Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2018

Η απαξίωση της εργασίας μας και ο συνδικαλισμός της.... φωτογραφίας!


Αθήνα 2-11-2018
Η απαξίωση της εργασίας μας και ο συνδικαλισμός της.... φωτογραφίας!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι  

Τους τελευταίους μήνες συνεχίζεται η απαξίωση της εργασίας μας στον όμιλο ΟΤΕ με ιδιαίτερη ποικιλία και φαντασία που συνοψίζονται επιγραμματικά στα ακόλουθα:

● «Προσωρινές τρίμηνες» βίαιες και ετσιθελικές αποσπάσεις του προσωπικού των ΗΜ/ΗΠ Κατασκευών στο VOBB MIGRATION με ταυτόχρονη μεταφορά του έργου τους στον εργολάβο.
● Στις υπηρεσίες Ανθρώπινου Δυναμικού και στις Λογιστικές υπηρεσίες, πιέζουν τους συναδέλφους να μετατεθούν  σε άλλες υπηρεσίες ενώ για αυτούς που είναι δικαιούχοι της τελευταίας εθελούσιας,  τους «προσφέρουν» εκβιαστικά και διλληματικά επιμήκυνση του προγράμματος για να αποφύγουν την μονομερή και βίαιη μετακίνηση στην Αχαρνών και στην Ιεροσολύμων. Μετακίνηση που μάλλον θα την βαφτίσουν Job Rotation (sic). Ενώ στα πλαίσια του πανευρωπαϊκού καταμερισμού δουλειάς στον όμιλο DT, εκχωρούν έργο των λογιστικών υπηρεσιών και του ανθρώπινου δυναμικού στις θυγατρικές της DT, στο Βουκουρέστι και την Μπρατισλάβα, καταστρέφοντας θέσεις εργασίας. Πρακτική επιζήμια ειδικότερα για την χώρα μας που έχει πληγεί από την ανεργία στον μεγαλύτερο βαθμό από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.
● Στην Πάρνηθα άλλαξαν το ωράριο μονομερώς και ενώ τέθηκε το θέμα στην  ΟΜΕ-ΟΤΕ στο ΔΣ της 29 του Σεπτέμβρη, δεν πάρθηκε καμία πρωτοβουλία,  για να γίνει έστω και την τελευταία στιγμή διαβούλευση που θα ρύθμιζε με ευνοϊκότερους όρους για τους εργαζόμενους το ζήτημα. Ενώ δεν συζητείται καν η επαναφορά των δρομολογίων των πούλμαν που έχουν περικοπεί.
● Μεγαλύτερη παραχώρηση του έργου της φύλαξης στους εργολάβους, ενώ ταυτόχρονα παραμερίζονται και απαξιώνονται  οι συνάδελφοι που υπηρετούν στην φύλαξη, με προφανή σκοπό να οδηγηθούν σε αποχώρηση μέσω και της οικονομικής τους υποβάθμισης.
● Μεγάλο μέρος του προσωπικού στοιβάζεται πρόχειρα σε όποιο κτήριο περισσεύει λίγος χώρος μετά την έναρξη μακροχρόνιων εργασιών  για την ανακαίνιση του κτηρίου ΥΜΑ-ΝΥΜΑ για το οποίο αγνοείται το πότε και εάν θα ξαναχρησιμοποιηθεί για τον όμιλο ΟΤΕ.

Σε όλα τα παραπάνω η ηγεσία της ΟΜΕ λάμπει με την απουσία της και ....αντιστέκεται με σκέψεις.
Τελευταία έχουν περάσει σε συνδικαλισμό next level, με απομεινάρια όμως παλαιοκομματικής εποχής:  Γεμίζουν τους χώρους εργασίας και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με φωτογραφίες (!!) (ενίοτε selfies) από συναντήσεις στη Βουλή και σε κομματικά γραφεία.
Αποδεικνύουν δυστυχώς περίτρανα για ακόμα μια φορά, ότι η σοβαρότητα δεν είναι  αυτονόητη κι ότι αυτοί που έχουν επιλεγεί προκειμένου να πατάνε φρένο στην εργοδοτική αυθαιρεσία, έχουν σταματήσει προ καιρού να κάνουν την πραγματική δουλειά που τους είχε ανατεθεί από τους εργαζόμενους ενώ συνεχίζουν το εμπόριο ελπίδας που είμαστε σίγουροι ότι έχετε χορτάσει τουλάχιστον τα τελευταία 12 χρόνια.

ενημερωθείτε, αμφισβητείστε, επαγρυπνείτε

Διαβάστε περισσότερα...

Το ΕΚΑ στη συνεδρίαση του ΔΣ 19/10/2018, προκήρυξε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 14 Νοέμβρη

Δελτίο Τύπου 2018/10/23
Το ΕΚΑ στη συνεδρίαση του ΔΣ 19/10/2018, προκήρυξε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 14 Νοέμβρη
Καλούμε τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της Αθήνας να αντισταθούν στα νέα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης όπως αυτά αποτυπώνονται στον προϋπολογισμό που κατατέθηκε στο Eurogroup.
Διεκδικούμε:
-       Ελεύθερες διαπραγματεύσεις για την υπογραφή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Να ισχύει άμεσα η επεκτασιμότητα και υποχρεωτικότητα όλων των κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών συμβάσεων.
-       Κατάργηση του νόμου που επιτρέπει στον Υπουργό Εργασίας να καθορίζει τον κατώτατο μισθό. Άμεση επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751€ και ελεύθερη διαπραγμάτευση για την ΕΓΣΣΕ, με ταυτόχρονη κατάργηση της ΠΥΣ 6/12.
-       Διάλογο με τα συνδικάτα και όχι αιφνιδιασμούς με τροπολογίες fast-track, χωρίς καμία ενημέρωση των εργαζομένων.
-       Την κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, την ενοικιαζόμενη εργασία και την εργολαβοποίηση της εργασίας. Σταθερός ημερήσιος χρόνος δουλειάς, 8ωρο – 5νθήμερο – 40ωρο.
-       Καμία άλλη μείωση του αφορολογήτου που οδηγεί αυτομάτως σε μειώσεις μισθών και συντάξεων.
-       Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Όχι στην εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο.
-       Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.
-       Καμία περικοπή στις συντάξεις.
Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καλεί όλα τα σωματεία μέλη του, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, να συμμετάσχουν και να δώσουν δυναμικό παρόν, προστατεύοντας το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ
(PDF) (DOC)

Διαβάστε περισσότερα...

Επιστολή μελών της Εκτελεστικής της ΟΜΕ-ΟΤΕ


Επιστολή
Αθήνα 2-11-2018

Προς: Πρόεδρο, Γεν. Γραμματέα ΟΜΕ-ΟΤΕ, μέλη ΔΣ ΟΜΕ-ΟΤΕ

Συνάδελφοι

Μετά από την πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ της ομοσπονδίας τον Ιούνιο έχουν περάσει τέσσερις και πλέον μήνες στο διάστημα των οποίων έχουν συμβεί και συμβαίνουν πράγματα που επηρεάζουν  τους εργαζόμενους.
Συγκεκριμένα η διοίκηση ΟΤΕ συνεχίζει απτόητη να αναδιοργανώνει τις υπηρεσίες της με τρόπο που θίγει θέσεις εργασίας.
Συγκεκριμένα:
- Η Διοίκηση μεταφέρει του ΗΜ/ΗΠ συναδέλφους στο πεδίο, εκχωρώντας το έργο τους στους εργολάβους, υπαναχωρώντας από παλιότερες διαβεβαιώσεις της.
- Στα πλαίσια του πανευρωπαϊκού καταμερισμού δουλειάς στον όμιλο DT εκχωρεί έργο των λογιστικών υπηρεσιών και του ανθρώπινου δυναμικού στις θυγατρικές της στο Βουκουρέστι και την Μπρατισλάβα, καταστρέφοντας θέσεις εργασίας.
- Παραχωρεί το έργο της φύλαξης στους εργολάβους παραμερίζοντας και απαξιώνοντας τους συναδέλφους που μέχρι τώρα υπηρετούν στην φύλαξη.
- Ανακοινώνει job rotation χωρίς καμία διαβούλευση και ενημέρωση.

Σύμφωνα με το ΠΔ Προεδρικό διάταγμα 240/2006 «Περί θεσπίσεως γενικού πλαισίου ενημερώσεως και διαβουλεύσεως των εργαζομένων, σύμφωνα µε την Οδηγία 2002/14/ΕΚ της 11.3.2002 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου (E.E.L 80/23.3.2002)» (ΦΕΚ Α΄252/16.11.2006) η Διοίκηση θα έπρεπε για θέματα που αφορούν το προσωπικό να διαβουλεύεται με την ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Επισημαίνουμε ότι ενώ παλιότερα υπήρχαν συχνές συναντήσεις της ΟΜΕ-ΟΤΕ με την διοίκηση για την παρουσίαση των αναδιοργανώσεων των υπηρεσιακών μονάδων, τα τελευταία χρόνια αυτό έχει ατονήσει, με αποτέλεσμα την έλλειψη ενημέρωσης και την αυθαίρετη και καταχρηστική χρήση του διευθυντικού δικαιώματος. Πολύ περισσότερο όταν η εργοδοτική πλευρά αντιλαμβάνεται την απουσία διαβούλευσης ως λευκή επιταγή από μέρους μας για να προχωρά όποια αλλαγή φαντασιώνεται, με τρόπο επιζήμιο για τους εργαζόμενους.
Να σημειωθεί ότι ζητούμε πραγματική διαβούλευση και όχι ενημέρωση πάνω σε ειλημμένες αποφάσεις.
Τέλος η τήρηση της νομιμότητας ιδιαίτερα σε ότι έχει να κάνει θέματα όπως της τήρησης του ωραρίου, των εκτός έδρας, του stand by κ.α. ενώ θα έπρεπε να είναι δεδομένη  ως αποτέλεσμα της υπογεγραμμένης συλλογικής σύμβασης, αυτό δυστυχώς δε συμβαίνει.
Σας καλούμε να υποχρεώσετε την εργοδοτική πλευρά να τηρήσει τα νόμιμα και αυτονόητα.

Τα μέλη της ΕΕ


Σταύρος Μηλιώνης                                                                                                      Βασίλης Βάκος

Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2018

Cosmote@YourSlavery: Ο συν. Μάκης Κοντογεώργος μιλά στην ERTopen, για τα προβλήματα των εργαζομένων του ΟΤΕ

Για τον εργασιακό μεσαίωνα στον ΟΤΕ (COSMOTE), τις ελαστικές σχέσεις εργασίας (μερική απασχόληση, ενοικιαζόμενοι), τις πελατειακές σχέσεις μεταξύ εργοδοτικών συνδικαλιστών και διοίκησης αλλά και την εκ-δούλευση προς τους εργαζομένους, τις χαμένες δίκες για τα μισθολογικά κλιμάκια, αλλά και για το αξιολόγιο – απολύσεις που έχει βάλει σε εφαρμογή η διοίκηση (Deutche Telekom, γερμανικό δημόσιο), μιλά στην εκπομπή «Στη δουλειά & στον αγώνα» που μεταδίδεται από το ραδιόφωνο της ΕΡΤopen 106,7 FM και διαδικτυακά και από το RADIO 2510, εκ μέρους της Αγωνιστικής Συνεργασίας ΟΤΕ, Μάκης Κοντογεώργος μέλος του ΔΣ της ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Πατήστε ΕΔΩ (ηχητικό) για να κατεβάσετε ή να ακούσετε την ολόκληρη την εκπομπή, που μεταδόθηκε στις 20-10-18.

Διαβάστε περισσότερα...

Δελτίο Τύπου - Απεργία 1η Νοεμβρίου στη ΝΟΚΙΑ

 
Δελτίο Τύπου - Απεργία 1η Νοεμβρίου στη ΝΟΚΙΑ

Το Σωματείο Εργαζομένων στην ΝΟΚΙΑ Ελλάδος συμμετέχει στην διακλαδική απεργία που έχει κηρυχτεί για την Πέμπτη 1/11 απο πολλά πρωτοβάθμια σωματεία.

Το σωματείο μας βρίσκεται σε αγώνα για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας από το 2015. Σύμβασης που θεσπίζει αξιοπρεπείς ελάχιστους μισθούς για όλους τους εργαζόμενους στη ΝΟΚΙΑ, οικογενειακά επιδόματα, ρύθμιση όρων εργασίας. Η ΝΟΚΙΑ, μία πολυεθνική - κολοσσός στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, με πάνω από 1000 εργαζόμενους στην Ελλάδα αρνείται μονίμως οποιαδήποτε οικογενειακή μέριμνα, προσφέρει ελάχιστη προοπτική οικονομικής εξέλιξης, ενώ οι μισθοί που προσφέρει ειδικά στους νεοεισερχόμενους είναι πολύ χαμηλοί. Μέσα σε αυτά, επίκειται άλλη μία παγκόσμια «αναδιάρθρωση» με χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας, που δεν ξέρουμε ακόμα το αντίκτυπό της στη ΝΟΚΙΑ Ελλάδος.

Αποφασίσαμε την κήρυξη απεργίας την ίδια μέρα με τα υπόλοιπα σωματεία, διεκδικώντας τα αυτονόητα, όλα αυτά που διεκδικούμε τόσο καιρό απο τους εργοδότες και απο την κυβέρνηση, Συλλογικές Συβάσεις Εργασίας, πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, όχι στις απολύσεις και την εργοδοτική αυθαιρεσία, κατάργηση των μνημονιακών νόμων που διέλυσαν την εργατική νομοθεσία, νομική κατοχύρωση όλων των παραπάνω.
Μια απεργία διαφορετική απο τις άλλες που προέκυψε απο πολύμηνη συζήτηση-συνδιαμόρφωση των σωματείων που συμμετέχουν, οργανωμένη πραγματικά από τα κάτω, παρακάμπτοντας τους διαμεσολαβητές των Εργατικών Κέντρων, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και με κέντρο τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των εργαζομένων. Μετά και το φιάσκο της απεργίας στις 30 Μαΐου που η ΓΣΕΕ μας κάλεσε να απεργήσουμε μαζί με τους εργοδότες, αποφασίσαμε πως μπορούμε και μόνοι μας να οργανωθούμε με γνώμονα τα εργατικά συμφέροντα και την ενότητα εργαζόμενων και σωματείων. Είναι μια πρώτη προσπάθεια οργάνωσης με διαφορετικό τρόπο και προώθησης των εργατικών διεκδικήσεων που θέλουμε να συνεχιστεί και να πλαισιωθεί απο ακόμα μεγαλύτερα τμήματα εργαζομένων.

Καλούμε όλα τα σωματεία, συλλόγους, συνελεύσεις, εργατικές κινήσεις, συλλογικότητες γειτονιάς να στηρίξουν αυτόν τον αγώνα και να συμμετέχουν με όποιον τρόπο μπορούν σε αυτήν την προσπάθεια. Φιλοδοξούμε αυτή η απεργία να είναι το πρώτο βήμα μια μεγάλης πορείας που θα βάλει τα εργατικά συμφέροντα στο επίκεντρο των διεκδικήσεων. Σε αυτή την δύσκολη συγκυρία της κρίσης, της φτώχειας και της κοινωνικής εξαθλίωσης οφείλουμε να σταθούμε όρθιοι, ο ένας δίπλα στον άλλο να παλέψουμε για τα δικαιώματα πιο αποφασιστικά, με ενότητα και αλληλεγγύη. Θεωρούμε ότι ειδικά σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για το εργατικό κίνημα, κάθε αγώνας για υπογραφή συλλογικής σύμβασης είναι αγώνας όλων των εργαζομένων.

Πέμπτη 1 Νοέμβρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στη ΝΟΚΙΑ

Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους

Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018

Απόφαση ΓΣ Σωματείου Εργαζομένων NOKIA Ελλάδας: 24ωρη απεργία την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου

Μας έχει γίνει απολύτως σαφές από τη διοίκηση της ΝΟΚΙΑ και την αδιαλλαξία της ότι ο μόνος τρόπος για να κερδίσουμε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στη ΝΟΚΙΑ είναι αυτός της κλιμάκωσης και της εντατικοποίησης του αγώνα μας.
Η κατάσταση στη ΝΟΚΙΑ είναι αυτή του μισθολογικού παγώματος και της έλλειψης οποιασδήποτε προοπτικής. Η διοίκηση προσπαθεί να λειάνει την εικόνα αυτή, όπως τη δείχνουν και οι μαζικές παραιτήσεις, δίνοντας αυξήσεις σε μερίδα των εργαζομένων που ως ποσοστά μπορεί να ακούγονται υψηλά, αλλά σε πραγματικά ποσά είναι ψίχουλα αφού είναι πάνω σε ήδη χαμηλούς μισθούς.
Συνεχίζει να υπάρχει μηδενική πολιτική οικογενειακής μέριμνας και εξέλιξης, αντίθετα με τις περισσότερες μεγάλες εταιρίες του κλάδου.
Συνεχίζει η πλειοψηφία των καινούριων εργαζομένων να αμείβεται με πολύ μικρούς μισθούς από τη μία, ενώ από την άλλη παρατηρούνται μεγάλες ανισότητες στους μισθούς των εργαζομένων.
Συνεχίζει η εντατικοποίηση και οι «παροτρύνσεις» σε ακόμα μεγαλύτερη αποδοτικότητα και ανταγωνιστικότητα μεταξύ των εργαζομένων, «παροτρύνσεις» που έχουν μεταφραστεί και σε απολύσεις.
Η άρνηση της υπογραφής ΣΣΕ είναι για τη διοίκηση, όπως και για όλους τους εργοδότες, μία κίνηση καθαρά πολιτική και ιδεολογική. Μία κίνηση που λέει ότι οι εργαζόμενοι δε θα έχουμε κανένα λόγο στις ελάχιστες αποδοχές και συνθήκες εργασίας μας, αλλά αυτές θα καθορίζονται μόνο από τον εργοδότη και από το σχεδιασμό των μετόχων για περισσότερα κέρδη.
Ο αγώνας μας αυτός συνεχίζεται σε ένα κλίμα από τη μία έντονης ψεύτικης παροχολογίας από την κυβέρνηση, από την άλλη όμως σε ένα εργασιακό καθεστώς που συνεχώς χειροτερεύει. Τα μνημόνια είναι ακόμα εδώ, μαζί με τους εφαρμοστικούς τους νόμους και την επιτροπεία από τους δανειστές, ενώ το μη βιώσιμο δημόσιο χρέος, το οποίο δεν έχει δημιουργηθεί από τον κόσμο της εργασίας, έχει απλά μετακυλιστεί μεγεθυμένο μέσω της επιμήκυνσης πληρωμών στο μέλλον και στις επόμενες γενεές.
Στον τομέα των εργασιακών η επαναφορά της επεκτασιμότητας των κλαδικών ΣΣΕ είναι ένα ψέμα αφού προϋποθέτει τη συνεργασία των εργοδοτών, ενώ η κυβέρνηση αρνείται την επαναφορά του κατώτατου μισθού και του καθορισμού του από ελεύθερες διαπραγματεύσεις μεταξύ εργαζομένων-εργοδοτών.
Και μέσα σε όλα αυτά, οι ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, η ανεργία και οι ελαστικές σχέσεις εργασίας βασιλεύουν.
Την ίδια στιγμή, το συνδικαλιστικό κίνημα βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό σε μία περίοδο κρίσης. Πάνω απ’όλα κρίσης στο να μπορέσει να πείσει και να εμπνεύσει τη μεγαλύτερη μερίδα των εργαζομένων στους απαραίτητους αγώνες για επαναφορά, αλλά και βελτίωση, των προηγούμενων όρων ζωής και εργασίας.
Καταδικάζουμε την ακόμα μεγαλύτερη κατρακύλα της ηγεσίας της ΓΣΕΕ με τη συγκρότηση της «κοινωνικής συμμαχίας» μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών και ταυτόχρονα στηρίζουμε τις αγωνιστικές προσπάθειες που γίνονται για την επαναφορά των συνθηκών εργασίας και δικαιωμάτων, αλλά και για την ανασυγκρότηση του κινήματος όσο πιο κοντά γίνεται στη βάση του. Στους ίδιους τους εργαζομένους.
Στηρίζουμε τους εργαζόμενους που συμμετέχουν στην απεργία στις 8 του Νοέμβρη και στις απεργίες για βελτίωση των συνθηκών εργασίας και ζωής των εργαζομένων.
Στηρίζουμε τους αγώνες των συναδέλφων μας και των σωματείων σε Vodafone/wind, ενάντια στην αύξηση του ωραρίου σε 9ωρου και τις απολύσεις.
Συμμετέχουμε στη Γενική Απεργία που απαιτούμε και εμείς να προκηρυχτεί μέσα στο Νοέμβριο.
Αποφασίζουμε την κήρυξη απεργίας στη ΝΟΚΙΑ την 1η Νοεμβρίου και στηρίζουμε τα σωματεία που συμμετέχουν διακλαδικά απεργώντας ταυτόχρονα με εμάς.

Την 1η του Νοέμβρη δε δουλεύει κανείς στη ΝΟΚΙΑ.
Κινητοποίηση έξω από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Απαιτούμε από τη διοίκηση της ΝΟΚΙΑ την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, όπως και:
– Καμία απόλυση – Προσλήψεις – Σταμάτημα της εντατικοποίησης
– Εντατικούς έλεγχους για την Υγιεινή και την Ασφάλεια
Απαιτούμε από την κυβέρνηση:
Κατάργηση του μνημονιακού νόμου για τον κατώτατο μισθό -επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα επίπεδα προ των μνημονίων για όλους και όλες.
Κατάργηση των νόμων υποβάθμισης του ΟΜΕΔ και όλων των μνημονιακών νόμων.
Επεκτασιμότητα των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων – κανένας και καμία χωρίς σύμβαση.
Μείωση του χρόνου εργασίας.
Κατάργηση ελαστικών σχέσεων εργασίας.
ΣΤΟΠ στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας – ΣΤΟΠ στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Διαβάστε περισσότερα...

Από την δράση του Σωματείου Εργαζομένων WindΤην Τετάρτη 31/10 οι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ στη Wind περνάμε σε Γενική Συνέλευση με Στάση Εργασίας 16:00-18:00 και με κύρια θέματα:
1) Ε.Σ.Σ.Ε (Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας)
2)Αναδιαρθρώσεις-ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
3)Συνθήκες εργασίας
Ενωμένοι, Αγωνιζόμαστε και Διεκδικούμε

Αρχή φόρμας
Η χθεσινή 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στη Wind πήγε εξαιρετικά καλά! Με μεγάλη συμμετοχή και συσπείρωση, δώσαμε απάντηση στη διοίκηση για όλα όσα σχεδιάζει εις βάρος των Εργαζομένων της! Χαιρετίζουμε και Ευχαριστούμε τους Συναδέλφους και όλους όσους μας στηρίζουν! Ο Αγώνας μας δεν σταματάει εδώ, συνεχίζεται με Γενική Συνέλευση αύριο 31/10 στις 16:00-18:00 με Στάση Εργασίας.
Λέμε ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ! ΝΑ ΜΠΕΙ ΦΡΕΝΟ ΤΩΡΑ!

Αρχή φόρμας
Σήμερα οι Εργαζόμενοι της Wind αποφάσισαν να περάσουν σε 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ κατόπιν Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του κτιρίου. Με τεράστια πλειοψηφία, οι Συνάδελφοι αρνήθηκαν να δουλέψουν, την πρώτη εργάσιμη μέρα μετά τις Απολύσεις της Παρασκευής!
Αυτή είναι και η Απάντηση μας στη διοίκηση! Ενωμένοι, Αγωνιζόμαστε και Διεκδικούμε!
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!
 


Διαβάστε περισσότερα...
 

blogger templates | Make Money Online