Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019

Τι θέλει να αποκρύψει η ΑΚΕ ΠΕΤ-ΟΤΕ ακόμα και από τα μέλη της;
Τι θέλει να αποκρύψει η ΑΚΕ ΠΕΤ-ΟΤΕ ακόμα και από τα μέλη της;


 Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, Εδώ και καιρό τα ανοιχτά μέτωπα που επηρεάζουν τον εργασιακό μας βίο ολοένα αυξάνονται, κυρίως από την πολυεπίπεδη αδιαλλαξία που αντιμετωπίζουμε αλλά και την έλλειψη μιας σοβαρής αντίδρασης από την μεριά των σωματείων, καθιστώντας την καθημερινότητα  δυσκολότερη σε ολοένα και μεγαλύτερη μερίδα συναδέλφων. Θέματα όπως: Η εντατικοποίηση, αποτέλεσμα της ανυπαρξίας ουσιαστικών και διαφανών προσλήψεων και αντ΄ αυτών να έχουμε την  μη ανανέωση συμβάσεων απαραίτητων και δόκιμων τεχνικών στον ΟΤΕ. Η διαρκής πίεση με το αξιολόγιο για πιάσιμο  άπιαστων στόχων τώρα επιτείνεται και με το εικονικό κλείσιμο βλαβών. Είναι δε ενδεικτική της κατάστασης η επικίνδυνη πλέον αύξηση του χρόνου απόκρισης στις νέες συνδέσεις και στις βλάβες των πελατών. Η συρρίκνωση του κάθε μορφής έργου που επιτελείται από συναδέλφους λαμβάνει μορφή χιονοστιβάδας, με τελευταίο μέχρι στιγμής θύμα την μετάπτωση σε VOBB, με τους  εργολάβους του COSMOTE@YourService να έχουν μπει και σε αυτό τον τομέα. Και η επιδείνωση της ανταπόκρισης του SOC στους τεχνικούς και οι αλλαγές ωραρίων και οι αιφνιδιαστικές μεταθέσεις και το franchise των καταστημάτων και τα job families και το job rotation και ο κατάλογος μεγαλώνει συνεχώς.

Και ενώ για όλα τα  παραπάνω θα έπρεπε να είμαστε όλοι ισότιμα ενήμεροι, συνεχώς παίζεται το γνωστό παιχνίδι της απόκρυψης της πληροφορίας ειδικότερα από εκείνους που εκ της θέσεως τους την αντλούν θεσμικά και προνομιακά. Σαν επιστέγασμα αυτής της συμπεριφοράς στις 10/1/2019 ανακοινώθηκε στις παρατάξεις του σωματείου μας από την απόλυτα πλειοψηφούσα παράταξη ΑΚΕ το πρόγραμμα των τοπικών συνελεύσεων για το 2019. Στο πρόγραμμα αυτό φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού η θέση της εν λόγω πλειοψηφίας να δώσει το όσον δυνατόν μικρότερο βήμα έκφρασης στις υπόλοιπες παρατάξεις που  για ορισμένες από αυτές φτάνει στα όρια του αποκλεισμού. Κατάφεραν εν ολίγης να συμπιέσουν το πρόγραμμα 4 εβδομάδων ουσιαστικά σε δύο εβδομάδες ήτοι 21 συνελεύσεις την πρώτη 19 την δεύτερη τρεις την τρίτη και μία την τέταρτη εβδομάδα.

Η καινοφανής πρακτική αυτή φέρνει μια σαφέστατη υποβάθμιση της δημοκρατίας και του πλουραλισμού στο σωματείο μας πράγμα που θα έχει άμεσο αντίκτυπο στις διακινούμενες ιδέες και απόψεις για σφαιρική ενημέρωση και διαμόρφωση άποψης από τους συναδέλφους. Το έχουμε χιλιοπεί και το ξαναλέμε «η ποιότητα μιας δημοκρατίας φαίνεται από το πως οι πλειοψηφίες συμπεριφέρονται στις μειοψηφίες» και εδώ είχαμε την αλλεργική και παντελή άρνηση της ΑΚΕ για οποιαδήποτε αλλαγή στο πρόγραμμα παρόλο που ζητήθηκε επίμονα και από τέσσερις (Συναδελφική Αλληλεγγύη, ΑΣΕ, ΕΣΚ, Αγωνιστική Συνεργασία) από τις έξι παρατάξεις του σωματείου μας δίνοντας ακόμα ένα δείγμα γραφής για το πως θα είναι τα πράγματα στο μέλλον αν οι συσχετισμοί μείνουν όπως είναι σήμερα.

Αιδώς Ἀργεῖοι, υπερφίαλοι υπερόπτες, όσο θα υπάρχουν μέλη της Αγωνιστικής Συνεργασίας  στις εκπροσωπήσεις των σωματείων δεν θα μας κάμπτουν τέτοιες συμπεριφορές και μεθοδεύσεις θα είμαστε πάντα στην υπηρεσία όλων των εργαζόμενων για την ενημέρωσή τους αλλά κυρίως για την υπεράσπιση και την διεκδίκηση των συμφερόντων τους.
ενημερωθείτε, αναστοχαστείτε, αμφισβητείστε τώρα.


Διαβάστε περισσότερα...

Στάση εργασίας για το εργατικό δυστύχημα στο γηπέδο της ΑΕΚΟικοδόμοι: Στάση εργασίας για το εργατικό δυστύχημα στο γηπέδο της ΑΕΚ

Από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη της βάρδιας, την Τρίτη 15 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας στο εργοτάξιο της κατασκευής του Γηπέδου της ΑΕΚ, από το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.
Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Απαιτούμε τώρα μέτρα υγείας και ασφάλειας για όλους τους εργαζόμενους, πάγιο και διαχρονικό αίτημα του Συνδικάτου μας.

Να μην χυθεί άλλο αίμα εργάτη.
Θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο χώρο του εργοταξίου, όπου διεκδικούμε:
Υπογραφή Σ.Σ.Ε. στο εργοτάξιο, με αυξήσεις στα μεροκάματα
7ωρο – 5μερο – 35ωροκόντρα στην εντατικοποίηση και την εκμετάλλευση των κατασκευαστών και στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης.
Δυναμώνουμε και οργανώνουμε τον αγώνα μας με μπροστάρη τις δικές μας ανάγκες».

πηγή http://www.ert.gr/eidiseis/ellada/kinonia/oikodomoi-stasi-ergasias-gia-to-ergatiko-dystychima-sto-gipedo-tis-aek/

Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019

48ωρη απεργία στον ΣΚΑΪ μετά τις μαζικές απολύσεις


48ωρη απεργία στον ΣΚΑΪ μετά τις μαζικές απολύσεις

 Αποτέλεσμα εικόνας για εικονες σκαι

Με 48ωρη απεργία, πέραν της τρίωρης στάσης που είναι σε ισχύ από τις 19:00 έως τις 22:00, απαντούν οι εργαζόμενοι στον ΣΚΑΪ στις μαζικές απολύσεις που ανακοινώθηκαν σήμερα σε 12 εργαζομένους.
Κατόπιν σχετικής απόφασης στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΙΤΑ, της ΕΤΕΡ και της ΕΣΠΗΤ προχώρησαν στην προκήρυξη 48ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς τηλεόρασης και τους τεχνικούς ραδιοφώνου, που εργάζονται στον Τ/Σ «ΣΚΑΪ», τον Ρ/Σ «ΣΚΑΪ 100,3» και στην ιστοσελίδα «skai.gr» από τις 06:00 πμ του Σαββάτου, 12 Ιανουαρίου 2019 έως τις 06:00 π.μ της Δευτέρας, 14 Ιανουαρίου 2019.
Επίσης, στις 12 μ.μ. του Σαββάτου θα γίνει συνέλευση των εργαζομένων στην ΕΣΗΕΑ καθώς, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, η ιδιοκτησία του «ΣΚΑΪ» απαγόρευσε για ακόμη μία φορά την είσοδο των σωματείων στον χώρο εργασίας.
«Εργαζόμενοι και σωματεία θα οργανώσουμε όλοι μαζί την περιφρούρηση της απεργίας και θα αποφασίσουμε για τα επόμενα βήματα.
Απαιτούμε να ανακληθούν αμέσως όλες οι απολύσεις», καταλήγουν οι ενώσεις Τύπου στην κοινή τους ανακοίνωση.

Πηγή: http://www.efsyn.gr/arthro/48ori-apergia-ston-skai-meta-tis-mazikes-apolyseis

Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2018

Καλές Γιορτές

https://4.bp.blogspot.com/-rEH_YkoRQg8/XCC7qiS521I/AAAAAAAABCQ/soa7yoBaR6EcxJzJ6BZrm__RAl90knERgCPcBGAYYCw/s640/xmas_2018_final.jpg

Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018

Ποσοστά ασφαλείας για το 2019.


   PDF

Αθήνα 14/12/2018

Ένα βήμα έγινε, πολλές καινούργιες προκλήσεις έρχονται!

Συναδέλφισσες  και συνάδελφοι,

Υπογράφηκε στις 19/11/2018 όπως κάθε χρόνο η νέα συμφωνία για τα ποσοστά ασφαλείας που υποχρεούται βάση νόμου να παρέχει η συνδικαλιστική οργάνωση όταν κηρύσσει απεργία και τα οποία θα ισχύσουν για το 2019.  Πέρασε λοιπόν ένας χρόνος από τότε που πρώτοι ασκήσαμε  πίεση,  με την ανάδειξη του θέματος του παραρτήματος Α της προηγούμενης συμφωνίας πού μετέτρεπε τα ποσοστά ασφαλείας σε ιδιότυπο απεργοσπαστικό μηχανισμό. Πιέσαμε λοιπόν στα όργανα του συνδικάτου (Δ.Σ.), στις τοπικές συνελεύσεις όπου μετά προστέθηκαν και άλλοι  συνοδοιπόροι στο θέμα αυτό, με την ανακοίνωση μας αλλά και με κάθε ευκαιρία, με σκοπό την απάλειψή του. Στην νέα λοιπόν σύμβαση το περιβόητο παράρτημα που με τόση θέρμη είχε υπερασπιστεί και επαναδιατυπώσει επί τα χείρω η τότε ηγεσία της ΠΕΤ-ΟΤΕ έχει εξ’ ολοκλήρου αφαιρεθεί.

Τώρα που έγινε πράξη αυτό που λέγαμε ως αυτονόητο δεν πανηγυρίζουμε, γιατί δεν έγινε ένα άλλο επίσης αυτονόητο,  δηλαδή να μειωθεί ο αριθμός των εργαζόμενων ως ποσοστό ασφαλείας καθώς έχει μειωθεί το προσωπικό  του ΟΤΕ.
Προτείνουμε ακόμα να θεσμοθετηθεί η χρήση του απεργιακού ταμείου του σωματείου μας, έτσι ώστε να  ενδυναμωθεί η συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις, που όλα τα σημεία των καιρών δείχνουν ότι θα είναι μπροστά μας.
Τα σημεία των καιρών άλλωστε δείχνουν ότι η ανάγκη αυτή θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη γιατί η διοίκηση:

·         Αυξάνει ολοένα και περισσότερο την αναλγησία της  σε σειρά ανοιχτών αλλά και νέων ζητημάτων σε πλήρη αντίθεση με το “flexibility”, “agility” και “ liquidity” (!) που ζητά από τους εργαζόμενους.

·         Αρνείται ουσιαστικές και διαφανείς προσλήψεις.

·         Επιτείνει την πίεση για πιάσιμο  άπιαστων στόχων.

·         Αδιαφορεί για τις κάκιστες συνθήκες εργασίας που επικρατούν σε χώρους που εργάζονται εκατοντάδες συνάδελφοι.

·         Συρρικνώνει το κάθε μορφής έργο που επιτελείται από συναδέλφους εντός Ομίλου και το παραχωρεί σε ημέτερους και μη εργολάβους.

·         Αγνοεί την επικίνδυνη πλέον αύξηση του χρόνου απόκρισης στα αιτήματα και στις βλάβες των πελατών.

Που θα σταματήσει λοιπόν αυτή η εργασιακή κατηφόρα; η οποία σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη ιλιγγιώδη ανηφόρα των κερδών είναι εκτός από σχήμα οξύμωρο και τρομερά αγχωτικό; Ειδικά για την πρώτη γραμμή  όπου οι εργαζόμενοι το βιώνουν πλέον καθημερινά με την πίεση και τις απειλές των προϊσταμένων τους, αλλά και τις προσβολές πλέον όλο και περισσότερων πελατών.

Το μέλλον που διαφαίνεται να έχει σχεδιαστεί για εμάς δεν είναι αναπόφευκτο αν όλοι μας αναστοχαστούμε την δύναμη μας, την οποία  χρόνια και χρόνια τώρα αδρανοποιούν οι συνδικαλιστικές ηγετικές ελίτ στο όνομα της «ευθύνης» όπου  κρύβουν τις αδυναμίες και τις εξαρτήσεις τους. Δεν είναι ποτέ αργά να ξαναβρούμε την δύναμη μας η οποία θα ανατρέψει ό,τι δυσοίωνο αυτή την στιγμή φαίνεται να υπάρχει στον ορίζοντα. Η ανάθεση και η φυγή δεν είναι λύση. Η συνειδητοποίηση και η μαζική συμμετοχή μπορούν και πρέπει να είναι η απάντηση μας.

ενημερωθείτε, αναστοχαστείτε, αμφισβητείστε


Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2018

ΠΑΣΕWIND: Στάση εργασίας την Παρασκευή 7/12 08.00 με 11.00 - Συνεχίζουμε τον αγώνα μας - δεν υπογραφεί κανείς την απόλυσή του


ΠΑΣΕWIND: Στάση εργασίας την Παρασκευή 7/12 08.00 με 11.00 - Συνεχίζουμε τον αγώνα μας - δεν υπογραφεί κανείς την απόλυσή του
Συνάδελφοι,
Βρισκόμαστε στην τέταρτη μέρα από τις πέντε που έχει ορίσει η εργοδοσία για να αποφασίσουν οι συνάδελφοι στο τηλεφωνικό κέντρο και το backoffice αν θέλουν να βγουν εθελοντικά στην ανεργία.
Στη σημερινή γενική συνέλευση ανανεώσαμε την απόφαση πως δε πρόκειται να υποχωρήσουμε, πως δε πρόκειται να τους χαρίσουμε χρόνια εργασίας, θυσιών, βραδινών και ατελείωτων βαρδιών, γιορτών και αργιών μακριά από τις οικογένειες μας!
Έδω και τέσσερις μέρες οι συνάδελφοι στις εμπλεκόμενες διευθύνσεις έχουν σταματήσει τη δουλειά, δίνουν μαζί με το σωματείο τον αγώνα για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας τους.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους στη Wind αλλά και σε όλο τον κλάδο να δείξουν την αλληλεγγύη τους!
Συμμετέχουμε όλοι στην στάση εργασίας την Παρασκευή 7/12 08.00 – 11.00 και στην συγκέντρωση μπροστά στο κτίριο της Λ.Αθηνών
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας – δεν υπογραφεί κανείς την απόλυσή του
Απαιτούμε την γραπτή δέσμευση της διοίκησης της Wind για δύο χρόνια για τα παρακάτω:
1.      Ότι δε θα υπάρξει καμία απόλυση συναδέλφου από τις εμπλεκόμενες διευθύνσεις
2.      Ότι δε θα υπάρξει καμία βλαπτική μεταβολή των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων στις εμπλεκόμενες διευθύνσεις σε ωράρια και ώρες δουλειάς, σε αντικείμενο και ευθύνες, στην πληρωμή υπερωριών, στα νυχτερινά, στα επιδόματα.
3.      Ότι δε θα γίνει καμία αποκοπή έργου των εμπλεκόμενων διευθύνσεων και μεταβίβαση του σε εργολάβο.
4.      Ότι δε θα προχωρήσει η μετακίνηση των τμημάτων. θεωρούμε την δικαιολογία της μετακόμισης προσχηματική δεδομένου πως η λειτουργιά των τμημάτων γίνεται εδώ και χρόνια χωρίς πρόβλημα από το κτίριο της Λ. Αθηνών και μόνο στόχο έχει να ωθήσει τους συναδέλφους σε αποδοχή της εθελουσίας.

Διαβάστε περισσότερα...
 

blogger templates | Make Money Online