Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

1η εφαρμογή των job families: Ενυπόγραφη βλαπτική μεταβολή για τους υπεύθυνους έργων


 PDF

1η εφαρμογή των job families:
Ενυπόγραφη βλαπτική μεταβολή για τους υπεύθυνους έργων

Είχαμε επισημάνει εξαρχής ότι τα job families καμία άλλη χρησιμότητα δεν είχαν για τη διοίκηση, παρά μόνο να εξαθλιώσουν ακόμα περισσότερο τους εργαζομένους στον Όμιλο ΟΤΕ. Έτσι, λοιπόν, η διοίκηση ΟΤΕ – Deutsche Telecom απαιτεί καταρχήν από τους υπεύθυνους έργων που δεν έχουν υφισταμένους, να υπογράψουν νέα Σύμβαση (!) στην οποία να δέχονται – μεταξύ άλλων – ότι αν και δεν θα είναι πια μέρος της διοίκησης (θα μεταφερθούν από το management ladder στο professional ladder), εντούτοις δεν θα δικαιούνται αμοιβή για πρόσθετη απασχόληση (υπερεργασία, υπερωρία, νυχτερινό και εξαιρέσιμο)!! Η συγκεκριμένη παράγραφος αφήνει άναυδους όσους εργατολόγους τη διάβασαν, διότι είναι εντελώς έκνομη.
 
Πρόκειται για τεράστιο αλαζονικό θράσος της διοίκησης ΟΤΕ – Deutsche Telecom που δεν σέβεται στοιχειώδη δικαιώματα που προκύπτουν από την εργατική νομοθεσία και τα οποία ακόμα και οι 600 μνημονιακοί νόμοι δεν κατέπνιξαν. Το παράνομο ιδιωτικό συμφωνητικό - σύμβαση που καλούνται να υπογράψουν οι συγκεκριμένοι υπεύθυνοι έργου αναφέρει, επίσης, ότι το επίδομα θέσης τους (που μέχρι πρότινος καλύπτονταν από τη Συλλογική Σύμβαση) θα αποτελεί οικειοθελή παροχή που η εταιρία θα μπορεί να τους το αφαιρέσει ανά πάσα στιγμή! Με το συγκεκριμένο τρόπο, απομακρύνεται απροκάλυπτα ένας επιπλέον αριθμός εργαζομένων από τη συλλογική ρύθμιση. Η τακτική αυτή έχει ακολουθηθεί και με άλλη μερίδα νέων συναδέλφων πριν από έναν χρόνο και αποτελεί πλέον βεβαιότητα ότι δεν πρόκειται να  σταματήσει αν δεν την σταματήσουμε.

Αναδεικνύεται, λοιπόν, ολοκάθαρα η πρακτική της διοίκησης να υποσκάπτει διαρκώς τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και κατά συνέπεια την δύναμη του συνδικάτου, με το δόγμα του «διαίρει και βασίλευε». Μάλιστα, σε μια χρονική περίοδο όπου ξεκινάει η νέα διαπραγμάτευση με δικαιολογημένες προσδοκίες αυξήσεων για όλους, ώστε να αναπληρωθούν οι εισοδηματικές μας απώλειες από τον επί σειρά ετών υπερκερδοφόρο Όμιλο ΟΤΕ (εντός και εκτός μνημονίων). Η Αγωνιστική Συνεργασία αντιλαμβανόμενη την γενική αδράνεια, πήρε την πρωτοβουλία και κατήγγειλε στην Επιθεώρηση Εργασίας το εν λόγω Ιδιωτικό Συμφωνητικό ως παράνομο. Καλούμε, έτσι, στην πράξη κι όχι στα λόγια την διοίκηση να σταματήσει να παρανομεί. 

Επιπλέον καλούμε την ΟΜΕ-ΟΤΕ να «ξεπαγώσει» (έτσι είπαν ότι έκαναν Πρόεδρος και Γραμματέας στο Δ.Σ. 9/5/2019) (sic) την τριμερή που έχει ζητήσει από τις 11 Απριλίου 2019 με το Υπουργείο για όλα τα συσσωρευμένα θέματα που άπτονται της δικαιοδοσίας της (Ιδιωτικό Συμφωνητικό, καλυμμένες απολύσεις φυλάκων, lockout Πάρνηθας, μονοπρόσωπα συνεργεία, ανακοινωμένες στην συνέλευση μετόχων για αποσχίσεις-μεταφορές έργου, κλιμάκια, άρνηση παράδοσης στοιχείων για διεξαγωγή εκλογών Επιτροπών Υγείας και Ασφάλειας κλπ.). Τέλος, καλούμε τα πολιτικά κόμματα και ειδικότερα την κυβέρνηση να σταματήσουν την  ασυδοσία της ορισμένης από την Deutsche Telecom διοίκησης του Ομίλου ΟΤΕ.

Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

Αποχώρησε η Αγωνιστική Συνεργασία από το Δ.Σ. του ΠΑΣΕ


 PDF

Αποχώρησε η Αγωνιστική Συνεργασία από το Δ.Σ. του ΠΑΣΕ

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην αδιαφορία του ΠΑΣΕ για τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων στον Όμιλο ΟΤΕ, η Αγωνιστική Συνεργασία αποχώρησε σήμερα 14/6/19 από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΠΑΣΕ. Η πλειοψηφία του Δ.Σ. αποφάσισε ότι, το μείζον που είχε να κάνει σε αυτό το συμβούλιο ήταν να μοιράσει πλακέτες!

Αντί να σταθεί εμπόδιο στα σχέδια της διοίκησης που επηρεάζουν τις ζωές των εργαζομένων και των οικογενειών τους, αφήνει ανενόχλητη την διοίκηση ΟΤΕ–Deutsche Telecom να εξαπολύει αδίστακτη ολομέτωπη επίθεση προς όλους.

Να υπενθυμίσουμε ότι, ο Όμιλος ΟΤΕ έχει ΚΑΘΑΡΑ κέρδη που ξεπέρασαν μαζί με τα μερίσματα τα 500 εκατομμύρια ευρώ (πλέον της αγοράς των ιδίων μετοχών) και ανταμείβει με επιπλέον 35 μηνιαίους μισθούς της τάξης των 40.000 ευρώ/μήνα τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, ο οποίος εκτέλεσε με περισσή θέρμη τις εντολές της Deutsche Telecom με υπερ-επίτευξη στόχου 151%.

Είναι φυσικό, λοιπόν, ο Διευθύνοντας Σύμβουλος να βρίσκει ελεύθερο το πεδίο και να ανακοινώνει στο τελευταίο Δ.Σ. των Μετόχων την περαιτέρω μείωση μισθών και βασικών δικαιωμάτων μας.   

Πιο συγκεκριμένα τα φλέγοντα ζητήματα είναι τα εξής :

  •   Ο κ. Τσαμάζ ανήγγειλε την ανάθεση δραστηριοτήτων σε εξωτερικούς συνεργάτες και τη μεταφορά έργου σε «άλλες» ξεχωριστές μονάδες παρουσιάζοντάς τες ψευδέστατα ως «μονόδρομο» για την επιβίωση (…) της εταιρείας
  • Οι υπεύθυνοι έργου πιέζονται να υπογράψουν παράνομα ιδιωτικά συμφωνητικά και αντί ο ΠΑΣΕ να προσφύγει σε τριμερή, απειλεί τη διοίκηση με… συνάντηση
  • Οι φύλακες είτε έχουν απολυθεί είτε έχουν υποστεί διπλό bullying από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, προκειμένου να απολυθούν… οικειοθελώς!
  •  Η θετική απόφαση για την E-Value παραμένει για να «σιτέψει» σε ένα ΟΜΕΔ, που πια δεν έχει Δ.Σ. και για αδιευκρίνιστο λόγο δεν έχει πάει (και ούτε πρόκειται να πάει) από τον ΠΑΣΕ στον Οργανισμό για τη Διαιτησία, προκειμένου να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Ο ΠΑΣΕ αρνείται να επιτελέσει το ρόλο του και μεταπήδησε από το #ΕίμαστεΌλοιΦύλακες στο #ΟΤΕείμαστεΕμείς  και τελικά στο #ΠΑΣΕείμαστεΓιαΠλακέτες.

Είναι λοιπόν καιρός και με αφορμή την έναρξη  των διαπραγματεύσεων η διεκδικητική συμμετοχή όλων των εργαζομένων να γίνει αισθητή σε όλα τα κέντρα λήψης αποφάσεων είτε στα πρωτοβάθμια αλλά και στα δευτεροβάθμια όργανα των σωματείων.

Διαβάστε περισσότερα...
 

blogger templates | Make Money Online