Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

Ολοκλήρωση των ηλεκτρονικών εκλογών – παρωδία

 PDF

Ολοκλήρωση των ηλεκτρονικών εκλογών – παρωδία στον ΠΑΣΥΠ Γερμανός

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι ηλεκτρονικές εκλογές – πραγματική παρωδία στον ΠΑΣΥΠ Γερμανός. Εκλογές που διεξάχθηκαν από εφορευτική επιτροπή που προερχόταν από μία και μόνο παράταξη και δεν απαντούσε σε κανένα ερώτημα άλλων παρατάξεων. Σε μία εκλογική διαδικασία που δεν τηρήθηκε το καταστατικό και δεν διασφαλίστηκε η αδιάβλητη διεξαγωγή τους.

Με πλατφόρμα εκλογών εντελώς άγνωστη, δίχως την προκήρυξη κάποιου διαγωνισμού, χωρίς να εξασφαλίζεται η μοναδικότητα του ψήφου των εργαζομένων, δίχως να δίνεται καμία απάντηση για τη διαδικασία. Με αυτή την αντιδημοκρατική κατρακύλα, τα αποτελέσματα των εκλογών περνάνε σε δεύτερη μοίρα. Δεν έχει καμία σημασία αν η παράταξη που οργάνωσε με αυτό τον τρόπο τις εκλογές πάρει οποιαδήποτε ποσοστό απολυταρχικού καθεστώτος. Σε μία διάτρητη διαδικασία το αποτέλεσμα μπορεί να είναι όπως ακριβώς επιθυμεί αυτός που το ελέγχει.

Η Αγωνιστική Συνεργασία έδωσε έντιμα και με παρρησία τον άνισο αυτό αγώνα, παρόλες τις ατεκμηρίωτες αφαιρέσεις υποψηφίων από το ψηφοδέλτιό της. Ο βασικός μας σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένας πυρήνας αποκλειστικά με εργαζομένους στο δίκτυο καταστημάτων, που θα ενδιαφέρεται για την επίλυση των προβλημάτων τους κι όχι για τις παραταξιακές λογικές. Ο σκοπός αυτός θεωρούμε ότι επιτεύχθηκε, μια και εκτός από εμάς κατέβηκαν κι άλλες δύο παρατάξεις που συνέβαλαν στον πλουραλισμό.

Αν οι ανεξάρτητες παρατάξεις ομονοήσουν, θεωρούμε ότι θα εκπέσει κάθε προσπάθεια φαιδροποίησης των εκλογικών διαδικασιών με πλατφόρμες ηλεκτρονικής ψηφοφορίας αμφιβόλου προέλευσης.

Η δημοκρατία δεν υπάρχει χωρίς πολυφωνία, ο συνδικαλισμός δεν υπάρχει όταν εκπροσωπεί την εργοδοσία.

 

 

 

blogger templates | Make Money Online