Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

Να ανακληθεί τώρα η εκδικητική και παράνομη μετάθεση του μέλους της ΕΕ της ΟΜΕ – ΟΤΕ Ευθύμη Κοντογεώργου

ΠΗΓΗ

Δήλωση Δημήτρη Στρατούλη

π. αν. Υπουργού Εργασίας

 Να ανακληθεί τώρα η εκδικητική και παράνομη μετάθεση του μέλους της ΕΕ της ΟΜΕ – ΟΤΕ Ευθύμη Κοντογεώργου.

Η μετάθεση του μέλους της ΕΕ της ΟΜΕ – ΟΤΕ Ευθύμη Κοντογεώργου από τη Διοίκηση του ελεγχόμενου πλήρως από τη γερμανική ΝΤΟΙΤΣΕ ΤΕΛΕΚΟΜ ΟΤΕ είναι καθαρά εκδικητική, οφείλεται στην ενόχληση που τους προκαλεί η διαρκής του δραστηριότητα  ενάντια στην απόφασή τους να μεταφέρουν στις θυγατρικές του ΟΤΕ τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων του και έχει ως στόχο τη φίμωση, τον εκφοβισμό και την τρομοκράτησή του.

Συνιστά μία παράνομη ενέργεια της εργοδοσίας, που παραβιάζει ωμά τη διάταξη του νόμου για  τον εκδημοκρατισμό του Συνδικαλιστικού Κινήματος και την κατοχύρωση των συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζομένων, ν.1264/1982, ο οποίος προβλέπει ότι: «δεν επιτρέπεται μετάθεση των εργαζομένων που αναφέρονται στις παρ. 5, 6, 7, και 8 (των µελών της διοίκησης της συνδικαλιστικής οργάνωσης) χωρίς τη συγκατάθεση της αντίστοιχης συνδικαλιστικής οργάνωσης».

Αποτελεί βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας του, επηρεάζει αρνητικά τη φήμη του ως εργαζόμενου και συνδικαλιστή, προσβάλλει την προσωπικότητά του και του προκαλεί ηθική βλάβη. Υπερβαίνει προφανώς τα όρια που θέτουν στο Διευθυντικό δικαίωμα της εργοδοσίας η καλή πίστη, τα χρηστά ήθη και ο οικονομικός και κοινωνικός σκοπός του δικαιώματος.

Η ιδιοκτήτρια του ΟΤΕ Γερμανική ΝΤΟΙΤΣΕ ΤΕΛΕΚΟΜ θα πρέπει επιτέλους να καταλάβει ότι δεν μπορεί να καταπατά τη εργατική νομοθεσία και νομολογία στην Ελλάδα ως αυτή να είναι κατεχόμενη χώρα και, μάλιστα, να μην εφαρμόζει ούτε καν τη σχετική με το θέμα δικαστική απόφαση.

Η κυβέρνηση είναι απαράδεκτο να κάνει τον τροχονόμο, να ανέχεται και να ενθαρρύνει τέτοιες αντεργατικές πρακτικές.

Η εκδικητική και παράνομη μετάθεση του εκλεγμένου μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΜΕ – ΟΤΕ Ευθύμη Κοντογεώργου πρέπει άμεσα να ανακληθεί και να εφαρμοστεί και η σχετική με το θέμα απόφαση του δικαστηρίου.

Αθήνα 19-1-2021

 

blogger templates | Make Money Online