Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Πώς ανταμείβεις αλήθεια τους ήρωες της πρώτης γραμμής;


Πώς ανταμείβεις αλήθεια τους ήρωες της πρώτης γραμμής;
 
Η Διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ ήδη απάντησε στο παραπάνω ερώτημα: 

Δίνοντας τους 800 ευρώ μικτά! Και τα συνδικαλιστικά όργανα υπερθεμάτισαν και υπερλιβάνισαν όπως πάντα, με τις γνωστές λίγες εξαιρέσεις.

Αλήθεια όποιος βάζει σε κίνδυνο τη ζωή του και τη ζωή της οικογένειας του, ανταμείβετε πραγματικά με ένα μπόνους στιγμής; Το οποίο μάλιστα μετά από την πρόσφατη κυβερνητική απόφαση δεν ισοδυναμεί ούτε με μισή (!) μέρα παραμονής σε ιδιωτική ΜΕΘ, σε περίπτωση απευχθέου συμβάντος;

Κύριοι της διοίκησης και αγαπητά συνδικαλιστικά όργανα, οι ήρωες της πρώτης γραμμής επιθυμούν σταθερή και μόνιμη εργασία.  Εργασία και όχι.... απασχόληση! Ζούνε και ζούμε από τη δουλειά μας, δεν είμαστε χομπίστες ούτε εισοδηματίες!

Οι ήρωες της πρώτης γραμμής επιθυμούν η διοίκηση να πάρει πίσω τις ανεκδιήγητες και καταστροφικές αποφάσεις της για τη δημιουργία θυγατρικών, γιατί η απόφαση αυτή θα έχει ως συνέπεια να πετάξει τους σημερινούς ήρωες σαν στημένες λεμονόκουπες στα 40+ ή και νωρίτερα, αν έχουν αξιοπρεπή μισθό ή αν δεν  θεωρούνται "παραγωγικοί". 

Οι ήρωες της πρώτης γραμμής επιθυμούν να αρθεί ένας τρόπος αξιολόγησης που τους εξευτελίζει. Επιθυμούν να αναθεωρηθεί η παράλογη στοχοθεσία. Οι ήρωες της πρώτης γραμμής επιθυμούν να έχουν μια αξιοπρεπή και δίκαιη εξέλιξη και να μπορούν να πάρουν σύνταξη από την εταιρεία που εργάζονται και την υποστηρίζουν παρόλες τις αντιξοότητες. Επιθυμούν να μην στοχοποιούνται και να μην εκβιάζονται με "εθελούσιες", όχι μόνο αυτοί αλλά και όσοι πραγματικά τους στηρίζουν, δηλαδή οι συνάδελφοί τους που δουλεύουν back office.

Αν δεν μπορείτε να τους εγγυηθείτε αυτά, κύριοι της διοίκησης και αγαπητά συνδικαλιστικά όργανα, τότε τα μπόνους και τα χτυπήματα στην πλάτη μόνο ως προκάλυμμα λειτουργούν, για να αποκρύψουν την αδυναμία να επιτελέσετε το ρόλο σας. Το εργασιακό “survivor” που θα στηθεί στην covid-19 εποχή, σε συνδυασμό με τα ήδη ανακοινωμένα σχέδια και τις εφαρμοζόμενες πρακτικές από την διοίκηση του ΟΤΕ, θα δημιουργήσουν πιο αποπνικτική ατμόσφαιρα από την ήδη υπάρχουσα. Γι’ αυτό το λόγο είναι  αναγκαίο να υπάρξει  από τώρα οργανωμένη αντίδραση από τους εργαζόμενους και το συνδικάτο. 

Αυτό που δυστυχώς έχει αποδειχθεί έως τώρα, είναι πως η διοίκηση του ομίλου ΟΤΕ δεν είναι αντάξια των εργαζομένων που δουλεύουν με αυταπάρνηση. Και πέρα πια από κάθε αμφισβήτηση, αυτό συμβαίνει γιατί στερούνται της βασικής ανθρωπιστικής παιδείας που θα τους επέτρεπε να προσδιορίσουν την πραγματική αξία των αγαθών της υγείας και της ζωής.
 

 

blogger templates | Make Money Online