Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Στηρίζουμε την υγεία και την ασφάλεια - Στηρίζουμε τους ανεξάρτητους υποψηφίους

 PDF

Στηρίζουμε την υγεία και την ασφάλεια

Στηρίζουμε τους ανεξάρτητους υποψηφίους

31-5-2022

 

Είναι αδήριτη ανάγκη στις επιτροπές υγείας και ασφάλειας, να εκλεγούν όσοι/ες υποψήφιοι/ες έχουν τη διάθεση αλλά και το ηθικό ανάστημα, να αναμετρηθούν στην πράξη με τα προβλήματα και τις αιτίες τους. Όσοι/ες μπορούν και επιθυμούν να συγκρουστούν, ώστε να διασφαλίσουν αξιοπρεπείς και σύγχρονες συνθήκες εργασίας.

Δυστυχώς υπάρχει μια συνδικαλιστική παράταξη, η ενιαία δύναμη (sic!), που συμφώνησε με τη διοίκηση να μειώσει τον αριθμό των επιτροπών υγείας και ασφάλειας, αλλά και την εκπροσώπηση όλων των κτηριακών συγκροτημάτων/ γεωγραφικών περιοχών. Η ίδια παράταξη επιθυμεί να ελέγξει και τα αποτελέσματα στις εκλογές υγείας και ασφάλειας, εκλέγοντας τους δικούς της υποψηφίους/ες, που θα κάνουν τα χατίρια της διοίκησης, σύμφωνα με τα κελεύσματα του προέδρου και του γενικού γραμματέα της ΟΜΕ, οι οποίοι κάνουν μπίζνες ως απαλλαγμένοι εκπρόσωποι ….εργαζομένων!

Σας καλούμε να μαυρίσετε τους υποψηφίους που το μόνο που έχουν να σας παρουσιάσουν είναι «γνωριμίες», με όσους έχουν κατρακυλήσει τα εργασιακά μας δικαιώματα και την εργασιακή μας αξιοπρέπεια στο ναδίρ, «χαϊδεύοντας» για ιδιοτελείς λόγους τη διοίκηση.

Έχει ιδιαίτερη σημασία να αναδειχθούν όσοι/ες έχουν την ευαισθησία να αφιερωθούν/αφοσιωθούν ώστε να τεθούν οι απαραίτητες συνθήκες διασφάλισης της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων. Να αναδειχθούν όσοι/ες επιθυμούν να επικεντρωθούν στα προβλήματα υγείας και ασφάλειας και στην επίλυσή τους. Να περιθωριοποιήσουμε όσους/όσες επιθυμούν  κατ΄ επίφαση λύσεις, που μεταθέτουν τα προβλήματα στο εργοδοτικό/συνδικαλιστικό κατεστημένο  που λυμαίνεται τις ζωές μας.

Αναμφισβήτητα υπάρχουν τέτοιοι αξιόλογοι/ες υποψήφιοι/ες: Είναι αυτοί/ές που έχουν συμβάλει στην επίλυση μικρών θεμάτων και που πιθανότατα θα συμβάλλουν και στην επίλυση μεγαλύτερων προβλημάτων, εφόσον τους δώσουμε τη δυνατότητα. Είναι αυτοί οι υποψήφιοι/ες, που δεν τους προβάλλουν ούτε η διοίκηση ούτε το συνδικαλιστικό κατεστημένο.

Ας κοιτάξουμε δίπλα μας, ας ρωτήσουμε, ας εμπιστευτούμε υποψηφίους/ες με ακεραιότητα, με κοινωνική δράση, με διάθεση να αναδείξουν τα προβλήματα και να δώσουν λύση. Ας εμπιστευτούμε τους ανεξάρτητους υποψηφίους κι ας τους δώσουμε την ευκαιρία να αναδείξουν τα εργασιακά μας θέματα στον τομέα της υγείας και ασφάλειας, σε όφελος του κοινού εργασιακού μας συμφέροντος.


 

blogger templates | Make Money Online