Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Ομόφωνα όλοι μαζί απέναντι στους εκβιασμούς και στις απολύσεις


Επιτέλους ομόφωνα όλοι μαζί απέναντι στους εκβιασμούς και στις απολύσεις
Μετά από πολλά χρόνια και με τη συμβολή των συναδέρφων φυλάκων που είχαν δυναμική παρουσία, επιτέλους η ΟΜΕ αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ δυναμικές κινητοποιήσεις όλες τις ημέρες της εβδομάδας μέχρι την Παρασκευή 29/3 οπότε και προκηρύχθηκε πανελλαδική απεργία σε όλο τον Όμιλο ΟΤΕ. Αφορμή για αυτή τη στάση, ήταν η απαράδεκτη απόφαση της διοίκησης Ομίλου ΟΤΕ/Deutsche Telekom να συσχετίσει το μεταβιβαζόμενο έργο της φύλαξης με τους εναπομείναντες φύλακες. Τους συγκεκριμένους συναδέρφους, η διοίκηση τους στοχοποίησε στην τρέχουσα «εθελούσια» και τους εκβιάζει προφορικά (όπως και πολλούς άλλους) ώστε να αποδεχτούν να φύγουν στα προγράμματα Α1, Α2 και Β με τη δική τους «συναίνεση».
Σε αυτή την απόφαση της Ομοσπονδίας θα πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα στο σύνολο των συλλόγων και των παρατάξεων. Στους δύσκολους αυτούς καιρούς στο εργασιακό και στο οικονομικό περιβάλλον, η συγκεκριμένη στάση δίνει κουράγιο και δύναμη κι ελπίζουμε να έχει την ανάλογη συνέχεια.
Η Αγωνιστική Συνεργασία θέλοντας να συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της στην κατεύθυνση της εποικοδομητικής αντίστασης έναντι των επιθυμιών της διοίκησης της Deutsche Telekom για τον Όμιλο ΟΤΕ και την Ελλάδα γενικότερα προχωρά και
Διοργανώνει διευρυμένη Συνέλευση των εργαζομένων στο Πολιτιστικό Κέντρο Αττικής (Γ΄ Σεπτεμβρίου 110) την Τετάρτη 10 Απριλίου στις 6 μ.μ.
Βασικά θέματα της Συνέλευσης θα είναι:
  • οι απαράδεκτες μεθοδεύσεις της διοίκησης της Deutsche Telekom να δημιουργήσει μία αποικιοκρατική αγορά εργασίας στην Ελλάδα με όχημα τον ΟΤΕ,
  • η συσχέτιση του έργου με τους εργαζόμενους (περίπτωση φυλάκων),
  • η μετατροπή των ιδιόκτητων καταστημάτων του Ομίλου ΟΤΕ σε franchise,
  • η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που βλάπτουν συνεχώς τους εργαζόμενους τόσο οικονομικά όσο και σε συνθήκες εργασίας,
  • οι εξαναγκαστικές «εθελούσιες
  •  η άθλια χρήση του (απ)αξιολογίου,
  • το αβέβαιο μέλλον για το τεχνικό προσωπικό (Η/Μ, εγκαταστάσεις, δίκτυα).
Στη Συνέλευση θα μιλήσουν προσκεκλημένοι από τον ακαδημαϊκό, το νομικό και το συνδικαλιστικό χώρο, ενώ θα επιδιωχθεί η έντονη εκπροσώπηση από τους εργασιακούς χώρους που πλήττονται βάναυσα.
Το κύριο σύνθημά μας προς τη διοίκησης της Deutsche Telekom πρέπει να είναι ότι οι ζωές μας και οι ζωές των οικογενειών μας, δεν θα είναι έρμαια των επιχειρηματικών τους αποφάσεων, προκειμένου το γερμανικό δημόσιο και κάποιοι λίγοι συνεργάτες τους να γίνουν πλουσιότεροι.
Συμμετέχουμε όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ της ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ

 

blogger templates | Make Money Online