Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017

Ο Λόγος στους υποψήφιους της Αγωνιστικής Συνεργασίας: Δώστε μας δύναμη να αλλάξουμε την καθημερινότητα

Δώστε μας δύναμη να αλλάξουμε την καθημερινότητα και να παλέψουμε για την αξιοπρέπειά μας
Γράφει ο Θάνος Νούσκαλης

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Σήμερα είναι η 3η μέρα των εκλογών του ΠΑΣΕ ΟΤΕ και η κάλπη είναι στο ΥMA-ΝYΜΑ​, στην 3η Σεπτεμβρίου στην Αθήνα. Η ποιό κοντινή στάση είναι ο ηλεκτρικός σταθμός στην Βικτώρια στα 50 μέτρα από το κτήριο. Η πρόσβαση λοιπόν είναι εύκολη και με μετρό, με αλλαγή στο Σύνταγμα. Η ψήφος σας είναι αναγκαία καθώς το μόνο μας όπλο για να διαπραγματευτούμε με την διοίκηση είναι ένα δυνατό συνδικάτο. Δυστυχώς πολλοί συνάδελφοι αναγκάζονται να ψηφίσουν Ενωτικό (ΠΑΣΚΕ) και (Δ)ΑΚΕ, αφενός γιατί θεωρούν ότι τους χρωστάνε χάρη για κάποια εξυπηρέτηση που τους έχουν κάνει, αφετέρου γιατί τους έχουν στο ψηφοδέλτιό τους εν αγνοία τους.
Δεν θα σας ζαλίσω με αριθμούς για μπόνους και μισθούς της διοίκησης. Ούτε θα σας πω αυτά που ξέρετε όλοι για σπαστό ωράριο, υπαλλήλους 2 ταχυτήτων, συστήματα που δεν λειτουργούν, υπερωρίες που δεν πληρώνονται και άλλα πολλά που όλοι μας στα καταστήματα αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Θα σας ζητήσω όμως το ποιο σημαντικό πράγμα που έχετε. Την ψήφο σας. Δώστε μας την δυνατότητα να αλλάξουμε την καθημερινότητα σας προς το καλύτερο. Τους άλλους τους δοκιμάσατε και απέτυχαν. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Από την Αγωνιστική Συνεργασία ζητάμε την στήριξή σας, για να μπορέσουμε να παλέψουμε για την αξιοπρέπεια σας. Ο λόγος σε εσάς. Όλοι δικαιούστε ολιγόωρη άδεια και είναι σημαντικό να έρθετε να ψηφίσετε. Το κάνετε για εσάς, για να μπορέσουμε να παλέψουμε ώστε όλοι μας να έχουμε ένα μέλλον σε αυτόν τον όμιλο με αξιοπρέπεια και χωρίς την ανάγκη «εξυπηρέτησης από κανέναν συνδικαλιστή». Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συμμετοχή σας.

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Λόγος στους υποψήφιους της Αγωνιστικής Συνεργασίας: Όλοι στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής ΣυνεργασίαςΨηφίζουμε για προοπτική και ελπίδα - Ψηφίζουμε για την αξιοπρέπειά μας
Γράφει ο Δημήτρης Καράμαλης


Αυτές τις μέρες πραγματοποιούνται οι εκλογές του ΠΑΣΕ-ΟΤΕ μέσα σε ένα κλίμα αβεβαιότητας απογοήτευσης φτώχειας ανεργίας και λιτότητας. Μιας πολιτικής που κατακρεουργεί τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους και αφήνει αλώβητο το κεφάλαιο.

Η εργατική τάξη δεν έπαψε ποτέ να είναι στην πρωτοπορία του αγώνα, να είναι στην φυσική της θέση στον δρόμο, στην πλατεία, στο πεζοδρόμιο παλεύοντας αγωνιζόμενη για ένα καλύτερο αύριο για μία καλύτερη κοινωνία για ένα λαμπρότερο μέλλον.

Αυτή την εργατική τάξη φοβούνται και είναι ο εφιάλτης τους στα επιτελεία της Ευρώπης.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ εξακολουθεί να αποκαλείται αριστερή κάνοντας τους επαναστάτες στο εσωτερικό και τους καρπαζοεισπράκτορες στις Βρυξέλλες, όπως για παράδειγμα την πρόσφατη αποτυχία να προτείνει τον δεξιό Μουζάλα στην θέση του επιτρόπου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, μία υποψηφιότητας που ποτέ δεν ψηφίστηκε.

Αυτή η πολιτική επιβάλλει μνημόνια, φορολογία, κόβει μισθούς και συντάξεις ξεπουλάει τον Δημόσιο πλούτο, κάνει πλειστηριασμούς σε σπίτια απλών εργατών, καταργεί το δικαίωμα στην απεργία, τρομοκρατεί, βασανίζει μετανάστες είναι υπεύθυνη για τους πνιγμούς στο πάτο του Αιγαίου αθώων παιδιών είναι υπεύθυνη για το κολαστήριο στη Μόρια και της ΒΙΑΛ στη Χίο και για τις απόπειρες αυτοκτονίας ανηλίκων προσφύγων.

Συνεχίζει να υπερασπίζεται την συμφωνία της Τουρκίας με την ΕΕ αδιαφορώντας για τους θανάτους και τους πνιγμούς αθώων ακόμη και βρεφών. Μιας ρατσιστικής συμφωνίας που έχει σαν σκοπό τον εγκλωβισμό των προσφύγων στα νησιά και την απέλαση τους στην δήθεν ασφαλή χώρα αντί της ελεύθερης διέλευσης τους στην Ευρώπη.

Είναι η ίδια που κλείνει τα σύνορα πώς? Υπογράφοντας μνημόνια, ψηφίζοντας νύχτα νομοσχέδια και αντιεργατικούς νόμους σκορπώντας φτώχεια και ανεργία.

Οι πρόσφυγες είναι τα θύματα της ίδιας βάναυσης πολιτικής του μεγάλου κεφαλαίου των ιμπεριαλιστικών πολέμων που κόβει μισθούς, που απαγορεύει το δικαίωμα στην απεργία, που σπέρνει πολέμους και δυστυχία, που μοιράζει τον κόσμο.

Ο αγώνας για Ελευθερία, Ειρήνη, Δημοκρατία ενάντια στην φτώχεια στον φασισμό και την ξενοφοβία είναι για όλους μας κοινός.

Το εργατικό κίνημα πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Να απομονώσει τους νοσταλγούς του Χίτλερ.

Να αλλάξει τους συσχετισμούς στα σωματεία.

Να γυρίσει την πλάτη του σε όσους τον κορόιδεψαν.

Να καταργήσει όλους του αντεργατικούς νόμους, μνημόνια φόρους, χαράτσια

Να δώσει προοπτική και ελπίδα σε όσους αγωνίζονται.

Για αυτός λοιπόν τους λόγους οι φετινές εκλογές είναι πολύ σημαντικές. Η ψήφος στην ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ δεν είναι μία χαμένη ψήφος είναι μία διέξοδος και μία ψήφος αγωνιστική ώστε και οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, να αποκτήσουν την δική τους δύναμη και την αξιοπρέπεια που τόσο πολύ όλα τα προηγούμενα χρόνια τους την στέρησαν.Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017

Ομιλία του Γιώργου Μυλωνά προέδρου του ΕΚΑ, στον απεργιακό συλλαλητήριο της 14ης Δεκέμβρη 2017


Ομιλία του Γιώργου Μυλωνά προέδρου του ΕΚΑ, στον απεργιακό συλλαλητήριο της 14ης Δεκέμβρη 2017

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι,
Απεργούμε και διαδηλώνουμε γιατί δεν αντέχουμε άλλο. Κι αυτή η αξιολόγηση είναι έτοιμη να κλείσει με θυσίες των εργαζομένων και του ελληνικού λαού. Κυβέρνηση και δανειστές συμφωνούν να πουλήσουν τη ΔΕΗ, να μειώσουν τις συντάξεις, απελευθερώνουν τους πλειστηριασμούς και παρεμβαίνουν στο ιερό δικαίωμα της απεργίας. Δε θα τους περάσει, ΩΣ ΕΔΩ.
 Η σημερινή απεργία δεν είναι εθιμοτυπική. Είναι το ξεκίνημα της προσπάθειας του συνδικαλιστικού κινήματος να πάρει πίσω ότι μας έκλεψαν όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων. Πρέπει να αρχίσουμε να ξηλώνουμε έναν έναν τους μνημονιακούς νόμους που μας έφεραν σε αυτή την τραγική κατάσταση.
Δε θα δεχθούμε και δε θα υποχωρήσουμε στην κατάργηση των αργιών. Δε θα δεχθούμε να χάσουμε τις Κυριακές μας. Δεν παραχωρούμε το δικαίωμα της απεργίας που το έχουμε κερδίσει με θυσίες και αίμα. Δεν θα επιτρέψουμε κανένα λαϊκό σπίτι να χαθεί.
Η ΓΣΕΕ τώρα πρέπει να στηριχθεί από όλα τα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες της χώρας και να προχωρήσει στην Υπογραφή νέας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να επαναφέρει το πενθήμερο, οκτάωρο σε όλους τους κλάδους και να θεσμοθετήσει όλες τις αργίες που έχουμε. Η όρεξη των εργοδοτών έχει ανοίξει για τα καλά και δε λέει να κλείσει. Τα θέλουν όλα. Ενωμένοι πρέπει να τους απαντήσουμε.

Απεργούμε και απαιτούμε:
·       Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά του κατώτατου μισθού τουλάχιστον  στα 751 ευρώ
·         Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων με καθολικότητα και υποχρεωτικότητα
·         Καμία παρέμβαση στο δικαίωμα της απεργίας
·         Όχι στην πώληση της ΔΕΗ και τις ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων αγαθών
·         Όχι στη μείωση του αφορολόγητου
·         Απαγόρευση πλειστηριασμών για κάθε λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!
·         Ποτέ ανοιχτά καταστήματα Κυριακές και Αργίες!

Με ενότητα και αγώνα το κίνημα έχει αποδείξει ότι πετυχαίνει νίκες και μπορεί να ανατρέψει όλα τα μνημόνια. Και για εμάς τα μνημόνια λήγουν όταν δε θα υπάρχει άνεργος, άστεγος και κάθε κλάδος θα έχει συλλογική σύμβαση. Όταν οι νέοι μας δε θα μεταναστεύουν και θα βρίσκουν σταθερή και αξιοπρεπής εργασία. Όταν τα δημόσια αγαθά και υπηρεσίες παραμένουν δημόσια.
Το μήνυμα που πρέπει να περάσει στην κοινωνία είναι ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ και ΕΝΟΤΗΤΑ. Με αυτά τα δύο μπορούμε να ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΚΑΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Διαβάστε περισσότερα...
 

blogger templates | Make Money Online