και κακοπληρωμένο διδακτικό προσωπικό σε συρρικνωμένα σχολεία, για τα υποχρηματοδοτούμενα πανεπιστήμια, για την έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού σύνδεσης παιδείας και εργασίας.

      ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ: στη σύναψη συλλογικών συμβάσεων, για την κατάργηση των απάνθρωπων και  εκμεταλλευτικών μορφών εργασίας, για την ανάκτηση  του κοινωνικού ελέγχου των βασικών υποδομών της χώρας (τράπεζες, λιμάνια, αεροδρόμια, ενέργεια, επικοινωνίες), για την προστασία και οικολογική εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας που σε συνδυασμό με τις υποδομές αποτελούν στοιχειώδη προϋπόθεση για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, για την υπεράσπιση του δικαιώματος της απεργίας και της οργάνωσης της κοινωνικής αντίστασης με το λαό και τη νεολαία, με την μετωπική αντιπαράθεση για την εξάλειψη του νεοναζισμού, του φασισμού και του φονταμενταλισμού.

Η προάσπιση των αξιών της προόδου, της εθνικής ανεξαρτησίας και της κοινωνικής απελευθέρωσης βασίζονται στη δημιουργία ενός προοδευτικού κοινωνικού μετώπου των δυνάμεων της εργασίας, της νεολαίας και της επί μακρόν απούσας διανόησης για μια κοινωνία ενεργή και αλληλέγγυα.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΕΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Διαβάστε περισσότερα...
 

blogger templates | Make Money Online