Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019

1η εφαρμογή των job families: Ενυπόγραφη βλαπτική μεταβολή για τους υπεύθυνους έργων


 PDF

1η εφαρμογή των job families:
Ενυπόγραφη βλαπτική μεταβολή για τους υπεύθυνους έργων

Είχαμε επισημάνει εξαρχής ότι τα job families καμία άλλη χρησιμότητα δεν είχαν για τη διοίκηση, παρά μόνο να εξαθλιώσουν ακόμα περισσότερο τους εργαζομένους στον Όμιλο ΟΤΕ. Έτσι, λοιπόν, η διοίκηση ΟΤΕ – Deutsche Telecom απαιτεί καταρχήν από τους υπεύθυνους έργων που δεν έχουν υφισταμένους, να υπογράψουν νέα Σύμβαση (!) στην οποία να δέχονται – μεταξύ άλλων – ότι αν και δεν θα είναι πια μέρος της διοίκησης (θα μεταφερθούν από το management ladder στο professional ladder), εντούτοις δεν θα δικαιούνται αμοιβή για πρόσθετη απασχόληση (υπερεργασία, υπερωρία, νυχτερινό και εξαιρέσιμο)!! Η συγκεκριμένη παράγραφος αφήνει άναυδους όσους εργατολόγους τη διάβασαν, διότι είναι εντελώς έκνομη.
 
Πρόκειται για τεράστιο αλαζονικό θράσος της διοίκησης ΟΤΕ – Deutsche Telecom που δεν σέβεται στοιχειώδη δικαιώματα που προκύπτουν από την εργατική νομοθεσία και τα οποία ακόμα και οι 600 μνημονιακοί νόμοι δεν κατέπνιξαν. Το παράνομο ιδιωτικό συμφωνητικό - σύμβαση που καλούνται να υπογράψουν οι συγκεκριμένοι υπεύθυνοι έργου αναφέρει, επίσης, ότι το επίδομα θέσης τους (που μέχρι πρότινος καλύπτονταν από τη Συλλογική Σύμβαση) θα αποτελεί οικειοθελή παροχή που η εταιρία θα μπορεί να τους το αφαιρέσει ανά πάσα στιγμή! Με το συγκεκριμένο τρόπο, απομακρύνεται απροκάλυπτα ένας επιπλέον αριθμός εργαζομένων από τη συλλογική ρύθμιση. Η τακτική αυτή έχει ακολουθηθεί και με άλλη μερίδα νέων συναδέλφων πριν από έναν χρόνο και αποτελεί πλέον βεβαιότητα ότι δεν πρόκειται να  σταματήσει αν δεν την σταματήσουμε.

Αναδεικνύεται, λοιπόν, ολοκάθαρα η πρακτική της διοίκησης να υποσκάπτει διαρκώς τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και κατά συνέπεια την δύναμη του συνδικάτου, με το δόγμα του «διαίρει και βασίλευε». Μάλιστα, σε μια χρονική περίοδο όπου ξεκινάει η νέα διαπραγμάτευση με δικαιολογημένες προσδοκίες αυξήσεων για όλους, ώστε να αναπληρωθούν οι εισοδηματικές μας απώλειες από τον επί σειρά ετών υπερκερδοφόρο Όμιλο ΟΤΕ (εντός και εκτός μνημονίων). Η Αγωνιστική Συνεργασία αντιλαμβανόμενη την γενική αδράνεια, πήρε την πρωτοβουλία και κατήγγειλε στην Επιθεώρηση Εργασίας το εν λόγω Ιδιωτικό Συμφωνητικό ως παράνομο. Καλούμε, έτσι, στην πράξη κι όχι στα λόγια την διοίκηση να σταματήσει να παρανομεί. 

Επιπλέον καλούμε την ΟΜΕ-ΟΤΕ να «ξεπαγώσει» (έτσι είπαν ότι έκαναν Πρόεδρος και Γραμματέας στο Δ.Σ. 9/5/2019) (sic) την τριμερή που έχει ζητήσει από τις 11 Απριλίου 2019 με το Υπουργείο για όλα τα συσσωρευμένα θέματα που άπτονται της δικαιοδοσίας της (Ιδιωτικό Συμφωνητικό, καλυμμένες απολύσεις φυλάκων, lockout Πάρνηθας, μονοπρόσωπα συνεργεία, ανακοινωμένες στην συνέλευση μετόχων για αποσχίσεις-μεταφορές έργου, κλιμάκια, άρνηση παράδοσης στοιχείων για διεξαγωγή εκλογών Επιτροπών Υγείας και Ασφάλειας κλπ.). Τέλος, καλούμε τα πολιτικά κόμματα και ειδικότερα την κυβέρνηση να σταματήσουν την  ασυδοσία της ορισμένης από την Deutsche Telecom διοίκησης του Ομίλου ΟΤΕ.

Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019

Αποχώρησε η Αγωνιστική Συνεργασία από το Δ.Σ. του ΠΑΣΕ


 PDF

Αποχώρησε η Αγωνιστική Συνεργασία από το Δ.Σ. του ΠΑΣΕ

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην αδιαφορία του ΠΑΣΕ για τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων στον Όμιλο ΟΤΕ, η Αγωνιστική Συνεργασία αποχώρησε σήμερα 14/6/19 από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΠΑΣΕ. Η πλειοψηφία του Δ.Σ. αποφάσισε ότι, το μείζον που είχε να κάνει σε αυτό το συμβούλιο ήταν να μοιράσει πλακέτες!

Αντί να σταθεί εμπόδιο στα σχέδια της διοίκησης που επηρεάζουν τις ζωές των εργαζομένων και των οικογενειών τους, αφήνει ανενόχλητη την διοίκηση ΟΤΕ–Deutsche Telecom να εξαπολύει αδίστακτη ολομέτωπη επίθεση προς όλους.

Να υπενθυμίσουμε ότι, ο Όμιλος ΟΤΕ έχει ΚΑΘΑΡΑ κέρδη που ξεπέρασαν μαζί με τα μερίσματα τα 500 εκατομμύρια ευρώ (πλέον της αγοράς των ιδίων μετοχών) και ανταμείβει με επιπλέον 35 μηνιαίους μισθούς της τάξης των 40.000 ευρώ/μήνα τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, ο οποίος εκτέλεσε με περισσή θέρμη τις εντολές της Deutsche Telecom με υπερ-επίτευξη στόχου 151%.

Είναι φυσικό, λοιπόν, ο Διευθύνοντας Σύμβουλος να βρίσκει ελεύθερο το πεδίο και να ανακοινώνει στο τελευταίο Δ.Σ. των Μετόχων την περαιτέρω μείωση μισθών και βασικών δικαιωμάτων μας.   

Πιο συγκεκριμένα τα φλέγοντα ζητήματα είναι τα εξής :

  •   Ο κ. Τσαμάζ ανήγγειλε την ανάθεση δραστηριοτήτων σε εξωτερικούς συνεργάτες και τη μεταφορά έργου σε «άλλες» ξεχωριστές μονάδες παρουσιάζοντάς τες ψευδέστατα ως «μονόδρομο» για την επιβίωση (…) της εταιρείας
  • Οι υπεύθυνοι έργου πιέζονται να υπογράψουν παράνομα ιδιωτικά συμφωνητικά και αντί ο ΠΑΣΕ να προσφύγει σε τριμερή, απειλεί τη διοίκηση με… συνάντηση
  • Οι φύλακες είτε έχουν απολυθεί είτε έχουν υποστεί διπλό bullying από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, προκειμένου να απολυθούν… οικειοθελώς!
  •  Η θετική απόφαση για την E-Value παραμένει για να «σιτέψει» σε ένα ΟΜΕΔ, που πια δεν έχει Δ.Σ. και για αδιευκρίνιστο λόγο δεν έχει πάει (και ούτε πρόκειται να πάει) από τον ΠΑΣΕ στον Οργανισμό για τη Διαιτησία, προκειμένου να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Ο ΠΑΣΕ αρνείται να επιτελέσει το ρόλο του και μεταπήδησε από το #ΕίμαστεΌλοιΦύλακες στο #ΟΤΕείμαστεΕμείς  και τελικά στο #ΠΑΣΕείμαστεΓιαΠλακέτες.

Είναι λοιπόν καιρός και με αφορμή την έναρξη  των διαπραγματεύσεων η διεκδικητική συμμετοχή όλων των εργαζομένων να γίνει αισθητή σε όλα τα κέντρα λήψης αποφάσεων είτε στα πρωτοβάθμια αλλά και στα δευτεροβάθμια όργανα των σωματείων.

Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη, 21 Μαΐου 2019

Οι εξελίξεις έχουν ήδη προσπεράσει το 45ο Συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ


PDF

Οι εξελίξεις έχουν ήδη προσπεράσει το 45ο Συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ

Κατά το 45ο Τακτικό Συνέδριο της ΟΜΕ, το σωματείο της COSMOTE παραχώρησε το δικαίωμα για τη διαπραγμάτευση, καθώς και την υπογραφή ΣΣΕ στην ΟΜΕ-ΟΤΕ. Η παραχώρηση αυτή αν και δεν έχει επισημανθεί σε καμία ανακοίνωση άλλης παράταξης, είναι προφανώς το κορυφαίο θέμα από αυτά που συνέβησαν στο Συνέδριο. 

Έχουν αντιληφθεί πια οι πάντες, ότι δεν είναι πρωτεύουσας σημασίας η συρραφή ενός διεκδικητικού πλαισίου από τα πρωτοβάθμια σωματεία, δίχως να υπάρχουν κόκκινες γραμμές. Γιατί απλά το πλαίσιο αυτό, έχει ως προορισμό – όπως δείχνει η εμπειρία της προηγούμενης ΣΣΕ – να γίνει κουρελόχαρτο στις διαπραγματεύσεις. 

Από την άλλη πλευρά, η αίτηση του σωματείου της E-Value για να εισέλθει στην ΟΜΕ αντιμετωπίστηκε από το Προεδρείο σύμφωνα με τα στενά τους παραταξιακά συμφέροντα, δηλαδή ολική άρνηση από το ΣΥΝΕΝΑ και πάγο από την ΑΚΕ. Η Αγωνιστική Συνεργασία ψήφισε θετικά, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά ότι δεν ορίζει τη στάση της από τους συσχετισμούς και  τα μικροπαραταξιακά  συμφέροντα.

Δυστυχώς, όμως, το σημαντικότερο γεγονός του Συνεδρίου είναι ότι αρνήθηκε να δώσει λύση, ή έστω να προσπαθήσει να προετοιμαστεί, για τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στον Όμιλο ΟΤΕ: αποσχίσεις έργων, εκβιαστικές εθελούσιες – παλινωδία, job families, κλιμάκια, απαξιολόγιο, ψυχολογικός πόλεμος από τη διοίκηση προς τους εργαζόμενους, απολύσεις κλπ.
Τόσο ο Πρόεδρος όσο και ο Γενικός Γραμματέας της ΟΜΕ, αρνήθηκαν επιδεικτικά να ασχοληθούν με τα παραπάνω ζητήματα. Στις ευθείες προτάσεις της Αγωνιστικής Συνεργασίας, είτε κώφευσαν είτε απάντησαν ότι είναι πολύ αγωνιστικές για το ρεαλισμό τους, δίχως ωστόσο να αναφέρουν τις δικές τους προτάσεις. Από την άλλη πλευρά ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του ΠΑΣΕ δεν ζήτησαν καν το λόγο (!!), ενώ ο Πρόεδρος της ΠΕΤ στον ελάχιστο χρόνο που μίλησε, κατά τη γνωστή ποδοσφαιρική του λογική, πέταξε και πάλι την μπάλα στην εξέδρα.

Όταν, λοιπόν, η διοίκηση της DT διαπιστώνει ότι δεν υπάρχει ουσιαστική αντίδραση απέναντί της από το συνδικάτο, προχωράει και σε χειρότερες επιθέσεις. Έτσι και πριν ακόμα περάσει μια εβδομάδα από τη διεξαγωγή του Συνεδρίου, απέστειλε με δικαστικούς επιμελητές (!) ένα ιδιότυπο εξώδικο με απειλή απόλυσης στους εναπομείναντες φύλακες. Στο εξώδικο αυτό, τους καλεί να συμμετέχουν σε μια νέα παράταση της εθελουσίας για το υπερκαλυμμένο  κατά τα άλλα Β’ πρόγραμμα, ειδάλλως στην αρχή του επόμενου έτους θα απολυθούν με την «νόμιμη αποζημίωση». Τις απειλές αυτές τις διατύπωσε εκ νέου και προφορικά ο Πρόεδρος του ΟΤΕ σε συνάντηση που εκείνος ζήτησε μαζί τους, απουσία του συνδικάτου! Mobbing δηλαδή και εργασιακός εκφοβισμός, παρουσία είκοσι εργαζομένων που μπορούν κάλλιστα να το πιστοποιήσουν ως μάρτυρες στις δικαστικές αίθουσες. Συνεπώς, η διοίκηση με σοβαρότητα στο ναδίρ και με αθλιότητα στο ζενίθ εξωθεί τις εργασιακές σχέσεις στα δικαστήρια, υλοποιώντας το δόγμα Βουρλούμη.

Καλούμε την ηγεσία των σωματείων και της ΟΜΕ-ΟΤΕ που παραμένουν συνδικαλιστικά αδρανείς, να αντιληφθούν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν τον οικόσιτο συνδικαλισμό τους. Ο «ρεαλισμός» τους, κανένα φρένο δεν έφερε στις αντεργατικές πολιτικές της διοίκησης της DT τα τελευταία οκτώ χρόνια. Καιρός να δοκιμάσουνε, έστω για να περισωθούν κι άλλες πρακτικές, όπως οι συνδικαλιστικοί αγώνες και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, αν θέλουν πράγματι να ανατραπούν τα εις βάρος των εργαζόμενων σχέδια της διοίκησης.

Διαβάστε περισσότερα...
 

blogger templates | Make Money Online