Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Τη συμπαράστασή του στους απεργούς του ΟΤΕ τονίζει το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Τη συμπαράστασή του στους απεργούς του ΟΤΕ τονίζει το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

 Ότι στηρίζει τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ που απεργούν ενάντια στις απολύσεις συναδέλφων τους και στη νέα σύμβαση εργασίας που επιδιώκει η διοίκηση της εταιρίας, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας. Σημειώνει ότι θα έχει ενεργή συμμετοχή σε όποια μορφή δράσης αποφασίσει ο συνδικαλιστικός φορέας των εργαζομένων στον ΟΤΕ...

Ειδικότερα το ανακοινώθηκε από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας ότι “στηρίζει τους  εργαζόμενους στον ΟΤΕ οι οποίοι βρίσκονται σε 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις αντιδρώντας  στις αποφάσεις της διοίκησης του Οργανισμού να προχωρήσει σε ομαδικές απολύσεις έξι εργαζομένων καθώς επίσης να εφαρμόσει ένα απαράδεκτο σχέδιο για απολύσεις κάθε Χριστούγεννα.

Η Διοίκηση του ΟΤΕ  προτείνει νέα μονοετή  σύμβαση ως προϋπόθεση για να ενσωματώσει την ρήτρα για μη απολύσεις κάτι που είναι φανερό ότι γίνεται για να απολύσει προσωπικό και μετά την λήξη της νέας σύμβασης.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ απαιτούν καλόπιστη διαπραγμάτευση όμως στα επαναλαμβανόμενα αιτήματα τους για χορήγηση οικονομικών στοιχείων για πληροφόρηση η Διοίκηση ανταποκρίνεται με δυσκολία αλλά και αυτά που χορηγούνται αμφισβητούνται έντονα.

Όπως μάλιστα καταγγέλλεται από την ΟΜΕ ΟΤΕ το τελευταίο διάστημα γίνονται τηλεφωνήματα στην εργασία τους… ότι δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο απόλυσης με υποσχέσεις ότι θα πάρουν μεγάλες αυξήσεις…

Βρισκόμαστε στο πλευρό και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην Ομοσπονδία των εργαζομένων στο ΟΤΕ ( ΟΜΕ-ΟΤΕ) για υπογραφή ΣΣΕ με τους  όρους και τις προϋποθέσεις που προτείνει η Ομοσπονδία.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην οποιαδήποτε  παρέμβαση στο ενεργό δίκτυο από εργολάβους.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ εφόσον διαπιστώνουν τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να τις καταγγέλλουν γιατί αποδυναμώνεται η απεργία.

Το ΕΚΚ θα έχει ενεργή συμμετοχή σε οποιασδήποτε μορφές δράσης  αποφασιστούν περαιτέρω από την ΟΜΕ ΟΤΕ και τα σωματεία μέλη.

Απαιτούμε  ανάκληση των απολύσεων υπογραφή τριετούς ΣΣΕ, ουσιαστικές αυξήσεις για όλους, επαναφορά μισθολογικών κλιμακίων κλπ.”.

 

blogger templates | Make Money Online