Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020

Κυκλοφόρησε το 30ο φύλλο του Δελτίου της Αγωνιστικής Συνεργασίας

 


 

Περιεχόμενα:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

Διαβάστε περισσότερα...

Θυγατρικές με μοναδικό στόχο τους μισθούς και την εργασία

Άρθρο από το 30ο φύλλο του δελτίου της Αγωνιστικής Συνεργασίας που κυκλοφορεί  


Θυγατρικές με μοναδικό στόχο τους μισθούς και την εργασία


Η μεταφορά των επιχειρησιακών αντικειμένων με μικρό ποσοστό κέρδους και η μετακίνηση μεγαλύτερων σε ηλικία εργαζομένων (κατά προτεραιότητα) στις θυγατρικές E-Value, Oteplus και Γερμανός, φανερώνει την επιθυμία της διοίκησης ομίλου ΟΤΕ/Deutsche Telekom να μειώσει ακόμα περισσότερο τους μισθούς, να απολύει ευκολότερα και να εξαφανίσει τα όποια εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει.

Πραγματικά, τα αντικείμενα που έχουν υψηλή κερδοφορία παραμένουν στη μητρική εταιρία, ενώ στις θυγατρικές μεταφέρονται μόνο αυτά που έχουν φθίνουσα πορεία, μαζί με τους εργαζόμενους που η εταιρία θεωρεί «ανεπιθύμητους». Συνεπώς σε πολύ λίγα χρόνια οι εργαζόμενοι στις θυγατρικές θα αρχίσουν να εκβιάζονται ότι επειδή μειώνονται τα κέρδη και ο κύκλος εργασιών θα πρέπει να μειώσουν τους μισθούς τους προκειμένου η εταιρία να μην κάνει μαζικές απολύσεις, να μην κλείσει ή να μην πουληθεί.

Οι εργαζόμενοι έχουν νομικά το δικαίωμα της εναντίωσης (Ανοιχτή Συνέλευση Εργαζομένων 10/4/19, διοργανωτής: Αγωνιστική Συνεργασία), όμως για να είναι αυτό ισχυρό θα πρέπει να γίνει μαζικά και συντονισμένα. Γι’ αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος του συνδικαλιστικού κινήματος (στην προκειμένη περίπτωση της ΟΜΕ) που οφείλει να διασφαλίσει γραπτά και με κάθε νομική τεκμηρίωση, ότι οι θυγατρικές δεν γίνονται προκειμένου η διοίκηση να συνεχίζει να πλήττει βάναυσα μισθούς, θέσεις εργασίας και αξιοπρέπεια και ότι όσοι εργαζόμενοι μεταφερθούν θα γίνει κατόπιν δική τους επιλογής. Αν αυτό δεν το πράξει η διοίκηση απλά και οργανωμένα θα πρέπει να αρνηθούμε το σχέδιο των θυγατρικών και να στρέψουμε τους εργαζόμενους στο δικαίωμα της εναντίωσης. Ταυτόχρονα, να κάνουμε κινητοποιήσεις για την ενημέρωση της κοινωνίας, αλλά και των θεσμικών & πολιτικών φορέων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Θα πρέπει να κάνουμε ευρέως γνωστό μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όλοι οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΟΤΕ, με προμετωπίδα όσους βίαια και ετσιθελικά στοχοποιούνται από τη διοίκηση και τους προτείνουν ένα «εθελούσιο» δωράκι, προκειμένου να μην μεταφερθούν στις θυγατρικές. Είμαστε υποχρεωμένοι να ξεπεράσουμε τα συστημικά μέσα πληροφόρησης, προκειμένου να διαλύσουμε το παραμυθάκι της διοίκησης στα δελτία ειδήσεων για ιδεατές συνθήκες εργασίας στον Όμιλο ΟΤΕ. Είναι αναμφισβήτητο πια ότι η αποεπένδυση του Ομίλου ΟΤΕ μέσω της «σαλαμοποίησής» του, περνάει στην παρούσα φάση από τη μεταφορά του ανεπιθύμητου έργου και των ανεπιθύμητων εργαζομένων στις θυγατρικές.

Η Deutsche Telekom αφού εκποίησε σχεδόν το σύνολο των επενδύσεων του Ομίλου στα Βαλκάνια και αλλού (π.χ. τ/ε δορυφόρος), αφού μείωσε τη μισθοδοσία κατά τουλάχιστον 600 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, έχει τώρα ως στόχο τη μετατροπή των Ελλήνων εργαζομένων σε περιστασιακούς απασχολούμενους, χωρίς δικαιώματα αλλά μόνο με εργασιακές υποχρεώσεις. Η «θυγατροποίηση» μπορεί να τονώσει την αδηφάγα υπερκερδοφορία τους, αλλά σε μια κατεστραμμένη ελληνική οικονομία θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια τους εργαζόμενους στην ανεργία και στην ανέχεια. Το εργαλείο αυτό χρησιμοποίησε πρώτη η Τράπεζα Πειραιώς και η Deutshe Telecom θεωρεί ότι τώρα έχει ακόμα πιο «φιλικό» πολιτικό περιβάλλον για να το εφαρμόσει.

Ας γίνει λοιπόν μια αληθινή διαβούλευση και ας μετρήσουμε τι έχουμε δώσει και τι έχουμε πάρει αυτά τα χρόνια από την εταιρία όλοι: εργαζόμενοι, διοικούντες και μέτοχοι!

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα...

«Εθελούσιες» volume 11: Πάλης ξεκίνημα να γίνουν οι νεκροί

 Άρθρο από το 30ο φύλλο του δελτίου της Αγωνιστικής Συνεργασίας που κυκλοφορεί  

 

«Εθελούσιες» volume 11: Πάλης ξεκίνημα να γίνουν οι νεκροί

 

Με τρεις συναδέλφους που απεβίωσαν δεχόμενοι πιέσεις από τους προϊστάμενούς τους προκειμένου να αποχωρήσουν από την εταιρία, ξεκίνησε η ενδέκατη «εθελούσια» έξοδος. Οι τρεις αυτοί θάνατοι (δύο στο Μέγαρο κι ένας στην Καβάλα) συνέβησαν σε χρονικό διάστημα λιγότερο των δύο μηνών.

 

Το 2020 έχουν ήδη αποχωρήσει 450 συνάδελφοι στις αρχές του έτους. Ωστόσο, η διοίκηση έχει προϋπολογίσει με μειωμένα πακέτα αποχώρησης άλλες χίλιες (1.000!) αποχωρήσεις σε μία «εθελούσια» που αναμένεται να ανακοινωθεί τον Οκτώβρη, αλλά έχει ήδη ξεκινήσει εν κρυπτώ και παραβύστω, με προφορικές κυρίως οχλήσεις. Για να πραγματοποιηθεί ένας τόσο μεγάλος αριθμός αποχωρήσεων με μειωμένα πακέτα, σε μία κατεστραμμένη αγορά εργασίας από τα μνημόνια και τον κορωνοϊό, θα απειλήσουν περίπου τους διπλάσιους, οπότε εκφράζουμε το φόβο ότι θα ξεπεράσουμε σε θανάτους τη France Telekom. Σύμφωνα με πολλές καταγγελίες συναδέλφων, η τρομοκράτηση έχει ως βασικό επιχείρημα τη μετακίνηση σε μία θυγατρική αμφιβόλου βιωσιμότητας και με μελλοντικά μειωμένο μισθό, ή, τη μετακίνηση εκτός της πόλης όπου εργάζεται κάποιος, ή, και τα δύο.

 

Ο πρόεδρος του ομίλου ΟΤΕ, σε πρόσφατη πολυσέλιδη συνέντευξή του στο κατεξοχήν επίσημο έντυπο του συστημικού τύπου (Καθημερινή), δήλωσε υπερήφανος για τον τρόπο με τον οποίο «έπεισε» τους μετόχους να αποδεχθούν τις «εθελούσιες» των εργαζομένων με ώριμα ή μερικώς ώριμα εργασιακά δικαιώματα.

 

Προκειμένου, λοιπόν, να είναι «πετυχημένη» και η ενδέκατη «εθελούσια» τα διευθυντικά «στελέχη» της εταιρίας έχουν επιδοθεί σε ένα ανελέητο κυνήγι κεφαλών και δεν πτοούνται ακόμα και με την απώλεια ανθρώπινων ζωών. Το συνεχόμενο εργασιακό bullying έχει κάνει εκρηκτικό το εργασιακό περιβάλλον.  Οι περίφημοι managers της αγοράς με τα «κορυφαία» μυαλά (…) και τα αγορασμένα πτυχία από συγκεκριμένα ιδιωτικά κολέγια, αποδεικνύουν ότι το μοναδικό έργο το οποίο έχουν κληθεί να επιτελέσουν στον Όμιλο ΟΤΕ είναι ο εκφοβισμός απλών εργαζομένων, οικογενειαρχών και μη. Στη μοναδική ομάδα που αυξάνουν και διευρύνουν το αντικείμενο είναι οι ψυχολόγοι εργασίας.

 

Και όλα αυτά συμβαίνουν όταν τα μικτά κέρδη ξεπερνούν το 1 δισεκατομμύριο 300 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο (ενώ ήδη έχει αφαιρεθεί ήδη η μισθοδοσία), το EBITDA αυξάνεται και μάλιστα εφεύραν το δείκτη  «προσαρμοσμένο EBITDA μετά από μισθώσεις» προκειμένου να μειώσουν επικοινωνιακά τη μικτή κερδοφορία κατά 100 περίπου εκατομμύρια ευρώ ανά έτος! Επειδή όμως τα κέρδη είναι τόσα πολλά που δεν μπορούν να κρυφτούν, διανείμαν μέρισμα 260 εκατομμύρια ευρώ και αγόρασαν ιδίες μετοχές (προς «καταστροφή») 140 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή συνολικά 400 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που από μόνο του είναι διπλάσιο από τη συνολική μισθοδοσία μας!

 

Με τέτοιο πακτωλό εκατομμυρίων κι όμως επιμένουν να μην ενδιαφέρονται για τους εργαζόμενους και να επιθυμούν με κάθε τρόπο να τους οδηγούν στην έξοδο: Συνεχίζουν να μη θωρακίζουν με επαρκή μέτρα προστασίας τους εργαζομένους της πρώτης γραμμής, να δίδουν στιγμιαία bonus με εξαιρέσεις, να κάνουν μονομερής παράταση της ώρας προσέλευσης στις 11:00 π.μ. (ενάντια στην υπογραφή τους στη ΣΣΕ) και να στέλνουν ανέξοδες ευχαριστήριες επιστολές λίγο πριν στοχοποιήσουν αυτούς που «ευχαριστούν»! Εκεί που είναι μόνο εξαιρετικά γαλαντόμοι, είναι στην προσφορά τίτλων θέσεων εργασίας με αγγλικά αρκτικόλεξα, αναρτημένα σε κάποια…. job families! Έτσι, «καταφέρνουν» να υποκαταστήσουν τις χρηματικές αμοιβές, τα πτυχία, τα κλιμάκια και τα χρονοεπιδόματα με …τίτλους εργασίας!

 

Το συνδικάτο θα έπρεπε να αποτελεί ανάχωμα σε αυτού του είδους τις απάνθρωπες «επιχειρησιακές» πολιτικές. Οι ζωές μας δεν αξίζουν να είναι υποχείριο αδίστακτων “managers”.  Η εργασιακή ''ειρήνη'' που επικαλείται το συνδικάτο  λόγω της πρόσφατης ΣΣΕ, στην πράξη μεταφράζεται ως απραξία του συνδικάτου στο διαρκώς κλιμακούμενο πόλεμο της διοίκησης. Απαιτούμαι να σταματήσουν να θεωρούνται η εργασιακή μας κανονικότητα τα εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα, η εντατικοποίηση, η ψυχολογική πίεση για ανέφικτους στόχους και τα αναξιολόγια.

 

Καμία πιθανότητα να έρθει η περιβόητη ανάπτυξη δεν υπάρχει αν οι κυβερνητικές πολιτικές συνεχίζουν να αγνοούν, ότι η εθνική οικονομία και τα ασφαλιστικά ταμεία πρέπει να στηριχθούν από επιχειρήσεις σαν τον Όμιλο ΟΤΕ που δρα σε ένα προστατευμένο και ρυθμισμένο περιβάλλον, έχοντας μέση κερδοφορία άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ τα τελευταία δέκα χρόνια σε σταθερή και μόνιμη βάση. Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΟΤΕ θα πρέπει να έχουν σταθερή προοπτική να πάρουν σύνταξη από μία εταιρία με τέτοια υπερκέρδη κι όχι να στοχοποιούνται και να εκβιάζονται με «εθελούσιες» εξόδους.

 

 

Διαβάστε περισσότερα...

Ακραία νεοφιλελεύθερη ατζέντα με ακροδεξιά πολιτική από τη σημερινή κυβέρνηση

 Άρθρο από το 30ο φύλλο του δελτίου της Αγωνιστικής Συνεργασίας που κυκλοφορεί  

 

Ακραία νεοφιλελεύθερη ατζέντα με ακροδεξιά πολιτική από τη σημερινή κυβέρνηση


Η σημερινή κυβέρνηση βαυκαλίζεται ότι, αν και όλοι γνώριζαν την ακραία νεοφιλελεύθερη ατζέντα της, εντούτοις ψηφίστηκε και από τους εργαζόμενους. Η πολιτική της, δε, στράφηκε σε ακροδεξιά κατεύθυνση με τη συγκυρία του κορωνοϊού και τους νέους υφεσιακούς ατραπούς που οδήγησαν την οικονομία.

Για να αντιμετωπίσουν τις αντιδράσεις των εργαζόμενων, αλλά και των αυτοαπασχολούμενων που θα πλήττονται από τις πολιτικές αυτές, πρόκριναν την ακραία στήριξη της αστυνομοκρατίας, τον εκφοβισμό ακόμα και την ποινική δίωξη (ακόμα και ποινικά) όσων θα οργανώνουν ή θα συμμετέχουν σε διαδηλώσεις, την ανακήρυξη του υπουργού δημόσιας τάξης σε έναν ιδιότυπο υπερ-υπουργό με αρμοδιότητες κατάλυσης των δημοκρατικών δικαιωμάτων φορέων, συλλογικοτήτων, κοινωνικών ομάδων, οργανώσεων και πολιτών, ανά πάσα στιγμή και ανάλογα με την κρίση του.

Η κυβέρνηση, σε προεκλογική συνεννόηση με το ΣΕΒ, είχε ήδη αποφασίσει μια νέα επίθεση στους μισθούς, στις σταθερές σχέσεις εργασίας  και στην όποια εργασιακή αξιοπρέπεια είχε απομείνει μετά από την καταρράκωση που επέφεραν τα μνημόνια. Έτσι, το φθινόπωρο του 2019 είχαν εξαπολύσει ομαδικά πυρά ενάντια στις συνδικαλιστικές ελευθερίες, όχι γιατί έχουν κάποιο πρόβλημα με το σημερινό συνδικαλισμό, αλλά επειδή φοβούνται πιθανή μετεξέλιξή του σε βραχίονα διεκδίκησης των εργαζομένων.

Άλλωστε, λίγες ημέρες αφού ανέλαβε (παραμονές Δεκαπενταύγουστου 2019) κατάργησε: 1) την υποχρέωση του εργοδότη για καταγραφή του «βάσιμου λόγου απόλυσης» (υποχρέωση που ορίζεται στον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη), 2) τη δυνατότητα των εργαζομένων να ζητούν τα δεδουλευμένα τους και από τον εργολάβο του έργου, 3) τις προθεσμίες που είχαν οι εργαζόμενοι για να κινηθούν νομικά εναντίον του εργοδότη τους κατά τη διάρκεια επίλυσης των εργατικών διαφορών (π.χ. για παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις).

Τώρα και με πρόσχημα τη νέα οικονομική «κρίση» αναμένεται κορύφωση της στήριξης της εργοδοτικής ασυδοσίας, από το πολιτικό κόμμα που ιστορικά στήριζε και στηρίζει το κεφάλαιο, δίχως να έχει κανένα ενδοιασμό για ηθικό ή αξιοκρατικό περιτύλιγμα της στήριξης αυτής. 

Την ίδια ώρα και με την «ευκαιρία» ενός αλληλο-κλιμακούμενου bras de fer στις περιοχές εξόρυξης υδρογονανθράκων στο Αιγαίο, η κυβέρνηση θα προσπαθεί να εμπεδώσει και να επωφεληθεί πολιτικά από την πόλωση και τον εθνικισμό. Να επωφεληθεί από πολιτικές που ευνοούν μόνο τις «ελίτ» ενώ διαιρούν τον κόσμο και επιβάλλουν αντεργατικές και αντικοινωνικές πολιτικές που στοχοποιούν όλους τους εκμεταλλευόμενους και καταπιεσμένους.

Οι εργαζόμενοι οφείλουμε να αντιτάξουμε την ενότητα και να αγωνιστούμε για μια κοινωνία ισότητας και δικαιοσύνης. Η πραγματική απειλή είναι η φτώχεια, ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία. Με όπλα μας τη συλλογικότητα, την κινητοποίηση και την αλληλεγγύη, να βάλουμε οριστικά στο χρονοντούλαπο τις φιλοπόλεμες και διαιρετικές πολιτικές, μαζί με τους πολιτικούς φορείς και τις νοοτροπίες που τις εκφράζουν. Η πάλη μας πρέπει να είναι διαρκής όχι μόνο για τους μισθούς, την εργασιακή αξιοπρέπεια και τη σταθερή/μόνιμη εργασίας, αλλά και για τα δημόσια αγαθά της υγείας, της παιδείας, της ενέργειας και του νερού. Τα αγαθά αυτά θα πρέπει να είναι αυτονόητα σε μία κοινωνία ισότητας και δικαιοσύνης που οφείλουμε να δημιουργήσουμε, να παρέχονται ελεύθερα σε κάθε άνθρωπο επάνω σε αυτό τον πλανήτη, ακόμα και όταν δεν έχει τη δυνατότητα να εργαστεί.

 

Διαβάστε περισσότερα...
 

blogger templates | Make Money Online