Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Ο.Τ.Ε.

Το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας, με ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου, στηρίζει τις συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις που κήρυξε η Ομοσπονδία εργαζομένων στον ΟΤΕ και τα αιτήματά τους.
«Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ παρότι στα χρόνια της κρίσης δέχθηκαν μεγάλες περικοπές μισθών και αλλαγές στο εργασιακό τους περιβάλλον στήριξαν τον Όμιλο. Η διοίκηση όμως δυστυχώς έχει άλλα σχέδια για τον Όμιλο και για τους εργαζόμενους επιλέγοντας τη ρήξη.
Δεν δέχεται την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με δόλιο στόχο τη λήξη της Εφιστάμενης Σ.Σ.Ε., ώστε να προχωρήσει σε απολύσεις δυναμιτίζοντας τις εργασιακές σχέσεις.
Από την μια αυξάνει υπέρογκα το κόστος της σε μισθούς και μπόνους και από την άλλη εκβιάζει και τρομοκρατεί τους εργαζόμενους μέσω προγραμμάτων εθελούσιας εξόδου και με απολύσεις, δημιουργώντας έτσι ένα κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας, αποσαθρώνοντας περαιτέρω τις εργασιακές σχέσεις. Στα σχέδια της είναι και οι Αποσχίσεις έργου και στη δημιουργία εταιριών ειδικού σκοπού.
Απέναντι σε αυτά τα σχέδια οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να μείνουν με σταυρωμένα χέρια, αγωνίζονται για τις ζωές τους και το μέλλον τους λέγοντας ένα μεγάλο ΟΧΙ σε Απολύσεις, σε Αποσχίσεις και στην Ανασφάλεια και για την υπογραφή νέας Σ.Σ.Ε.».

 

blogger templates | Make Money Online