Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

Αιφνιδιαστικό (;) 8ωρο μετά το πέρας των εκλογών

 PDF

Αιφνιδιαστικό (;) 8ωρο μετά το πέρας των εκλογών στον ΠΑΣΥΠ Γερμανό

Για μια ακόμα φορά οι «συγκυρίες» είναι εντυπωσιακές στην εργασιακή μας ζωή: Αμέσως μετά τις εκλογές στον ΠΑΣΥΠ Γερμανό, η διοίκηση μας απέστειλε μήνυμα για  εφαρμογή 8ωρου από 1/8/2021! Εάν το email αυτό είχε αποσταλεί πριν τις εκλογές, μήπως φοβόταν ότι θα υπήρχαν διαρροές υποψηφίων και πραγματικών ψήφων στη συνδικαλιστική παράταξη που θα μπορούσε να λέγεται κι «ενιαία εργοδοτική δύναμη»;

Το σύνολο, άλλωστε των παρατάξεων που την αποτελούν (Συν1, ΑΚΕ Ομίλου, ΑΚΕ Πασε) ψήφισαν στο τελευταίο δ.σ. της ΟΜΕ το διαχωρισμό των εργαζομένων της μητρικής από τους εργαζόμενους στις θυγατρικές, με την τρίμηνη – τουλάχιστον – συνέχιση του 7ωρου ΜΟΝΟ για τους εργαζομένους στη μητρική. Με αυτόν τον τρόπο, αφενός γεννάται θέμα διακριτής μεταχείρισης κι αφετέρου «νομιμοποιούνται» οι αναμφισβήτητες προθέσεις της διοίκησης για εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων. Για εργαζόμενους, δηλαδή, με οξυμένες ανισότητες μεταξύ τους, οι οποίοι δεν συναισθάνονται ότι έχουν κοινά συμφέροντα και διεκδικήσεις.

Εφόσον η διοίκηση επιμένει στην επαναφορά του οκταώρου η Αγωνιστική Συνεργασία αντιπροτείνει το συνεχές ωράριο των καταστημάτων. Στην πράξη αυτό έχει αποδείξει ότι δεν επηρεάζει τα συνολικά έσοδα (αντίθετα αν σχεδιαστεί προσεκτικά μπορεί να τα αυξήσει κιόλας), ενώ απογειώνει την παραγωγικότητα των εργαζομένων. Τώρα μάλιστα που το δίκτυο καταστημάτων είναι αδιαίρετο, αυτή η προοπτική είναι απολύτως ρεαλιστική.

Μέχρι, λοιπόν, το συνεχές ωράριο να γίνει πράξη, να υπάρχει μόνο μία διπλή προσέλευση την εβδομάδα για όλους. Ταυτόχρονα, να προσπαθήσουμε όλοι μαζί, ώστε οι εργαζόμενοι των τρίτων εταιριών που δουλεύουν στα καταστήματα να ενταχθούν πλήρως στη Γερμανός Α.Ε.

Είμαστε εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή και απαιτούμε αξιοπρέπεια, προσωπικό και οικογενειακό προγραμματισμό. Οι υστερόβουλες μεθοδεύσεις, οι απατεωνίστικες πλατφόρμες και η διακωμώδηση των διαδικασιών εκπροσώπησής μας δεν θα περάσουν!

 

 

 

 

blogger templates | Make Money Online