Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020

Ψήφισμα συμπαράστασης στους απεργούς εργαζόμενους του ΟΤΕ από τον Ζ΄ Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης

 Ψήφισμα συμπαράστασης στους απεργούς εργαζόμενους του ΟΤΕ

Αμπελόκηποι, 5/1/2020

Το Δ. Σ. του Ζ΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης δηλώνει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζόμενων στον ΟΤΕ και την Cosmote, που μέσα από γενικές συνελεύσεις προκήρυξαν απεργία διαρκείας από τις 21/12 έως τις 12/01. Οι εργαζόμενοι παλεύουν για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ), την αύξηση των μισθών και την άρση της διάκρισης μεταξύ παλιών και νέων εργαζόμενων (που αμείβονται με 40% λιγότερο από τους παλιούς). Επίσης, απαιτούν να μην ισχύσει η πρόθεση του ομίλου να προβεί σε απολύσεις με τη λήξη της παρούσας σύμβασης (που έχουν σαν στόχο την τρομοκρατία μπροστά στο σχέδιο των αποσχίσεων με θυγατρικές εταιρίες) και να ανακληθούν όσες έγιναν την παραμονή πρωτοχρονιάς.
Οι εργαζόμενοι, με την απόφαση τους αυτή επιδιώκουν να βάλουν «φρένο στις ορέξεις μίας Διοίκησης που θέλει υπερκέρδη με απολύσεις, με βραχυπρόθεσμα οφέλη για τους ίδιους και όχι σύγχρονες βιώσιμες τηλεπικοινωνίες για την κοινωνία». Στον ΟΤΕ που αποτέλεσε το πρώτο “πείραμα” ιδιωτικοποίησης του δημόσιου πλούτου, με το ξεπούλημά του στην Deutsche Telecom, η οποία έχει την υψηλότερη κερδοφορία απ’ όλες τις χώρες στην Ελλάδα (την ακριβότερη χώρα στις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες και στο ίντερνετ!) αλλά πληρώνει τους εργαζόμενους (με εξαίρεση τα χρυσοπληρωμένα μεγάλα στελέχη) με τους χαμηλότερους μισθούς από παντού. Ήδη από το 2011 υπογράφονται συνεχόμενες Σ.Σ.Ε. με μειώσεις μισθών ενώ η δανεική εργασία επεκτείνεται, όπως και η εργολαβοποίηση έργων και τμημάτων. Ταυτόχρονα από το σύνολο των εργαζομένων, το 1/3 (περίπου 6.000) βρίσκονται έξω από την Σ.Σ.Ε., με διαλυμένες εργασιακές σχέσεις, χαμηλούς μισθούς, με τον μπαμπούλα της πίεσης και της εντατικοποίησης καθημερινά πάνω από το κεφάλι τους. Ο Όμιλος ΟΤΕ μόνο για το 2018 είχε 1,2δισ. ευρώ κέρδη ενώ στους μετόχους έδωσε 340εκ. ευρώ, ποσό που ξεπερνά συνολικά την μισθοδοσία. Αυτή είναι η «δίκαιη ανάπτυξη» του ΣΥΡΙΖΑ ή η «ανάπτυξη για όλους» της ΝΔ.
Ο αγώνας των εργαζόμενων στον ΟΤΕ και την Cosmote συνδέεται με τον αγώνα των εργαζομένων για αξιοπρεπείς συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία, για να επιστραφούν όλοι οι κλεμμένοι μισθοί και δικαιώματα, κόντρα σε κυβέρνηση–Ε.Ε.–εργοδοσία. Ειδικά σε μια περίοδο που η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να εφαρμόσει τις αντεργατικές αντισυνδικαλιστικές διατάξεις του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου, οι εργαζόμενοι με τους αγώνες μας πρέπει να περάσουμε στην αντεπίθεση, να διεκδικήσουμε τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των απεργών του ΟΤΕ και στα δίκαια αιτήματά τους για:
• Συλλογική Σύμβαση Εργασίας σε όλο τον όμιλο, με αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα που να διασφαλίζουν την υγεία και την ασφάλεια και εξίσωση δικαιωμάτων προς τα πάνω - Κατάργηση της διάκρισης παλιών και νέων εργαζόμενων
• Ανάκληση όλων των απολύσεων - Διασφάλιση των θέσεων εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ - Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους - Κατάργηση κάθε ελαστικής μορφής εργασίας
Καλούμε τα εργατικά κέντρα, τις ομοσπονδίες, τα σωματεία να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους, κόντρα στην λογική της υποταγής, της μοιρολατρίας και του συμβιβασμού, κόντρα στο μαύρο μέτωπο της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων της.




Για το Δ.Σ. του Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσ/νίκης
 
                           Η πρόεδρος                               Ο γεν. γραμματέας    

           Δέσποινα Σαββίδου                          Ηλίας Σμήλιος  

 

blogger templates | Make Money Online