Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν;…


 
Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν;…

Το 2020 έχει αποδειχθεί το δραματικότερο έτος σε πιέσεις από τη διοίκηση προς τους εργαζόμενους για έξοδο από την εταιρία. Σε διάστημα περίπου 1 ½ μήνα είχαμε τρεις θανάτους (ένας στην Καβάλα και δύο στο Μέγαρο), ως αποτέλεσμα του εξαναγκασμού των συναδέλφων να αποχωρήσουν από την εταιρία με το πρόσχημα του «μετασχηματισμού» και των «θυγατρικών».

Η Αγωνιστική Συνεργασία επισήμανε τους τρεις θανάτους των συναδέλφων στην τελευταία διευρυμένη εκτελεστική της ΟΜΕ, αλλά «εισέπραξε» την άποψη από το προεδρείο ότι τούτο δεν μπορεί να τεκμηριωθεί!.... Πράγματι, κανένα πιστοποιητικό θανάτου δεν θα αναφέρει ως αιτία την «εθελουσία», αλλά οι παροικούντες τον Όμιλο ΟΤΕ γνωρίζουμε από πρώτο ή από δεύτερο χέρι το άγχος, τον πανικό και την ακραία απογοήτευση που νιώθουν όσοι στοχοποιούνται.  

Δυστυχώς France Telecom έχουμε ήδη γίνειΕφιστούμε την προσοχή, για τον κίνδυνο να ξεπεράσουμε σε θανάτους τη France Telecom το φθινόπωρο. Από πρώτη Σεπτέμβρη θα αρχίσουν οι βίαιες και μονομερείς μετακινήσεις προς τα τηλεφωνικά κέντρα της E-Value. Δεν είναι μόνο τα ΣΥΠ, οι πωλήσεις πόρτα-πόρτα, οι καθαρίστριες και τα ΑΜΕΑ που έχουν στοχοποιηθεί. Στις κεντρικές υπηρεσίες υπάρχει ακόμα ένα μεγάλο κύμα συναδέλφων που πιέζονται έντονα να αποχωρήσουν είτε γιατί είναι μεγάλοι σε ηλικία είτε γιατί αμείβονται «υψηλά»… 

Μετουσιώνεται, λοιπόν, στην πράξη ότι το νέο δόγμα της Deutsche Telekom είναι να σκοτώνουν τα άλογα προτού γεράσουν, κάτι που δεν θα διαβάσουμε ποτέ στην Καθημερινή και στα sites-δορυφόρους της διοίκησης, αλλά ούτε και θα ακούσουμε στα κανάλια που εξαγοράζονται από το διαφημιστικό πακέτο.

Οι συνάδελφοι που τόλμησαν να στείλουνε email προς τον προϊστάμενό τους όπου εξιστόρησαν τον εκβιασμό που τους έκανε, έλαβαν φαιδρές απαντήσεις. Με αυτό τον τρόπο και με κάποια νομική στήριξη, έχουν ήδη μία μεγαλύτερη διασφάλιση. Ένα επιπλέον όπλο, έχουν κι όσοι συνάδελφοι προσέφυγαν στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Καλούμε όσους χρειάζονται στήριξη να έρθουν σε επαφή με την Αγωνιστική Συνεργασία. Προτείνουμε, επίσης, στις διοικήσεις των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων σωματείων να προσφύγουν ΤΩΡΑ σε τριμερή συνάντηση στο υπουργείο εργασίας, καταγγέλλοντας τους εκβιασμούς για την κατ΄ όνομα και μόνο “εθελούσια”. Το σωματείο της ΕΕΤΕ, προς τιμή του, το έπραξε για την «εθελούσια» του Μαρτίου και η διοίκηση του ΟΤΕ δεσμεύτηκε τότε προς το υπουργείο, να μην υπάρχουν ξανά πιέσεις. Τώρα που έχουμε θανάτους τι μπορεί να πει στην τριμερή;  Ας τους φέρουμε, λοιπόν, αντιμέτωπους με τις ευθύνες τους.

 

blogger templates | Make Money Online