Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018

Άνευ προηγουμένου ακρότητες από τον εκλεκτό της ΠΑΣΚΕ: Απολύθηκε συνδικαλίστρια από το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής

Μαύρες μέρες για το συνδικαλιστικό κίνημα 
Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν έχει απέναντί του μόνο την εργοδοσία, τον ΣΕΒ, την τρόικα, την κυβέρνηση και την μνημονιακή αντιπολίτευση. Το τελειωτικό χτύπημα το δίνει η ίδια η ηγετική του ομάδα. Μιλάμε για την υπόλογη, μνημονιακή, εργοδοτική και συμβιβασμένη πλειοψηφία των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ που αυτή την φορά ανέβασε τον πήχη της απαξίωσης του σε άλλη διάσταση. Για τα «κατορθώματα» του πράσινου συνδικαλιστή και προέδρου του Ε.Κ. Κομοτηνής Π. Μαγαλιού έχουμε διαβάσει κατ επανάληψη. Αλλά δεν περιμέναμε ότι θα έφθανε στο έσχατο σημείο συνδικαλιστικής αγυρτείας, να απολύσει την υπάλληλο του Εργατικού Κέντρου Ρύια Πατσατζή, η οποία είναι και μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου αλλά και Πρόεδρος πρωτοβάθμιου κλαδικού σωματείου και την οποία εδώ και μεγάλο διάστημα έχει στοχοποιήσει.
Καταδικάζουμε απερίφραστα την αχαρακτήριστη πρακτική του Μαγαλιού και της παράταξής του και απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης της συναδέλφισσας Ρυίας Πατσατζή.
Τέλος αναδημοσιεύουμε την σχετική ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Συνδικαλιστικής Παρέμβασης στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής

Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση
Κίνηση Εργαζομένων στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής
Έχουμε καταγγείλει επανειλημμένα  την συμπεριφορά του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου  κ. Μαγαλιού  και της παράταξής του,  οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την πλειοψηφία τους,  το έχουν  μετατρέψει  σε φέουδο εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων. Μια πλειοψηφία η οποία προέκυψε από τις νόθες διαδικασίες του τελευταίου Συνεδρίου και δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι από  την παράταξη του κ. Μαγαλιού εκλέγονται από Σωματεία σφραγίδες ή από ανύπαρκτα Σωματεία, χωρίς καμία δράση.
Αλλά ακόμα κι εμείς, δεν είχαμε φανταστεί , μέχρι που θα φτάσει η κατάντια,  αυτών που αυτοαποκαλούνται «συνδικαλιστές» και που αμαύρωσαν το συνδικαλιστικό κίνημα όλα αυτά τα χρόνια, στα μάτια του κόσμου. Δυστυχώς το είδαμε, στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου, που έγινε στις 13/02/2018 και στο οποίο η πλειοψηφία του κ. Μαγαλιού αποφάσισε, παρά την άρνηση  την δικιά μας, αλλά και του ΠΑΜΕ να συμμετέχουμε σ’ αυτή την πρωτοφανή διαδικασία,  την απόλυση της υπαλλήλου του Ε.Κ. Ρύιας Πατσατζή, η οποία είναι και μέλος της Διοίκησης του Ε.Κ. αλλά και Πρόεδρος πρωτοβάθμιου κλαδικού σωματείου και την οποία εδώ και μεγάλο διάστημα έχει στοχοποιήσει, πιστεύοντας ότι έτσι θα φιμώσει την κριτική που του ασκεί  η παράταξή μας, της οποίας είναι μέλος η Ρύια Πατσατζή.
Μάλιστα για ν’ αποφύγει ο ίδιος να εισηγηθεί την εν λόγω απόλυση, μια και με την Ρύια Πατσατζή υπάρχουν εδώ και καιρό δικαστικές εκκρεμότητες , κατασκεύασε μια «πειθαρχική επιτροπή» καταστρατηγώντας το καταστατικό του Ε.Κ., το οποίο δεν προβλέπει κάτι τέτοιο.  Σε αυτήν την «επιτροπή»  τοποθέτησε άτομα της αρεσκείας του, μόνο από την παράταξή του και η οποία ανέλαβε να κάνει την εισήγηση της απόλυσης κατά παραγγελία.
Καταγγέλλουμε την απόφαση αυτή  ως  εντελώς  παράνομη και  καταχρηστική και ζητάμε την άμεση ανάκλησή της. Δηλώνουμε ότι θ’ αντιδράσουμε με κάθε μέσο, νομικό και συνδικαλιστικό σε αυτές τις πρακτικές, που μπορεί να εκθέτουν τον ίδιο τον κ. Μαγαλιό, αλλά εκθέτουν και το Εργατικό Κέντρο ανεπανόρθωτα.
Καλούμε για άλλη μια φορά, τα μέλη της πλειοψηφίας να πάψουν να καλύπτουν τις αυθαιρεσίες του κ. Μαγαλιού και να γνωρίζουν ότι είναι συνυπεύθυνοι σε ότι εξευτελίζει  τον θεσμό του Ε.Κ. στα μάτια των εργαζομένων της περιοχής, σε μια περίοδο που δέχονται  επίθεση η Εργατική Τάξη και τα εργατικά δικαιώματα από τις μνημονιακές πολιτικές.
Η Τρομοκρατία  που έχει εξαπολύσει ο κ. Μαγαλιός και η παράταξη του με κύριο στόχο την παράταξή μας δεν θα περάσει!!
Κομοτηνή 14/02/2018
  

Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018

Ο Βασιλιάς είναι γυμνός - Θλιβερές διαπιστώσεις από την 38η Σ.Α. της ΠΕΤ-ΟΤΕ


Αθήνα 12-2-2018
Ο Βασιλιάς είναι γυμνός
Θλιβερές διαπιστώσεις από την 38η Σ.Α. της ΠΕΤ-ΟΤΕ


 Διανύουμε τον δεύτερο μήνα της τρίμηνης παράτασης ισχύος της σύμβασης και ταυτόχρονα απέχουμε δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές της ΠΕΤ-ΟΤΕ. Θα περίμενε κανείς ότι οι εκλογές θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργήσουν ένα κλίμα αγωνιστικής επαγρύπνησης που να ασκεί πίεση στη αδιαλλαξία της διοίκησης. Αντίθετα η πλειοψηφία της ΠΕΤ-ΟΤΕ και κυρίως η (Δ)ΑΚΕ, επέλεξε τον ρόλο του πυροσβέστη όσον αφορά την διένεξη με την διοίκηση του ΟΤΕ, ενώ στην 38η ΣΑ της ΠΕΤ-ΟΤΕ επιδόθηκε σε κατασκευή εσωτερικών εχθρών εντός του συνδικάτου, με απώτερο στόχο να συσπειρώσει τα μέλη και τα στελέχη της που παραμένουν αμίλητα και αμήχανα μπροστά στις αποκαλύψεις:

·           Γιατί υπέγραψαν την κατάπτυστη απεργοσπαστική συμφωνία (και μάλιστα διετή) για τα ποσοστά ασφαλείας που παραχωρεί απόλυτο διευθυντικό δικαίωμα στην εργοδοσία; Γιατί μετά την αποκάλυψη που έκανε η Αγωνιστική Συνεργασία, πρώτα έλεγαν ψευδώς ότι πρόκειται για όρο που έμπαινε σε όλες τις παλιότερες συμβάσεις και στην συνέχεια εξέδωσαν την αξιοθρήνητη ανακοίνωση στην οποία βιάζοντας την ελληνική γλώσσα ισχυρίζονται ότι άλλο υπέγραψαν και άλλο εννοούσαν; Γιατί μετά τις αποδοκιμασίες των εργαζομένων για την υπονομευτική στάση τους και ενώ αναδιπλώθηκαν, ισχυρίζονται ότι άλλαξε η διατύπωση της σύμβασης χωρίς να την προσκομίζουν;

·           Γιατί επιμένουν να μιλούν για ενότητα (οι αρχιερείς των διασπάσεων) και την ίδια στιγμή ξεκινούν κυνήγι μαγισσών για να καλύψουν την δική τους ανυπαρξία; Σε ποιόν οφείλεται η πολυδιάσπαση και ο κατακερματισμός των συνδικαλιστικών δυνάμεων αν όχι στην δική τους υστερόβουλη και διασπαστική πρακτική; Ποιοι έχουν τις τεράστιες πλειοψηφίες και όφειλαν να κάνουν επίθεση φιλίας και ενότητας αντί των ύβρεων και των συκοφαντικών επιθέσεων σε άλλα σωματεία; Πως άραγε υπηρετήθηκε η ενότητα των εργαζομένων και το αίτημα για συνένωση των διάσπαρτων συνδικαλιστικών δυνάμεων σε ένα σωματείο στον όμιλο και μια κλαδική ομοσπονδία; Μήπως με τις εξαγορές μελών και την βίαιη απόσχιση της παράταξης της ΑΚΕ από άλλα σωματεία; Με τις ύβρεις και τις συκοφαντίες που ο εκπρόσωπος της ΑΚΕ εξαπέλυσε κατά άλλων σωματείων τα οποία παρεμπιπτόντως, κλήθηκαν στην ΣΑ για να χαιρετίσουν τις εργασίας της (sic);

·           Γιατί αντί να απαντήσουν στην κριτική ότι υπέγραψαν τρίμηνη παράταση της ΣΣΕ, προκειμένου να παραπλανήσουν τα μέλη της ΠΕΤ-ΟΤΕ και να υποκλέψουν ξανά την ψήφο τους, ισχυρίζονται ψευδόμενοι ότι έτσι διέσωσαν τις θέσεις εργασίας από των πογκρόμ ομαδικών απολύσεων που υποτίθεται θα έκανε η διοίκηση την 1-1-2018; Γιατί ροκανίζουν το τρίμηνο χωρίς να κάνουν τίποτα;

·      Γιατί αλλοίωσαν και  νόθευσαν το διεκδικητικό πλαίσιο; Γιατί αφαίρεσαν ακόμα και από το πανό της 38η ΣΑ της ΠΕΤ-ΟΤΕ τις τρείς από τις τέσσερις κόκκινες γραμμές της διαπραγμάτευσης; (ενιαία συλλογική σύμβαση στον όμιλο ΟΤΕ, αυξήσεις για ΟΛΟΥΣ, άρση των διαχωρισμό μεταξύ εργαζομένων σε μισθό, ωράριο, άδειες, επιδόματα). Και όταν λένε διασφάλιση θέσεων εργασίας γιατί δεν ξεκαθαρίζουν ότι μιλούν μόνο για τις θέσεις εργασίας των παλιών; Γιατί αποκρύπτουν από τους νέους συναδέλφους ότι αυτό που διεκδικούν γι’ αυτούς είναι «αυξήσεις» 3,5% για το 2018 και  3,5% για το 2019 με 40ωρο – δηλαδή μεσοσταθμικά 5,25%  και 20€ σε κουπόνια ανά μήνα; Γιατί υπαινίσσονται ότι η «αύξηση» θα αφορά τις καταβαλλόμενες αποδοχές ενώ γνωρίζουν ότι η διοίκηση έχει ξεκαθαρίσει ότι η «αύξηση» θα αφαιρεθεί από την προσωπική διαφορά; Γιατί δεν λένε στους παλιούς εργαζόμενους ότι αυτό που διεκδικούν για αυτούς είναι 1,5% για το 2018 και 1,5% για το 2019 με 35ωρο, ποσό που κατά το ήμισυ καλύπτει το κόστος της συμμετοχής μας στις δύο 48ωρες απεργίες;

·           Γιατί στο όνομα της «δημοκρατίας» οι εκπρόσωποι της ΑΚΕ στην ΣΑ δεν έδωσαν τον λόγο στον εκπρόσωπο της Αγωνιστικής Συνεργασίας στην συζήτηση για το πρόγραμμα δράσης; Γιατί όταν κάποιος ομιλητής δεν ήταν της αρεσκείας τους, διέκοπταν, φωνασκούσαν, ειρωνεύονταν και ασκούσαν ένα ιδιότυπο bullying επιδεικνύοντας φασίζουσες συμπεριφορές; Αν τελικά θεωρούν ότι οι εργασίες της ΣΑ είναι επετειακές, χωρίς πραγματική σημασία, αν δεν πιστεύουν στον διάλογο, αν απαξιώνουν τον  προβληματισμό, γιατί επιμένουν να διοργανώνουν ένα θεσμό, που δεν μπορούν να τον υπηρετήσουν στοιχειωδώς δημοκρατικά; 

Τα έργα και οι ημέρες τους στην ΠΕΤ-ΟΤΕ και γενικότερα στο σ.κ. του ΟΤΕ είναι γνωστά. Πρέπει κάποιος να έχει απολέσει ολοκληρωτικά την μνήμη του, για να ξεχάσει τις πρακτικές της συνδικαλιστικής ηγεσίας της (Δ)ΑΚΕ, αλλά  και της Συν. Αλλ. (ΠΑΣΚΕ). Δεν ξεχνάμε την πλήρη ταύτιση και υποταγή τους στα κόμματά τους (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) που υπαγορεύει την αντεργατικές και νεοφιλελεύθερες απόψεις  τους. Δεν ξεχνάμε την ολοκληρωτική πρόσδεσή τους στο άρμα της εργοδοσίας, αφού από αυτήν σιτίζονται και σε αυτήν στηρίζονται. Δεν ξεχνάμε ότι είναι απολύτως στοχοπροσηλωμένοι στην δική τους  συνδικαλιστική επιβίωση και αναπαραγωγή, σε θέσεις και αξιώματα στα οποία αντί των εργαζομένων, υπερασπίζονται αλλότρια συμφέροντα.  Δεν ξεχνάμε την μόνιμη ενασχόλησή τους, με μικροεξυπηρετήσεις  και ρουσφέτια, δράσεις στις οποίες διαπρέπουν, παρέχοντας στους αφελείς που τους εμπιστεύονται, κοινωνικό τουρισμό, μεταθέσεις, διακοπές στα θέρετρα, δάνεια, θέσεις ευθύνης. Ότι δηλαδή αποτελεί δικαίωμα για τους εργαζόμενους το μετατρέπουν σε προνόμιο για το οποίο θα πρέπει να τους ευγνωμονούν.

Ως εδώ:
Γυρίζουμε την πλάτη στους «επαγγελματίες»  που  υποτιμούν την νοημοσύνη μας.

Γυρίζουμε την πλάτη στους «σωτήρες», τους «επαΐοντες», τους «αγωνιστές»

Χαράζουμε μια πορεία συνέπειας, αξιοπρέπειας, αγωνιστικότητας, υπεράσπισης αρχών και αξιών

Αλλάζουμε τους συσχετισμούς της ήττας και της μιζέριας

Ψηφίζουμε – στηρίζουμε Αγωνιστική Συνεργασία ΠΕΤ-ΟΤΕ

Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου 2018

Cyta Hellas: Εξαιρετικά επιτυχημένη απεργία! Επόμενο βήμα, 24ωρη απεργία του κλάδου! Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη 24ωρη απεργία στην Cyta Hellas με βασικό αίτημα των εργαζομένων την προστασία των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους. Η Cyta Hellas έχει προσφάτως εξαγορασθεί από την Vodafone χωρίς να έχουν ενημερωθεί οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και στις δύο εταιρείες σχετικά με τις συνέπειες των όρων και συνθηκών εργασίας τους που θα έχει ως αποτέλεσμα η εξαγορά αυτή.
Η πρώτη απεργιακή κινητοποίηση του σωματείου εργαζομένων της Cyta Hellas κρίνεται ιδιαίτερα επιτυχημένη. Η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία είχε ποσοστά συμμετοχής πανελλαδικά 80 – 85 %! Συγκεκριμένα στα δύο κτίρια της Αττικής (Λ. Αλεξάνδρας και Μεταμόρφωση) στα οποία αθροιστικά εργάζονται 450 – 500 άτομα, υπήρξε καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία!
Η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων Cytashop σε όλη την Ελλάδα παρέμειναν κλειστά, παρότι δεν είναι εύκολη η επικοινωνία μεταξύ των συναδέλφων και απουσιάζει η προσωπική επαφή σε απομακρυσμένες περιοχές της επαρχίας.
Υπήρχε περιφρούρηση της απεργίας από τα μέλη του σωματείου εργαζομένων και από αλληλέγγυους, αλλά στη συνέχεια και από συνάδελφους εργαζόμενους που δεν ήταν μέλη του σωματείου. Πολλοί συνάδελφοι στην αρχή ήταν διστακτικοί, αλλά όταν ενημερώθηκαν για το τι ακριβώς συμβαίνει και για τους λόγους της περιφρούρησης μιας απεργίας βλέποντας και την μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, θέλησαν και οι ίδιοι να βοηθήσουν, προσπαθώντας να μεταπείσουν τους ελάχιστους συναδέλφους οι οποίοι κυρίως για οικονομικούς λόγους επιθυμούσαν να μπούνε στα κτίρια και να εργαστούν.
Το πλατύ ενωτικό κάλεσμα που απηύθυνε το σωματείο εργαζομένων της Cyta Hellas αρχικά προς τα υπόλοιπα 5 σωματεία (Vodafone, Wind, Nokia, Πλαίσιο, Σ.Μ.Τ.) που αποτελούν τον συντονισμό σωματείων και εργαζομένων στις τηλεπικοινωνίες και τη νέα τεχνολογία, αλλά και προς τα υπόλοιπα σωματεία, φορείς και συλλογικότητες όπως Radical IT, 360, Forthnet – Nova, Σ.Ε.ΤΗ.Π, Victus Networks, Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Vodafone – Wind – Victus, Ε.Κ.Α., Ταξική Πορεία, Ανεξάρτητη Παρέμβαση ΟΑΣΑ, Α.Τ.Ε. ΟΑΣΑ, Avanti, Συντονισμός Ενάντια Στα Μνημόνια, Τοπικός Συντονισμός Αμπελοκήπων όπως και πλήθος άλλων πολιτικών-κοινωνικών οργανώσεων και απλών πολιτών είχε μεγάλη ανταπόκριση και τους ευχαριστούμε θερμά για την αλληλεγγύη τους.
Το κλίμα μέσα στους εργαζόμενους ήταν πραγματικά συναδελφικό, διαπιστώνοντας την δύναμη και τα αποτελέσματα που μπορεί να έχει η οργανωμένη συλλογική δράση μπορούν οι ίδιοι εργαζόμενοι πλέον να πιστέψουν ότι εφόσον παραμείνουν ενωμένοι με γνώμονα τα κοινά τους συμφέροντα είναι εφικτό να τα διασφαλίσουν αλλά και να τα διευρύνουν στη συνέχεια.
Αυτό που χρειάζεται τώρα όμως είναι η εξέλιξη των επιτυχημένων κινητοποιήσεων από επιχειρησιακό επίπεδο σε κλαδικό ώστε να ολοκληρωθεί το αρχικό πολύ σημαντικό πρώτο βήμα που έγινε από τους εργαζόμενους της Cyta Hellas.
Το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι μια 24ωρη απεργία για το σύνολο του κλάδου της τηλεφωνίας και των νέων τεχνολογιών!
Έχουν υπάρξει ήδη οι πρώτοι σχεδιασμοί με τους συναδέλφους από την Vodafone για κοινή Γενική Συνέλευση και απεύθυνση προς την διοίκηση της Vodafone σχετικά με το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων.
Επίσης την μεθεπόμενη εβδομάδα πρόκειται να συσκεφθούν τα 6 σωματεία του συντονισμού στον κλάδο (CYTA Hellas, Vodafone, Wind, Nokia, Πλαίσιο, Σ.Μ.Τ.) προκειμένου να σχεδιάσουν και να οργανώσουν τα επόμενα βήματα στον χώρο. Θα διεξαχθεί επίσης η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της Cyta Hellas που θα κάνει τον απολογισμό της κινητοποίησης της Παρασκευής 2/2και θα συναποφασίσει τις επόμενες.
Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους τους εργαζόμενους ότι μόνος του ο κάθε χώρος δεν μπορεί να νικήσει. Οι εργοδότες πρέπει να νοιώσουν την πίεση από το σύνολο των εργαζομένων του κλάδου. Όλοι μαζί μπορούμε να κάμψουμε την αδιαλλαξία των εργοδοτών.
Βαγγέλης Κολτσίδης,
γενικός γραμματέας Σωματείου Εργαζομένων CYTA Hellas

Αναδημοσίευση από το http://net.xekinima.org

Διαβάστε περισσότερα...
 

blogger templates | Make Money Online