Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017

Which Side Are You On? Διάλεξε πλευρά !!

Which Side Are You On?

Ένα τραγούδι που έγραψε η Florence Reece το 1931. Η Reece ήταν σύζυγος του Sam Reece, ενός εργάτη συνδικαλιστή της «Ένωσης Ανθρακωρύχων» του Κεντάκυ. Το 1931, ανθρακωρύχοι της περιοχής Harlan Kentacky κατεβαίνουν σε απεργία. Στην προσπάθειά του να εκφοβίσει την οικογένεια του Reece, ο σερίφης J.H. Blair και πληρωμένοι από τους ιδιοκτήτες του ορυχείου τραμπούκοι εισέβαλαν παράνομα στο σπίτι του για να τον βρουν και να τον συλλάβουν. Ο Sam όμως είχε ειδοποιηθεί κι είχε φύγει από το σπίτι του, αλλά ο σερίφης και οι δικοί του τρομοκράτησαν τη Florence και τα παιδιά της. Το μίσος για τους συνδικαλιστές ήταν τέτοιο που όταν τους έπιαναν στα χέρια τους τους ξυλοκοπούσαν άγρια ή τους σκότωναν. Αφού έφυγαν, εκείνη τη νύχτα η Florence έγραψε τους στίχους του τώρα πια πασίγνωστου τραγουδιού «Which Side Are You On?» πάνω σε μια σελίδα από ένα ημερολόγιο που κρεμόταν στην κουζίνα του σπιτιού της. Αργότερα το τραγούδησε και ηχογράφησε τους στίχους πάνω στη μελωδία της παραδοσιακής μπαλάντας «Jack Munro» (ή κατά μία άλλη εκδοχή πάνω στη μελωδία ενός παραδοσιακού ύμνου των βαπτιστών)

Οι στίχοι ζητούν να πάρει θέση ο εργάτης και να διεκδικήσει τα δικαιώματα του Will you be a lousy scab Or will you be a man? Θα είσαι λέει ένας ψειριασμένος απεργοσπάστης η θα γίνεις άντρας; αποφάσισε με ποια πλευρά είσαι

"Which Side Are You On?"

Come all you good workers
Good news to you I'll tell
Of how the good old union
Has come in here to dwell

Which side are you on boys?
Which side are you on?

My daddy was a miner
He's now in the air and sun
He'll be with you fellow workers
Until the battle's won

Which side are you on boys?
Which side are you on?

They say in Harlan County
There are no neutrals there
You'll either be a union man
Or a thug for J. H. Claire

Which side are you on boys?
Which side are you on?

Oh workers can you stand it?
Oh tell me how you can
Will you be a lousy scab
Or will you be a man?

Which side are you on boys?
Which side are you on?

Don't scab for the bosses
Don't listen to their lies
Poor folks ain't got a chance
Unless they organize

Which side are you on boys?
Which side are you on?Ελάτε καλοί μου εργάτες
Θα σας πω καλά νέα
Για το πώς το παλιό, καλό σωματείο
Ήρθε και θα μείνει εδώ

Με ποιανού το μέρος είστε, αγόρια;
Με ποιανού το μέρος είστε;

Ο μπαμπάς μου ήταν εργάτης στο ορυχείο
Τώρα δεν έχει στον ήλιο μοίρα
Θα είναι μαζί σας, σύντροφοι
Μέχρι η μάχη να κερδιθεί

Με ποιανού το μέρος είστε, αγόρια;
Με ποιανού το μέρος είστε;

Λένε ότι στη Harlan County*
Δεν υπάρχουν ουδέτεροι (ανένταχτοι)
Θα είσαι είτε του σωματείου
Είτε μπράβος του J.H.Claire*

Με ποιανού το μέρος είστε, αγόρια;
Με ποιανού το μέρος είστε;

Ω, εργάτες, το ανέχεστε;
Πείτε μου πώς μπορείτε
Θα είσαι ένας άθλιος προδότης (ή απεργοσπάστης)
Ή θα είσαι άντρας;

Με ποιανού το μέρος είστε, αγόρια;
Με ποιανού το μέρος είστε;

Μη μας προδίδετε για τα αφεντικά
Μην ακούτε τα ψέματά τους
Οι φτωχοί δεν έχουν καμιά ευκαιρία
Εκτός αν οργανωθούν

Με ποιανού το μέρος είστε, αγόρια;
Με ποιανού το μέρος είστε;

Διαβάστε περισσότερα...

Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση ΓΣΕΕ - Όλοι στην Απεργία


Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία 14 Δεκέμβρη:
• Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση και επαναφορά του κατώτατου μισθού τουλάχιστον στα 751 ευρώ
• Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων με καθολικότητα και υποχρεωτικότητα
• Όχι στην πώληση της ΔΕΗ και τις ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων αγαθών
• Όχι στη μείωση του αφορολόγητου
• Απαγόρευση πλειστηριασμών για κάθε λαϊκή οικογένεια
• Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην Απεργία!Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοινώσεις ΟΜΕ-ΟΤΕ για την απεργία (3)
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΕΤΕ-ΟΤΕ: 10 λόγοι για τους οποίους πρέπει να απεργήσεις

Λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και μόλις 16 μέρες πριν λήξει η ΣΣΕ στον ΟΤΕ, οι εργαζόμενοι στον Όμιλο καλούμαστε σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να διεκδικήσουμε μία καλύτερη συμφωνία, μια καλύτερη συλλογική σύμβαση εργασίας που θα μας επιτρέψει με αξιοπρέπεια να πορευτούμε στο μέλλον. Τα αιτήματα μας σαφή γνωστά και διατυπωμένα. Σε αυτή την προσπάθεια ήταν βέβαιο για ‘μάς από την πρώτη στιγμή ότι ούτε “αναίμακτα” θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε και ούτε βέβαια λευκές κόλλες να υπογράψουμε. Με προσπάθειες τα τελευταία χρόνια καταφέραμε να το κατανοήσουμε όλοι αυτό. Σήμερα είμαστε ΟΛΟΙ ενωμένοι και συντεταγμένοι σ ’αυτό το σκοπό. Υπάρχει μπροστά μας μία μεγάλη κινητοποίηση ένα μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε.
Αυτό της ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 13 και 14 Δεκεμβρίου
Έχουν ακουστεί πολλά. Σας παραθέτουμε 10 βασικούς λόγους για τους οποίους πρέπει όλοι να
απεργήσουμε.
1.Για να στείλουμε μαζικό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις.
2. Γιατί πιστεύουμε στο δίκαιο των αιτημάτων μας.
3. Γιατί δε μας “χαλάει” που συμπίπτει η Απεργία με την “επετειακή’ της ΓΣΕΕ. Έχουμε τη δική μας ατζέντα και τα δικά μας αιτήματα.
4. Για να μη δώσουμε σε κανέναν το δικαίωμα να υποστείλει τη σημαία.
5. Γιατί έχει έρθει η ώρα να δοθεί μία απάντηση στις ανακρίβειες και στα ψέματα του Προέδρου
του Ομίλου.
6. Γιατί δεν μπαίνουμε στην λογική της κολοκυθιάς…24ωρη, Διαρκείας κ.λ.π. Έχει επιλεγεί 48ωρη και στηρίζουμε.
7. Γιατί νοιαζόμαστε για την εταιρεία και τον Όμιλο.
8. Γιατί το αποφάσισε το συνδικάτο και αυτό είναι η δύναμη μας.
9. Γιατί δεν είμαστε απεργοσπάστες.
10 . Γιατί δεν πάει άλλο!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ

Διαβάστε περισσότερα...

OTE: Ένας «κόσμος», πολλές ταχύτητες εργαζομένων

Αναδημοσίευση από το Left.gr
Με αφορμή τις εν εξελίξει εκλογές στα σωματεία των περίπου 14.000 εργαζομένων του ομίλου ΟΤΕ, ρίχνουμε φως στον «κόσμο» (όπως λέει και η γνωστή διαφήμιση) της εργοδοτικής ασυδοσίας μίας από τις τρεις μεγαλύτερες Εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αθηνών και του μεγαλύτερου τηλεπικοινωνιακού παρόχου στη χώρα μας

Στα τέλη του περασμένου Νοέμβρη πολλά μέσα αναπαρήγαγαν το «δριμύ κατηγορώ» του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου του ΟΤΕ Μιχάλη Τσαμάζ (φωτογραφία παρακάτω) κατά της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) για τον τρόπο λειτουργίας της.
Ακόμα λιγότερα, όμως, ΜΜΕ ασχολήθηκαν με την επίθεση του κ. Τσαμάζ στους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εργαζομένων του ομίλου, με αφορμή  το θέμα της διαπραγμάτευσης της συλλογικής σύμβασης.
Όπως ανέφερε ο CEO του ΟΤΕ «σε ό,τι αφορά στα εργασιακά και ειδικότερα την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας, δυστυχώς οι συνδικαλιστές του ΟΤΕ έχουν εγκλωβίσει τους εργαζόμενους σε μια ατελέσφορη διεκδίκηση (ζητούν αύξηση 11% στους μισθούς και μονιμότητα)». Προσέθεσε, πώς «αν δεν υπογραφεί η νέα σύμβαση, οι εργαζόμενοι θα χάσουν πολλά επιδόματα (περίπου 30 στον αριθμό) και διεκδικήσεις, που δεν τα καλύπτει η σημερινή νομοθεσία και χαμένοι θα είναι οι εργαζόμενοι και όχι οι συνδικαλιστές».
Σας θυμίζει κάτι αυτή η ρητορική; Είναι η ίδια που χρησιμοποιεί η εργοδοσία αλλά και οι νεοφιλελεύθεροι «αναλυτές» προκειμένου να καλλιεργήσουν το έδαφος για τις αναγκαίες «μεταρρυθμίσεις»: περιστολή δαπανών, ιδιωτικοποιήσεις, αναδιανομή πλούτου προς τα πάνω (δηλαδή μείωση μισθών και περιστολή εργασιακών δικαιωμάτων).
Τι «ξέχασε» όμως ο κ. Τσαμάζ; Όπως τονίζει στο Left.gr η Σέβη Στάικου, υποψήφια με την «Αγωνιστική Συνεργασία», με αφορμή τις εν εξελίξει εκλογές στα σωματεία του ομίλου ΟΤΕ, η «αύξηση 11% στους μισθούς που αναφέρει ο CEO του ομίλου δεν είναι παρά η δική του δέσμευση και μάλιστα συμβατική του υποχρέωση, η οποία φέρει την υπογραφή του από το 2014».
Επίσης, «ο κ. Τσαμάζ οφείλει να διευκρινίζει ποιοί εργαζόμενοι λαμβάνουν αυτά τα 30 επιδόματα που ανέφερε και ποιό είναι το συνολικό κόστος» για τον όμιλο.
Όσο για την αναφορά στη μονιμότητα (γνωστό φετίχ των οπαδών της «ευελφάλειας» - για να θυμηθούμε και το newspeak των νεοφιλελεύθερων «εκσυγχρονιστών», η απαξίωση αυτού του «προνομίου»), δεν είναι παρά η συγκάλυψη των σχεδίων για ομαδικές απολύσεις. Άλλωστε μονιμότηα δεν υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια», σημειώνει η κ. Στάικου υπογραμμίζοντας ότι αυτό που ζητούν οι εργαζόμενοι είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Ο κόσμος των Golden boys...

Ποιους αφορούσαν όμως»οι μειώσεις που προέβλεπε η επιχειρησιακή σύμβαση του 2012;  «Οι μειώσεις του 11% προβλέπονταν για το προσωπικό και μέχρι τον βαθμό του προϊσταμένου, από υποδιευθυντή και πάνω δεν έγιναν μειώσεις», εξηγεί η κ. Στάικου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το εργασιακό κόστος στον όμιλο ήταν 650 εκατομμύρια ευρώ το 2010 και το 2016 κατρακύλησε στα 270 εκατομμύρια ευρώ λόγω των μειώσεων σε μισθούς – αμοιβές, σε εργατικό δυναμικό, λόγω των ελαστικών σχέσεων εργασίας αλλά και της κατάργησης των κλιμακίων* κ.α.
Την ίδια αυτή περίοδο, το κόστος στα υψηλότερα κλιμάκια του management, στους μισθούς δηλαδή των Golden Boys και Golden Girls έχει τριπλασιαστεί. «Αυτό που ζητάμε ως εργαζόμενοι/ες είναι αύξηση του μισθολογικού κόστους με ταυτόχρονη μείωση της ψαλίδας, δηλαδή αναδιανομή υπέρ των χαμηλόμισθων και όσων έχουν υποστεί τις μειώσεις επί τόσα χρόνια» υπογραμμίζει η κ. Στάικου εκ μέρους της Αγωνιστικής Συνεργασίας.
Δεν είναι όμως αυτός ο μόνος διαχωρισμός, όπως συμπληρώνει η κ. Στάικου: «είναι μεγάλη η μισθολογική διαφορά μεταξύ νέων και παλιών εργαζομένων. Ο κόσμος νομίζει ακόμη ότι ο ΟΤΕ είναι η χρυσοτόκος όρνιθα του δημοσίου που δίνει παχυλούς μισθούς. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι με τις εθελούσιεςς εξόδους των τελευταίων ετών έχει φύγει το, ας πούμε, καλοπληρωμένο προσωπικό και έχει αντικατασταθεί μόνο εν μέρει με νέο και “φθηνό”».
Η διοίκηση του ΟΤΕ αύξησε τα διευθυντικά στελέχη και δημιούργησε ένα τεράστιο managing group. Την ίδια στιγμή, συρρίκνωσε το ιδιόκτητο στη συντριπτική του πλειοψηφία Δίκτυο Καταστημάτων, τα οποία είχαν εκχωρηθεί δωρεάν στον ΟΤΕ από τις τοπικές κοινωνίες προκειμένου να υπάρχει πρόσβαση του τοπικού πληθυσμού στις τηλεπικοινωνίες. Τα καταστήματα από 420 είναι σήμερα 113! Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΟΤΕ της δεκαετίας του ’80 είχε πάνω από 32.000 εργαζόμενους για υπηρεσίες φωνής μόνο, ενώ σήμερα πολλαπλάσιο έργο παράγεται για σταθερό, κινητό, δεδομένα, και συνδρομητική τηλεόραση, με λιγότερους από 15.000 σε όλο τον όμιλο (και ως το 2022 αναμένεται να έχουν χαθεί εκατοντάδες ακόμα θέσεις εργασίας και να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη εκχώρηση έργου σε εργολάβους).

...και ο κόσμος των «ενοικιαζόμενων»

Άλλη μία, ακόμα, χαμηλότερη «ταχύτητα», ανάμεσα στις πολλές που έχει ο «κόσμος»του ΟΤΕ (σύμφωνα με το διαφημιστικό σλόγκαν), είναι αυτός των εργολαβικών εργαζόμενων: «περίπου 5.500 εργαζόμενοι/ες στην θυγατρική του ΟΤΕ, την «Cosmote e-value αλλά και σε άλλες εργολαβικές εταιρείες (σ.σ.: όπως η "Manpower", η "Project Solution" κ.α.)  κάνουν την ίδια δουλειά με εμάς, σε αναξιοπρεπείς συνθήκες», επισημαίνει η κ. Στάικου.
«Πρόκειται για ανθρώπους  στα call centers, στη φύλαξη, στην καθαριότητα, τεχνικούς ασφαλείας, κ.α. που ως Αγωνιστική Συνεργασία ζητάμε  την πλήρη ένταξή τους στον Όμιλο. Το «ανέβασμά» τους αφορά όλη την κοινωνία, καθώς μια νίκη δική τους θα είναι πυλώνας για τους χαμηλόμισθους όλου του ιδιωτικού τομέα», προσθέτει η ίδια.

«Εταιρική Υπευθυνότητα»

Πίσω από αυτή τη λέξη και τις κοστοβόρες διαφημιστικές καμπάνιες, πολλές εταιρείες συγκαλύπτουν τις αυθαιρεσίες τους σε εργασιακό, περιβαλλοντικό, φορολογικό τομέα. Και ο ΟΤΕ φαίνεται πώς δεν αποτελεί εξαίρεση.
«Η διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ, υποτιμά τα εργασιακά ατυχήματα, τα οποία έχουν αυξηθεί και λόγω των μονοπρόσωπων συνεργείων, εφαρμόζει τιμωρητικά αξιολόγια**, παραβιάζει τα εργασιακά ωράρια, αδιαφορεί για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζόμενων, εντατικοποιεί την εργασία τους, συμβάλει με κάθε τρόπο στις ανισότητες μεταξύ νέων και παλιών, ανδρών – γυναικών (μόλις 35% είναι οι γυναίκες υπάλληλοι στον Όμιλο), "αορίστου χρόνου" - εργολαβικών, υπαλλήλων ΟΤΕ - υπαλλήλων Cosmote, μισθών μεταξύ των Golden Boys/Girls και του υπόλοιπου προσωπικού», υπογραμμίζει η κ. Στάικου.
«Δεν αναγνωρίζει τα πτυχία και μεταπτυχιακά μας, την ώρα που προφανώς τα αξιοποιεί, επιβραβεύει με θέσεις ευθύνης είτε τους "εκλεκτούς" από τις κραταιές παρατάξεις, είτε με στελέχη από την αγορά και υποτιμά τους/τις χιλιάδες ικανούς/ες συναδέλφους/ισσες μας», προσθέτει.
Επίσης, η διοίκηση επιδιώκει τη μείωση της αποζημίωσης απόλυσης, προτείνει ψίχουλα για τους/ις εργαζόμενους της «Cosmote e-value» και καμία προοπτική για τους/τις εργολαβικούς. Έβαλε στο τραπέζι ως και τον επαναπροσδιορισμό αδειών, όπως της ανατροφής τέκνου κλπ., την ίδια ώρα που διαφημίζει το κοινωνικό της πρόσωπο σε δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης!

Είναι η κερδοφορία ηλίθιε!

Και ενώ συμβαίνουν όσα περιγράψαμε, οι οικονομικοί δείκτες του οργανισμού και τα οικονομικά αποτελέσματα κάνουν άλματα:  226 εκατ. ευρώ καθαρά κέρδη για τον ΟΤΕ προβλέπει για το 2017 η Alpha Finance. Η κερδοφορία του  δε, εν μέσω παρατεταμένης κρίσης στην αγορά τηλεπικοινωνιών ήταν και είναι σκανδαλώδης, οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης προτείνουν την αγορά μετοχών ΟΤΕ σε τιμή πολύ πάνω της σημερινής, το επενδυτικό πλάνο του ΟΤΕ για την επόμενη τριετία βρίσκει χρηματοδότες στην διεθνή τραπεζική αγορά με προνομιακούς όρους. «Άρα, αύξηση κερδοφορίας, τζίρου, μερισμάτων προς μετόχους, αύξηση κερδών EBITDA», σχολιάζει η κ. Στάικου.

Εκλογές - μήνυμα για τις συντεχνιακές ηγεσίες

Στο παραπάνω φόντο, αυτές τις ημέρες διεξάγονται οι εκλογές στα σωματεία του Ομίλου ΟΤΕ για τους αντιπροσώπους των εργαζομένων στα όργανα του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων (ΠΑΣΕ-ΟΤΕ), στην Ομοσπονδία (ΟΜΕ – ΟΤΕ) και τα Εργατικά Κέντρα.
Φυσικά, αναφέρει η κ. Στάικου, «οι ευθύνες για την κατάσταση αφορούν και στις γραφειοκρατικές, συντεχνιακές ηγεσίες που αφενός μεν υποστηρίζουν τις ανισότητες ιδεολογικά, αφετέρου λειτουργούν ευκαιριακά και με ιδιοτέλεια, συναινώντας στην εργοδοτική αυθαιρεσία, με αντάλλαγμα, βέβαια, τη βολική αναπαραγωγή τους σε θέσεις, απαλλαγές και προνόμια»
«Με περισσή αλαζονεία δε, αντί να παραδεχθούν τις εξακολουθητικές τους ήττες, φτιάχνουν ψηφοδέλτια σεντόνια, λες και δε γνωριζόμαστε. Λες και δεν ξέρουμε ότι η φαινομενική υπεροχή τους είναι αποτέλεσμα ακατάσχετης ρουσφετολογίας και εκβιασμών των συναδέλφων/ισσών μας», επισημαίνει.
Το πολιτικό μήνυμα της Αγωνιστικής Συνεργασίας είναι ότι ότι «η πολυπόθητη ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και η αύξηση της παραγωγικότητας, δε μπορεί να χτίζεται πλέον πάνω στην κατακρήμνιση της εργασίας, αντίθετα θα περάσει μέσα από τη δημιουργία νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας, τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων, την άρση των ανισοτήτων».
Και γι’ αυτό αγωνίζεται σε αυτές τις εκλογές με βασικά αιτήματα:
 • Ικανοποιητική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα εγγυάται την διασφάλιση των θέσεων εργασίας για παλιούς και νέους και θα δίνει σημαντικές αυξήσεις σε ΟΛΟΥΣ.
 • Αξιοπρεπή μισθό, με επαναφορά του όρου 5 της ΣΣΕ του 2011 (+ 11%) που είναι ήδη υπογεγραμμένο από τον Πρόεδρο του Ομίλου ΟΤΕ. Επιπλέον μια λογική αύξηση που να ανταποκρίνεται στην συρρίκνωση που έχει υποστεί το εισόδημα των εργαζόμενων εξαιτίας της φορολεηλασίας των μνημονιακών χρόνων.
 • Άρση κάθε μισθολογικής ή άλλης ανισότητας με την σταδιακή (εντός τριετίας) κατάργηση των εννέα νέων εισαγωγικών μισθολογικών κλιμακίων που εισήγαγε η ΣΣΕ 2015-2017 και πλήρης εξομοίωση σε άδειες, ωράριο, επιδόματα κ.λπ.
 • Άμεση ένταξη στον ΟΤΕ, όλων των εργαζομένων στον όμιλο με την κατάργηση της επισφάλειας και των δουλεμπορικών. Ενιαίος κανονισμός προσωπικού, μεταθετότητας, πειθαρχικό.
 • Αναγνώριση όλων των πτυχίων και μεταπτυχιακών.
 • Πιστή τήρηση του συμβατικού ωραρίου και των κανονισμών Υγείας και Ασφάλειας. Δημιουργία μόνιμου παρατηρητηρίου (από ΣΕΠΕ, ΟΜΕ-ΟΤΕ, ΕΥΑΕ) που θα επιβλέπει και θα αναδεικνύει τις παραβιάσεις.
 • Κοινά αποδεκτό Αξιολόγιο, ως εργαλείο ατομικής βελτίωσης, ανάπτυξης και δεξιοτήτων, χωρίς τον παραλογισμό της καμπύλης Gauss, χωρίς «κατά παραγγελία» αποτελέσματα και εκδικητικές πρακτικές, χωρίς την απειλή της απόλυσης και της μισθολογικής στασιμότητας.
 • Εκπαίδευση και ευκαιρίες πρόσβασης στα σεμινάρια σε όλους.
 • Συμμετοχή όλων των εργαζομένων στις εσωτερικές προκηρύξεις δίχως αποκλεισμούς
 • Αξιοκρατικές Προσλήψεις στον ΟΤΕ, με ανοιχτούς διαγωνισμούς σε όλη την Ελληνική νεολαία και όχι μέσα από το γνωστό τρίγωνο διαπλοκής (κόμματα – εργοδοτικές και μνημονιακές παρατάξεις – διοίκηση ΟΤΕ).
 • Δημιουργία αδιάβλητου & αξιοκρατικού συστήματος προαγωγών και προκήρυξη όλων των θέσεων ευθύνης.
(από την αφίσα της «Αγωνιστικής Συνεργασίας»)

*Για την κατάργηση των κλιμακίων: Τον Απρίλιο του 2013 έγινε γνωστό στους εργαζόμενους ότι η διοίκηση του ΟΤΕ, ερμηνεύοντας κατά το δοκούν την Πράξη 6 του Υπουργικού Συμβούλιου του 2012 (δεύτερο μνημόνιο), πάγωσε εκτός των χρονοεπιδομάτων και τα μισθολογικά τους κλιμάκια. Τότε ξεκίνησαν οι πρώτες συζητήσεις για αγώνες ενάντια στην παράλογη πρακτική της Διοίκησης να θεωρήσει ότι η προαγωγή στην επόμενη μισθολογική βαθμίδα έχει ως μόνη προϋπόθεση την πάροδο συγκεκριμένου χρόνου εργασίας.
Η Διεύθυνση Αμοιβής Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, στην πρώτη της γνωμοδότηση στις 29 Απριλίου 2013, απάντησε ότι κακώς πάγωσαν τα μισθολογικά κλιμάκια, διότι η μισθολογική  προαγωγή, δεν συνδέεται μόνο με την πάροδο του χρόνου, αλλά και με την αξιολόγηση του προσωπικού, τις πειθαρχικές ποινές, την πιθανότητα να τελεί κάποιος σε κατάσταση αργίας κλπ. Ωστόσο, σε δεύτερη επιστολή, στις 13/5/2013, επανέρχεται και παίρνει πίσω την αρχική γνωμοδότηση, την χαρακτηρίζει ως μηδέποτε γενόμενη και την ανακαλεί (!). Το ζήτημα έχει παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη. 
** Για το τιμωρητικο αξιολογιο: Είναι το σύστημα αξιολόγησης απόδοσης των υπαλλήλων που εφαρμόζεται και είναι άδικο στην ίδια τη σύλληψη του. Όπως εφαρμόζεται περισσότερο είναι ένα σύστημα τιμωρίας παρά κίνητρο για προσπάθεια ατομικής βελτίωσης του υπαλλήλου ενώ επίσης, αν έχεις τρεις συνεχόμενες «κακές» αξιολογήσεις μπορεί να τιμωρηθείς με μισθολογική στασιμότητα ή και να απολυθείς με διευθυντικό δικαίωμα.

Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017

Ο Λόγος στους υποψήφιους της Αγωνιστικής Συνεργασίας: Ενάντια στην ανάθεση, τους συμβιβασμούς και τα ρουσφέτιαΜε την συμμετοχή, την αγωνιστικότητα και την πάλη μας,
ενάντια στην ανάθεση, τους συμβιβασμούς και τα ρουσφέτια
Γράφει ο Γιάννης Τσιφτσής

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.

Βρισκόμαστε μπροστά στις εκλογές για την ανάδειξη των νέων οργάνων διοίκησης του συλλόγου μας.
Εκλογές που είναι πραγματικά μεγάλης σημασίας και που το αποτέλεσμα τους, θα κρίνει πολλά για όλους μας μα και τον καθένα ξεχωριστά.
Όχι μόνο γιατί έχουμε απέναντι μας την υπογραφή της νέας ΣΣΕ, μα για την ίδια την πορεία και την αποτελεσματικότητα του συλλόγου μας, στις διεκδικήσεις των αιτημάτων μας  και την επίλυση των προβλημάτων στο χώρο μας.
Κι ως προς το ζήτημα της ΣΣΕ, οι θέσεις μας είναι γνωστές μέσα από την επικοινωνία μας μαζί σας, όπως γνωρίζετε οι περισσότεροι, αν όχι όλοι.
Ένα θέμα όμως εξίσου σημαντικό με αυτό, είναι το με ποιο σύλλογο η πάλη μας για την επίλυση των προβλημάτων μας, μπορεί να γίνει αποτελεσματική και νικηφόρα.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι τι σύλλογο χρειαζόμαστε  και πως θα γίνει αυτός όργανο πραγματικής διεκδίκησης και πάλης των αιτημάτων μας.
Αυτό λοιπόν που χρειαζόμαστε, είναι ένας σύλλογος διεκδικητικός, δυναμικός , συμμετοχικός και μάχιμος. 
Που θα παλεύει ενάντια στις επιλογές της κυβέρνησης και της εκάστοτε διοίκησης που έφεραν την κατάσταση στον Οργανισμό στα σημερινά αδιέξοδα...
Μακριά και πέρα από λογικές δήθεν "υπευθυνότητας" και "ρεαλισμού" των κυρίαρχων παρατάξεων (Ενωτικό-ΑΚΕ) που στην ουσία είναι λογικές της ήττας και του συμβιβασμού.
Μακριά από μικροκομματικές και μικροπολιτικές λογικές ρουσφετιού, συναλλαγής και παζαριών.
Θέλουμε και παλεύουμε για ένα σύλλογο ανοιχτό στους εργαζομένους, που οι ίδιοι θα έχουν φωνή μέσα από ζωντανές γεν. Συνελεύσεις κι όχι μέσα από λογικές "ανάθεσης" σε κάποιους λίγους πεφωτισμένους...
Ένα σύλλογο, κομμάτι της κοινωνίας και της συνολικής πάλης του λαού μας ενάντια στις μνημονικές λογικές των κυβερνήσεων που μας έφεραν εδώ που βρισκόμαστε...
Ένα σύλλογο που θα ενώνει την φωνή του με το υπόλοιπο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα και με κοινές πρωτοβουλίες θα απαντά στις νεοφιλελεύθερες επιθέσεις των κυβερνήσεων ενάντια στα εισοδήματα και τις ζωές μας.
Η επίθεση που δεχόμαστε, είναι συνολική. Συνολική θα πρέπει να είναι και η απάντηση μας.
Είναι ουτοπία η λογική των κυρίαρχων παρατάξεων του χώρου μας, ότι αποκομμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Αν μείνουμε μόνοι στην πάλη θα είναι πολύ εύκολο να μας αντιμετωπίσουν και να μας νικήσουν.
Ένα τέτοιο λοιπόν σύλλογο θέλουμε και γι’ αυτό παλεύουμε μέσα κι από τις εκλογές του σωματείου μας.
Σας καλώ όλους, να στηρίξετε το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συνεργασίας με ζήλο και θέρμη.
Κάντε "όπλο" στα χέρια σας με το οποίο θα αλλάξουμε τους συσχετισμούς στο σύλλογο μας.
Δείξτε ότι πλέον η κατάσταση δεν πάει άλλο! Στείλτε το μήνυμα!
Σπάστε τις "λογικές" του ρουσφετιού, του φόβου και της συναλλαγής. Είναι η μεγάλη ευκαιρία!
Όλοι στην κάλπη - Όλοι στην 48ωρη απεργία 13 & 14 Δεκέμβρη!

Διαβάστε περισσότερα...
 

blogger templates | Make Money Online