Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Το ΕΚΘ για τις συλλήψεις εργαζομένων απεργών στον ΟΤΕ

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο τη σύλληψη των πέντε απεργών εργαζομένων συνδικαλιστών του ΟΤΕ, ανάμεσα τους και έναν συνάδελφο μέλος της Διοίκησης του ΕΚΘ, και στέκεται δίπλα τους και σ' αυτήν την αντιδημοκρατική και άκρως τρομοκρατική τακτική που θυμίζει "βρώμικο πόλεμο" που η διοίκηση της εταιρείας επέλεξε, προκειμένου να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους που δίνουν τον δίκαιο αγώνα τους, ζητώντας να ανακληθούν οι απολύσεις των συναδέλφων τους που έγιναν το προηγούμενο διάστημα και να υπογραφεί η τριετής συλλογική σύμβαση .
Είναι αδιανόητο την ώρα που εργαζόμενοι οδηγούνται αναίτια στην ανεργία και οι συνάδελφοι τους μάχονται μέσα από απεργιακές κινητοποιήσεις θέλοντας να σταματήσουν τα σχέδια της εταιρείας για απολύσεις και δημιουργία αβέβαιου καθεστώτος εργασίας, η διοίκηση του ΟΤΕ, μέσω του περιφερειακού διευθυντή Βορείου Ελλάδος, επιλέγει να μηνύσει τους εργαζόμενους επειδή με δημοκρατικό και νόμιμο τρόπο τόλμησαν... να απεργήσουν.
Η Διοίκηση του ΕΚΘ συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό των συναδέλφων εργαζομένων στον ΟΤΕ και στον αγώνα που δίνουν για τις θέσεις και τους όρους εργασίας τους και ξεκαθαρίζει πως οι εργαζόμενοι, όλοι μαζί, που όλα αυτά τα χρόνια δοκιμαστήκαμε, δεν πρόκειται να ανεχθούμε αυτές τις αντιδημοκρατικές και παράλογες αντεργατικές τακτικές. Το δικαίωμα στην απεργία είναι κατάκτηση των εργαζομένων και κάθε προσπάθεια εμπόδισης και τρομοκράτησης θα μας βρίσκει απέναντι.

Η  ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

blogger templates | Make Money Online