Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

18 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΝΕΑ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ


Αθήνα 17/2/2020



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
18 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΝΕΑ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Η ΕΑΚ καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία να δώσουν μαζικό αγωνιστικό παρόν στην αυριανή Απεργία (18/2/2020) που έχουν προκηρύξει ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα, για να αποσυρθεί το νομοσχέδιο Βρούτση, το οποίο βάζει ακόμα μια ταφόπλακα στο παρόν και τον μέλλον των συντάξεων και της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Το Νομοσχέδιο συνιστά μια ακόμα αντι-ασφαλιστική παρέμβαση, η οποία όχι μόνο δεν αλλάζει το χάρτη του Ασφαλιστικού προς όφελος των εργαζομένων και των συνταξιούχων, αλλά αντίθετα παγιώνει όλο το καταστροφικό αντιασφαλιστικό νομοθετικό πλέγμα που δημιουργήθηκε επί Μνημονίων και ολοκληρώθηκε με το Ν. 4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου).
Το νομοσχέδιο καταργεί την 13η σύνταξη, προχωρά στο περαιτέρω ξήλωμα των όποιων αναδιανεμητικών και καθολικών χαρακτηριστικών της Κοινωνικής Ασφάλισης έχουν απομείνει και προετοιμάζει το έδαφος για την ιδιωτικοποίηση της και ιδιαίτερα της Επικουρικής Ασφάλισης στην κατεύθυνση Πινοσέτ.
Για μια ακόμα φορά, επισημαίνουμε ότι τα συνδικάτα και η ΓΣΕΕ θα πρέπει να πάψουν να λαμβάνουν ως τετελεσμένες και μη αναστρέψιμες, τις καταστροφικές νεοφιλελεύθερες παρεμβάσεις που επέφεραν στην Εργασία και στο Ασφαλιστικό τα Μνημόνια. Θα πρέπει να βάλουν ψηλά στην αγωνιστική και διεκδικητική τους ατζέντα όλα τα αλληλένδετα ζητήματα του Εργασιακού – Ασφαλιστικού - Δημογραφικού:

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΑΥΡΙΑΝΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

 

blogger templates | Make Money Online